Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Какъв вид е най голямата риба която сте хващали
Модератор: dantho.mihov
- thedarkwolf
- новобранец
-
- сериозен играч
Re: най-голямата риба, която сме хванали.
Диканаров...на мястото наречено булеварда има една паметна плоча на Милко Георгиев със сома...104.500 на кльонк на 13.08.1999 май беше ако не греша, а може и 98 да бе, ще сбъркам...е пич аз бях там !!! и не само аз...Петьо Жишев, Иван Американеца и още бая народ...вземи наведи главата...мойте снимки са със сом не 1.80 а 2.02м отделно ще ти кажа че Росен Кирешев не си снима сома а трябваше...147кг от същия язовир....стоя в басеин на показ цял месец...и го откраднаха....да казвам ли за още ????????? Всички тия риби са повечко от доказани....в моята вила за такива като теб съм окачил една глава на 86кг сом....още примери искаш ли?Диканаров написа:У нас националният рекорд е под 100кг. Имаше спорове хванат ли е такъв сом в яз. Ивайловград, но няма доказателство, а само рибарски приказки. Дори и да е така, при дължина 2.5 3м. на рибата трудно ще се измерят 100кг. Виждал съм сом 1.80м. 33кг. Беше си впечатляваща риба.
специално за сома Милко създаде формула за дължина-тегло....искам да ти кажа че е вярна!!! Допустимата и грешка е 10% , адски рядко е над нея....ти каза виждал съм 1.80...33кг - така е...вярвам ти, аз имам 1.78 - 32кг виждаш ли сега съвпадението ??? внушителна риба за теб...за мен...попова лъжичка...разбираш ли сега разликата?
така че нема да е лошо да не споменаваш думата : рибарски приказки...особено като не си в час !!! щото като тоя твоя 7кг само за миналата година имам 68 сома, а ги ловиме и бая по дърти !!! Това че ти незнаеш как е отделен въпрос, а че не ти се е случило па е друга баница...но недавай такива изявления щото са грозни и звучат смешно!!!
Господ може всичко чада мой !
- Диканаров
- кандидат преподавател
най-голямата риба, която сме хванали.
Колега Анатемосан, пиша така понеже не зная истинското Ви име. Свалям шапка на такива герои сред рибарите като Милко Георгиев и Росен Кирешев. Нямал съм щастието да ги познавам или да съм ловил с тях. Не съм бил и на яз.Ивайловград, който знам, че е раят на сомаджиите. Аз съм обикновен човек влюбен в природата. Обичам да бера гъби, да ловя риба, да събирам и ползвам билки. Турист съм. Всичко това ми е хоби, а не средство за препитание или самоцел. Средно образован българин съм, без особени претенции. Сомът за ,който писах бе хванат от Веселин Красимиров Домусчиев, кой тогава бе още студент. Несъм писал, че това е рекорд. Идеята ми бе, че това е риба дълга колкото мен а тежеше на една трета от моето тегло. В списание "Лов и риболов" в."Рибар", в"Рибарски вестник"в."На слука", които чета с удоволствие има класации на уловените през годината и рекордите за страната ни. Там не съм прочел за тези или такива подвизи. Щом казваш и има свидетели би било хубаво това и официално да се обяви. Възможно е и да съм пропуснал нещо. Случвало ми се е да отсъствам от страната понякога по 4-5години. Аз съм написал и за моите най-голями риби хваната с въдица, но имам отстреляни с харпун и извадени самостоятелно или с Тодор Ташуков от Пловдив или Кирил Вучков от София или синът ми над тридесет ската между 25 и 60 кг. Рибите са били вадени винаги пред няколко семейства почиващи в петък в Либия. Естествена приготвянето и изяждането им е било колективно дело. Имам албуми със мои снимки и мои трофеи включително и на морска костенурка. Та ако желаеш можем да си спретнем една среща на моята или на твоята вила или на друго място и да се заровим в спомени. Още веднъж извинение пред тези колеги, които съм засегнал. Надявам се едно такова чудовище като сома на М.Георгиев или Р.Киришев да хванеш и ти, а защо не и по-голямо. Желая ти го. Но прати снимки и данни за официалната статистика, която се води. Вярвам, че Детелин Сертов ще подскочи от радост. 

