Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: ЗАРГАН - 2009г
Борка,ува си е.Това и при нас го има,дръпни рязко с чепарето ( на търмък ),закачат се единични бройки.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Борка, ето една по-ясна снимка на въпросните рибки

Миналата седмица се гмурках край бреговете на Синеморец и действително има големи пасажи от тях, но както писа runner това е Ува(пясъчница)-любимата храна на заргана.

Миналата седмица се гмурках край бреговете на Синеморец и действително има големи пасажи от тях, но както писа runner това е Ува(пясъчница)-любимата храна на заргана.
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Tова значи ли ,че блатния червей прилича на ува или заргана си го кльопа точно ,като червей и също му е любим
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
това наистина е ува и наистина е може би наи любимата храна на заргана , аз съм чувал че червея се слага да виси от куката понеже докато се влачи във водата прилича точно на увичка .
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Май му е по-вкусен ,защото съм хващал най-много зарган в "супа" от ува.Tова значи ли ,че блатния червей прилича на ува или заргана си го кльопа точно ,като червей и също му е любим
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Според мен до голяма степен формата и движението на червея при водене с бомбарда наподобява Увата и Заргана бива привлечен. Все пак движението не е определящо, явно и вкусовите качества му допадат.
Абе ако няма "супа" от ува, сложи за стръв една ува, пък да видим дали няма да яде.Май му е по-вкусен ,защото съм хващал най-много зарган в "супа" от ува.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами няма какво друго да направя освен да се съглася
това ми снима колегата това показах.явно не е специалнист по зарганите и з-то си остана малко 

Качествени чепарета Borkata

- чуруликпенчо
- сериозен играч
И това съм пробвал,но увата трудно се задържа на куката /ако не е осолена предварително/ ,а и заргана предпочита червея. Готов съм да се обзаложа за това си твърдение.Абе ако няма "супа" от ува, сложи за стръв една ува, пък да видим дали няма да яде.Увата все пак и блести.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
И аз съм пробвал с умряла Ува закачена през главата - резултати плачевни 

Аз в интерес на истината никога не съм виждал пасаж от заргани с такъв размер,това на снимката,че е ува-ува е,всеки ден я гледам.Къде ли се подвизават малките зарганки 

Зарганолог
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Аз мисля,че формата на примамката най-много привлича заргана.В Турция го ловят на парче конопен конец.
Кефа цена няма!
- Моряка
- кандидат преподавател
Маестро,в Турция има и много риба,и при нас е пробвано и се е хващало.Истината си е морския червей,деликатес е,и за нас има значение боб ли ядеш или вратна пържола,или каква марка е бирата.Стръвта е важна,защото се сещате,че морски червеи не плуват масово по повърхноста на водата при 5-10 метра дълбочина и също много от вас са виждали как, като си отвориш дозата и отнякъде долитат пчели(оси),докато при друга стръв го няма!Наздраве 

А сега де? 

Зарганчето и на торен черв съм вадил,та хищника си ехищник,стига да е гладен.