стръв-жабчета

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

sa6079
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

стръв-жабчета

Мнение от sa6079 »

Колеги въпроса ми е свързан с ловене на сом,като за стръв използвам малки жабчета.Първо определен вид ли трябва да са жабите и дали се продават по рибарските магазини или просто мога да си хвана на Дунава като гледам всичките да са с определен размер подходящи за куките който ползвам.А вторият ми въпрос е свързан със самото съхранение на стръвта и какви условия да спазя за да имам жизнени жабчета по време на риболовния излет.Благодаря предварително за отговорите :D
brakonierite na salata
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

:D Колега най-важното е дали във водоема има жаби, ако е за сом то тогава трябва да сложиш по голяма жаба, тятрябва да бъде водна или горска жаба, защотото са най често срещаните жаби във водоемите и рибата е свикнала да се храни с тях... :)
Не знам дали в рибарските магазини можвш да си намериш жаби, това е индивидуална струв и не се търси често по магазините, но знам ли може и да намериш някъде 8) Доколкото до тяхното съьранение може да ги слагаш в буркан трябва да има толкова вода колкото да покрива жабката до половината, не че е критерии като е повече, но тя ще се чувства по сигурна :wink: По вузможност трябва да се стремиш да не наблускваш повече от две жаби в буркан (зависи от жабите) :lol: А, и да не забравиш че не трябва да ги дуржиш на пряка слунчева светлина, защото ще ги свариш :? Надявам се да съм ти бил полезен. УСПЕХ :wink:
sa6079
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

стръв-жабчета

Мнение от sa6079 »

Много благодарско за споделеният опит.Става въпрос за риболовстване по р.Дунав в района на гр.Русе. Навих се на такава стръв и попови прасета защото в момента през светлата час от деня пипат или само дребосъци(разперчета,но бебета) или раци въпреки сомските куки.Така звънците отчитат фалшиви удари и само се раздърпва грозда с червеите :x .Ето за това реших чрез смяна на стръвта да селектирам вида на рибата.
brakonierite na salata
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Жабките трябжа да бъдат водни,това е най важното.За съхранението им ти е нужен един обикновенн аквариум или по дълбока кофа с малко камъни и вода в нея.Относни за магазините,да колега,предлагат се почти в всеки по голям магазин.
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

А как се закача жабето на куката и каква кука е подходяща? Къде мога да се снабдя с попови прасета? Прекопах цяло селско торище и намерих само едно. И още един въпрос за сома по Дунав - бута ли през деня или се храни само нощем? Навътре в реката ли се хвърля или към брега, където има скали или растителност. Никога не съм улавял сом - посаветвайте ме за всичко което се сетите.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А бре Стефане , що се не обърнеш към е те ТОЯ образ ?
Ем ти е градски ем по съветването и ъкълодаването нема равен :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Стефан написа:Никога не съм улавял сом - посаветвайте ме за всичко което се сетите.
... :lol: :lol: :lol: ....и аз !!! Съвета ми е да идеш на риба с някой който го е правил....а ако нямаш под ръка такъв си представи ужаса като научиш, че не жабите са най любима стръв на сома, а рибите и то живите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....и малките рачета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!и че денем е навътре а нощем до брега....буквално на него, но на места с отсечен дълбок бряг, бавна вода и растителност !!!

това го чух в една кръчма случайно от Павката Иванов :lol: :lol: :lol:

на оня пич с поповите прасета ще кажа да ги потърси в градина зеленчукова...или да смени бунището с друго....не във всяко ги има...верно се иска яко прекопаване...но ще познаеш по дупките има ли ги или не....свържи се с Мунчо, той гледаше пипер и едвам се отърва от прасетата (имам из предвид тия къде му изядоха пипереца за мезе на ракийката ) :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Анатемосания написа: И че денем е навътре а нощем до брега....буквално на него, но на места с отсечен дълбок бряг, бавна вода и растителност !!!

това го чух в една кръчма случайно от Павката Иванов :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Абе от къде го разбрахте тоя Мунчо че е габровец. Като му гледам снимката май съм го виждал по телевизията :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Попето от Ивайловградският метох написа: И че денем е навътре а нощем до брега....буквално на него, но на места с отсечен дълбок бряг, бавна вода и растителност !!!

това го чух в една кръчма случайно от Павката Иванов
Баси му и портата !
Вече нема ти споделям ма ич :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Стефан написа:Абе от къде го разбрахте тоя Мунчо че е габровец. Като му гледам снимката май съм го виждал по телевизията :D

Габровец е , не му бери гайлето и то от изявлените Габровски рибоуловци ( е след Божо де :lol: :lol: :lol: ) !

а да ............. казва се Ицо :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Павел Иванов написа:...
Стефан написа:Абе от къде го разбрахте тоя Мунчо че е габровец. Като му гледам снимката май съм го виждал по телевизията :D

Габровец е , не му бери гайлето и то от изявлените Габровски рибоуловци ( е след Божо де :lol: :lol: :lol: ) !

а да ............. казва се Ицо :wink:
Божо е пръв! Аз съм след туй у класацията.
Прав е анатемосания колега, че останах без пипер-докат грундирах кльонка, поповите прасюги видяха сметката на пиперя...Сега се мъча и смуча сливовица без култовото габровско мезе "100 чушки":):):)
а да ............. казвам се Ицо :wink:
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Ицо, ловиш ли на Янтра. Говорят, че има още фирми в Габрово които изпускат химикали в реката.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Колега...Стефане...мани ти Ристе си е израсал като един малък нитрат...и толко се е радиоактивизирал (умишлено-нали е габровец), че вечер свети дома вместо крушка !!! :lol: :lol: :lol: ти го питаш за рибата дали яде...абе пич той се топи в тая вода за да се минерализира и химизира...ползва я вместо да пие витамини и още като естествен обезпаразитител ! Боже ти просто незнаеш наш Ристе на що е способен ??? ей го сега боядисвал кльонк....бас давам че за да са успяли да изядат поповите прасета пиперецо докато е боядисвал сещаш ли се ква е била боята...и колко си е давал зор нашио ??? :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Да, ама неутрализира със сливовица, въпреки, че я пил без мезе.
Ицо, с толкова много прасета хвана ли поне един сом?
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Аз знам, че жабетата трябва да им вържем задните крачета за повода- да не се крият, като видят сома.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”