- Диканаров
- кандидат преподавател
най-голямата риба, която си хванал
Колега Фуца, това ли е Милко Георгиев? Ако е той свалям му шапка за улава. Понеже Анатемосания бе писал, че рибата е 104,5 кг, а във Вашето съобщение е 102,5 искам да попитам кое е вярното? Как е измерена рибата, с кантар ли? Анатемосания бе писал и за формула, по която се определя теглото в зависимост от дължината на сома. Нямам представа каква е формулата и каква е височината на сниманият мъж или риба за да си направя сам сметката. Говоря по принцип, тези гиганти трябва да се регистрират официално в статистиката ни. Още веднъж успех на всички сомаджии по язовир Ивайловград. Дано да бием рекордите от Испания и Франция. 

-
- сериозен играч
Пич..ние не се занимаваме с регистраций разни....улова е 104.500 грешката е на Левака...аз пиша да щото аз съм бил там(мястото на снимката е Булеварда-нашия бивак а лодката отзад на на бат Петьо)...а формулата не е за височината на мъжа спрамо рибата а за дължината на сома спрямо теглото му...а на Милко не шапка а цвете поднеси...човека почина ако още не си разбрал..изобщо не ми пука за класаций и регистраций...те са за хора като теб , ние сме друг тип хора не сме статисти...отдавна сме го надживели това !!!
и гледай с повечко доверие на това което ти се казва особено за Ивайловград и бригадата която лови там...защото ние всички до един се познаваме и сме приятели !!!
малко обидно дойде това че са недоказани рибарски лакардий защото незнанието не оневинява незнаещия !!!!!!!!!! можеше да попиташ във форума и щеше да си научил...ама да рипаш с изявления...сори грозно е!
ами да...с кантар е измерена рибата...то е повече от ясно...питаш как се мери ли ? имало е случай когато кантара е малък...режем го на части слагаме в пликове и пак мериме !!! да, губиме течност и кръв при нарязването ама кво да се прави...нали статистиката(нашата) го изисква ! специално тоя сом е измерен на 3тия ден след улова ! А в същия ден пич...бяха 3 такива на въженца вързани...тоя специално отнесе и пълнител на Макаров във себе си щото много се инатеше на излизане...ама излезе де...Петьо го извади. Такива сомове сам не мож извади гъз да си скъсаш..
ако бе си купувал списания за риболов щеше да знаеш кой е бат Петьо, кой съм аз, кой е Милко Георгиев, кой е Левака, Кой е Сашко,кой Тапета итн(наричат ни учителите)...списъка е дълъг....там има и бая наши снимки със рибки който биха те удивили
в интернет рибар не се става , айде Господ здраве да ти дава!!!
и гледай с повечко доверие на това което ти се казва особено за Ивайловград и бригадата която лови там...защото ние всички до един се познаваме и сме приятели !!!
малко обидно дойде това че са недоказани рибарски лакардий защото незнанието не оневинява незнаещия !!!!!!!!!! можеше да попиташ във форума и щеше да си научил...ама да рипаш с изявления...сори грозно е!
ами да...с кантар е измерена рибата...то е повече от ясно...питаш как се мери ли ? имало е случай когато кантара е малък...режем го на части слагаме в пликове и пак мериме !!! да, губиме течност и кръв при нарязването ама кво да се прави...нали статистиката(нашата) го изисква ! специално тоя сом е измерен на 3тия ден след улова ! А в същия ден пич...бяха 3 такива на въженца вързани...тоя специално отнесе и пълнител на Макаров във себе си щото много се инатеше на излизане...ама излезе де...Петьо го извади. Такива сомове сам не мож извади гъз да си скъсаш..
ако бе си купувал списания за риболов щеше да знаеш кой е бат Петьо, кой съм аз, кой е Милко Георгиев, кой е Левака, Кой е Сашко,кой Тапета итн(наричат ни учителите)...списъка е дълъг....там има и бая наши снимки със рибки който биха те удивили
в интернет рибар не се става , айде Господ здраве да ти дава!!!
Господ може всичко чада мой !
- Диканаров
- кандидат преподавател
най-голямата риба, която сме хванали.
