Помощ от публиката- теч на езеро

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Помощ от публиката- теч на езеро

Мнение от ribaro »

Виж това, ако ти свърши някаква работа .... .Доста рисково начинание според мен.
http://www.bg-tourinfo.com/damlakesmainframe.htm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0% ... 0%BD%D0%B0
http://www.geology.bas.bg/lecture/soil/Ch.16.pdf
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/H ... kU2A%3D%3D
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

Ясно как е стената. За да се получи тази разлика явно е доста наклонен склона.
Най- вероятно сте започнали да копаете и направо да насипвате там кадете сте решили да ви е стената. Предполагам не сте отделили горния почвен слой, за да не губите нищо. В общия случай горния плодородния слой няма никакви строителни качества- имам пред за основа. Предполагам не сте го разчистили и под самата стена, което само по себе си означава, че си имате един доста дебел слой в основата на стената, който сам по себе си не става за нищо. Земно насипните язоврни стени само на пръв поглед изглеждат земни- в тях има доста неща, които не се виждат и кое от кое по- важни. Следващия път като идеш на такава стена погледни от сухата страна- там ще видиш на доста места едни тръбички които стърчат (няма да обяснявам за какво служат, за да не си помислиш, че може да си ги направиш) има и други неща които не се виждат. От към водната страна по принцип се редят камъни щото вълните ще и разкажат играта. Почвата която сте ползвали изобщо може да не става за такива работи (говоря за тази по- надолу от този плодорен пласт, който споменавам по- горе. Всички проучвания които Л.Вичев ти описа и още много други се наричат предпроектни проучвания и имат за цел да установят дали изобщо там може да се направи стена и ако да при какви условия.
Ако можеше да се уплътнява с багери нямаше да са измислени валяците.
Въобще не се и замисляй за вариант с найлони.
Това искам да подчертая, че са изключително общи неща с които целя да ти обясня колко грешки имате. Като се абстрахираме от незаконноста на цялата работа

Има и още много неща(не искам да ти давам идеи) но както казах има едни хора които учат много време за да правят такива съоръжения и аз съм един от тях(въпреки, че не се занимавам с това в момента).

Не си играйте с неща, които даже не може да прецените колко са опасни, а са много опастни.

Като искате да си правите незаконни рибарници намерете си някое равно място, направете си един изкоп тип басей, поне няма да утрепете някой.

п.с. Много ми е чудно от каде вземате вода?
Поздрави
не ще, не ще па спре
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Аз съм в Англия и не съм запознат как точно е построена стената.
Равно място в Клисура - :? :rolleyes: такова животно немаме ,а вода- от планината с тръби (ф110)
Относно другото съм съгласен и наистина мисля, че такъв гьол може да е доста опасен. Аз и за това питам. Ще поразпитам как точно е построена стената. На баща ми му казали за теча- бентонит. Някой ако разбира от такова нещо- строеж, течове и т.н. може да ми пише и да се разберем. Просто съм много навит за такъв гьол ,ама и безопасноста е важна (най-вече)
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

Във всеки голям град от едно време са останали инж. от Напоителни, Водно стопанство и разни други такива. Намирате някой от тези инж. и те ви помагат. Конкретни съвети дадени тук са изключително несериозни.
не ще, не ще па спре
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”