Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да живее или да не живее слънчака?
Модератор: dantho.mihov
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Re: Да живее или да не живее слънчака?
Деди си е прав представям си след 20 години кви ще си ги разправяме.Е ко****е вчера хванах сланчак 300 гр

-
- учете се от него
Това са си живи милетаристи (заедно с костура) и терористи на държавно ниво , в международен план- "американци" , кво да ги праиш

Да живее в аквариума не в язовира!За декоративна риба е идялен. 

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Ми попринцип сланчака е бил японска декоративна рибка и като са го внасяли е станал тоя гаф.
-
- учете се от него
Бъркаш нещо , "североамериканец" е ,иначе наистина е внесен точно от акваристиProtos_Immortal написа:Ми попринцип сланчака е бил японска декоративна рибка и като са го внасяли е станал тоя гаф.

-
- разбира нещата
Интересно ми е дали слънчака расте...поне до 500гр?
Ех...мечти мечти...ама се пак...не става ли голям или си е джудже?

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

В уй-кипедия пише че до 0,5 кг достига.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
И по-зли от него има.....по моя край се въдят едни рибета.... амурЧЕТА им казваме /заради приликата с амур-а/. Де що нещо падне пред тях.....5 сек. и се свлича от куката /сякаш ръчички имат/. Та......слънчевките да са ни проблема....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Чувал съм ,че не трябва да се хвърля обратно във водата защото изпускал някакви гадости и плашел другата риба?
Ако имаше начин да се изтреби изобщо..........мисля че доста рибари биха си направили коалиция 

Ще ме извиниш колега natrii ,но ми се струва много необмислен въпроса ти.Какво значи,, Да живее или да не живее слънчака?'',че това не е ли риба.Това,че е пакос за другите риби и им яде хайвера и малките рибки не значи ,че трябва да се унищожи. 

-
- разбира нещата
От една страна да живее-понеже мисля че е много подходяща за стръв на хищници,а от другата страна да не живее че ни разочарова като се закачи на куката... 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Че нанася вреди на рибките и на хайвера е вярно, но същото се отнася и за костура.И него ли трябва да изтребим 
Според мен си е необходимото зло,във някои водоеми щуката го предпочита пред другите видове.
Аз съм виждал /часовник/слънчак около 400гр.който при воденето към брега го взеха за каракуда яко дърпаше.
Има хора които го смятат че нестава и за ядене, на вкус е същият като костура .
Така или иначе ще оцелее,и аз като се закачи го изхвърлям да мре но нее свършил в никой водоем

Според мен си е необходимото зло,във някои водоеми щуката го предпочита пред другите видове.
Аз съм виждал /часовник/слънчак около 400гр.който при воденето към брега го взеха за каракуда яко дърпаше.
Има хора които го смятат че нестава и за ядене, на вкус е същият като костура .
Така или иначе ще оцелее,и аз като се закачи го изхвърлям да мре но нее свършил в никой водоем

Костура и часовника са най отвратителните риби за мен.Може би това ми бяха 1вите риби като се учих да ловя риба .Просто като малък си спомнях че ги настъпвах режеш с ножката и така си вадех повода след това ме беше страх да го бутна и го оставях на брега.А сега просто извадя ли 3-4 слънчака обирам си багажа и някаде другаде.Според мен трябва да се оттървем от тази наппаст.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!