Анатемосан, писал съм какви вестници и списания чета по хобито ни. Аз свалям шапка на всички майстори независимо дали са мренаджии, кленаджии, шаранджии, щукари, ловящи на плувка или на тежко, мухари и тн. Щом е майстор в съответния вид риболов заслужава си еднакво уважението. Не мисля че е правилна позицията: хванали сме ние "учителите " това или онова рибище и не ни пука за регистрация. Менторски ти е тонът. Ми регистрирай рибоците, от полза ще е за всички нас. Тези дни тръгна друг спор с колега от Пловдив. Мисля, че единствено верният път е регистрация на РЕКОРДНАТА риба.
А сега да ти дам повод за размисъл относно солта на риболовското съсловие.
Казваш, че си надживял дреболиите на ежедневието, но в лодката си често с верен приятел нали. Наблизо има и друга приятелска лодка. Имате мотор и гребла. Ползвате канджи, палки и тн. 9мм пособия за да измъкнете някой гигант от Ивайловград.
Аз съм поркал със скромни, корави хора от Созопол, които с обикновена морска лодка са вадили моруни от Черно море надвишаващи 2.5 пъти цитираният от теб и Фуцата сом. Тяхното не е по-малко мъжко.Видял съм сушената опашка.
А сега си помисли ако си на 10-15м под вода и имаш 1 до 1.5 минути обем на гърдите в зависимост от дълбочината.Сам си! Имаш в ръка харпун, а резервният е вързан на тридесет метра зад теб и на повърхността. Имаш риба пред теб, която е на половина на теглото ти но, те превъзхожда с плавниците си и има на опашката един или два шипа по 15-18см, остри като стилети. Как се прострелва и вади такава риба понякога от 1.5-2 км от брега? Как се сече под вода опашката му? И преди ти бях писал:- Готов съм да се срешнем с теб или бригадата Ви. Ще ми е приятно да извадя и аз сувенири, трофеи и снимки и да си поговорим напоително за разни минали юнаклъци. А защо не при възможност и да не излезем заедно на риба. На мен ми е малко проблемно планирането на почивни дни и отпуска, но при добро стечение на обстоятелствата и желание от Ваша страна може и да се уреди. На слука на Всички Ви и уважение на всеки достоен колега.
А сега да ти дам повод за размисъл относно солта на риболовското съсловие.
Казваш, че си надживял дреболиите на ежедневието, но в лодката си често с верен приятел нали. Наблизо има и друга приятелска лодка. Имате мотор и гребла. Ползвате канджи, палки и тн. 9мм пособия за да измъкнете някой гигант от Ивайловград.
Аз съм поркал със скромни, корави хора от Созопол, които с обикновена морска лодка са вадили моруни от Черно море надвишаващи 2.5 пъти цитираният от теб и Фуцата сом. Тяхното не е по-малко мъжко.Видял съм сушената опашка.
А сега си помисли ако си на 10-15м под вода и имаш 1 до 1.5 минути обем на гърдите в зависимост от дълбочината.Сам си! Имаш в ръка харпун, а резервният е вързан на тридесет метра зад теб и на повърхността. Имаш риба пред теб, която е на половина на теглото ти но, те превъзхожда с плавниците си и има на опашката един или два шипа по 15-18см, остри като стилети. Как се прострелва и вади такава риба понякога от 1.5-2 км от брега? Как се сече под вода опашката му? И преди ти бях писал:- Готов съм да се срешнем с теб или бригадата Ви. Ще ми е приятно да извадя и аз сувенири, трофеи и снимки и да си поговорим напоително за разни минали юнаклъци. А защо не при възможност и да не излезем заедно на риба. На мен ми е малко проблемно планирането на почивни дни и отпуска, но при добро стечение на обстоятелствата и желание от Ваша страна може и да се уреди. На слука на Всички Ви и уважение на всеки достоен колега.
-
- разбира нещата
Re: Какъв вид е най голямата риба която сте хващали
моита е щаран кам 10кг преди 2 години на 1 платено езеро на стръв царевица и дъно
тбК
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Malemi, как ги намираш тие теми бе човек 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Само си го сънувал товаMalemi написа:моита е щаран кам 10кг преди 2 години на 1 платено езеро на стръв царевица и дъно

- Бисо
- сериозен играч
Не моа да разбЕрем,що говорите така върху човеко,а он си ги мое
.По после " модератор" била мръсна дума,па че е ........

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.