Часът на мрените

Модератори: bobopeli, sapuna

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

За съжаление размерите на рибите по енциклопедиите са пълни с разминавания и мисля че не трябва изобщо да се позоваваме на тях.100% съм убеден че в южната част на стара планина по реките се лови маришка мряна а в северните склонове е черна .Страннен факт но е така.Нека Локал каже но мисля че съм прав ,мрената по чая е маришка .Единствено за Искър не знам как е положението но в струма доколкото знам пак си е маришка мряната понеже реката е от така наречения беломорски басейн( ако не се лъжа)
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Vla
новобранец
новобранец

Ето такива "МРЕНКИ" се хващат около Бургас

Мнение от Vla »

УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

заинтригува ме с тези снимки ??
Понеже се преселих в Бургас .. ако може малко инфо за мренките..(по Велека ли са?)
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
pika4u
новобранец
новобранец

Мнение от pika4u »

Едно малко уточнение мрената по Струма е Маришка,както каза колегата води се към Беломорския басеин,а иначе на директен на троха наистина е голямо удовлствие риболожа а и излизат наистина много добри мрени само трябва да намериш мястото обикновенно голямите мрени са точно кудето наи малко очакваш.Ште дам един пример за р.Струма,ако някои е ходил до Бобошев така наречените "варници" намират се точно след градчето посока Кюстендил та там е бързеи не по дълбок от половин метър а след добра захранка и малко умение излизат наистина чудовищни мрени съпътсвани с прилични скобари.Това е от мен скоро ште ходя и ште дам прясно инфо.
Аватар
Vla
новобранец
новобранец

Мнение от Vla »

sorry че се забавих с отговора !!! Около Бургас има мряна във всички реки, но най-големи съм хващал на Факийска. И на Велека ходих тази год. 2-3 пъти около 20-тина, ама по-дребни.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

най големата ми черна(или маришка-не знам) сьм удрял на Тополница под Мухово-сьс сигурност беше над 35см,на мамарец...иначе за р Искьр мога да кажа,че е рядкост,но нищо чудно при положение,че ходя от средното и долното течение..надолу :lol: вероятрно я има преди язовира и малко след него,ама там по скоро цепиме скобара и клена.и на струма има едри парчета,ама кой да се занимава с тях като ако ида на искьр мога да чакам некоя бяла тупалка 5-6кила...виж,струмския скобар си струва излета-особено като се завьртят еднолитровите сладури,па ако ги няма тогава черната спасява положението-успех на всички,главно на мене :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”