Да се вгледаме малко и в огледалото

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Да се вгледаме малко и в огледалото

Мнение от ded »

Да AL CAPONE е много прав за овчедушието.Пък и контролните органи са пълни каскети.Да бяха отишли на р.Искър по време на забраната то парашатусти обикновени рибари и т.н. и при положение че това е на 20 минути от центъра на София.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Phirgata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Phirgata »

не може да има риболовци със 30 годишен стаж,които са проверени 2 пъти :!: когато започнат да валят глобите повсеместно,ще се оправят нещата :wink:
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Мнение от assv »

И аз те подкрепям колега :!:
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

То хубаво да му взема мрежата или да му обърна живарника-кофата ама само думиии... иди ги спри тия с джиповете, ще те пуцат чак до вас че и у вас ще доидат да ти набият малко ум у главата щото ако им се озъбиш явно ти е свършил . Те бандитите от затвора ги вадят депутати да ги правят та Иванчо Драганчо и Петканчо ще оправят полужението по язовирите смях смях смях ..... :lol: :lol: :lol: ма те някой ходят за риба с снаряжение по голямо от американски рейнджър - па Иванчо да му вземе кофата а :lol: Ако ми невярвате вижте темите с откриването
Нашият народ има една хубава поговорка : Рибата се вмирисва от главата ...
а вий си помислете какво искам да кажа :idea:
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

много си прав така е за съжаление
оня ден на тунджа някъв дъртак хвърлил 10 въдици и пуснал 1 немска овчарка и немоим са вредим за хубаво място а те са малко тези места и ко да праим пуснахме 1 клон 3метра барабар с навързани малки камъни и пвцта и му събра всичките въдици да е.а дъртака му с дъртак ши заема цялата тунджа да да
пък иара докато доидат че може да излезе техен човек сега си купя и свирка от тези дето плашат кучетата да видим и малко шоу другия пут ако е там а тои сигурно ще е там
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

dian написа:оня ден на тунджа някъв дъртак хвърлил 10 въдици и пуснал 1 немска овчарка
Старците дето са отишли да хванат по някоя каракуда или кленче по простата причина че не им се яде боб да са ни проблема :wink:
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

много вярно и за съжаление трудно променимо, казва се маналитет,манталитета ни на хора без самоконтрол и без капка загриженост за това какво ни очаква. ИАРА са много инертни и докато нямат материален стимул няма да направят нищо съществено. Купете си в. Труд в пвтък, ще ме има на цяла статия. Тода дето тук се говори го правим от 10-11 год. и какво от това, няма оправия с групата на бракониерите. Бракониерството е вътре в Българина. Няма как да му промениш мнението че общото като го хване е негово.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

crazybot написа:
dian написа:оня ден на тунджа някъв дъртак хвърлил 10 въдици и пуснал 1 немска овчарка
Старците дето са отишли да хванат по някоя каракуда или кленче по простата причина че не им се яде боб да са ни проблема :wink:
с 10 въдици за кленче и каракуда ?
явно не ме разбираш за кво ти говоря
кило боб 3 лева кило каракуда 1.5 лева за кво говорим
на мен лично пък тези са ми проблем за другите си има иара
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Дъртаците не са проблем приятелю, проблем са ония с джиповете на Жребчево, Ивайловград, Цонево - дето уж са НА ТРОЛИНГ! А са супер убийци на риби, на едни воблери пише - практикувай : хвани снимай се пусни! НЕ важи на нашите ширини!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

crazybot написа:
Точно затова не заслужаваме да има риба по водоемите ни.Ами то всеки ако мисли така ,то..... :evil: :evil: Ами нали тоя тъпак с 10 въдици и немска овчарка има пари да си купи риба,а не боб.Трагично мислене. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

gogotod написа:Дъртаците не са проблем приятелю
Те наистина не са проблема,но нали има закон който трябва да се спазва както от тия с джиповете с мрежите,така и от некой дядо от село с 5 пръчки и срекме.Докато не се научим ВСИЧКИ да спазваме законите у нас наистина НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ да има риба по водоемите ни. :!:
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

100% има пари да си купи риба, просто не го прави! Мен жена ми иска постоянно да си купуваме риба, и го правим от време ан време, само че проблема ни тук е как да опазим наличната, а не как да спрем дъртака. Него ня можем да спрем, почва се от децата. С тяхното възпитание, на завършените индивиди , не можеш лесно да промениш нищо. Остава да се надяваме докато възпитаме децата, да оцелее рибата!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Няма да коментирам това което написа колегата и това което написа Ал.Всичко е истина и двете страни сте много,ама много прави.На Ивайловград,понеже благодарение на безсънните нощи на шепа хора,язовипа е пълен с риба и целия свят е там и са един върху друг.Има биваци,които си стоят на място и само си сменят посетителите.Изгониха се няколко бивака,като бяха накарани да си събират въдиците и след направата на актовете за уловени маломерки,бяха изгонени.Вие четете онзи ден,репортажа на един колега,който толкова спокойно си показва снимката на хванатото от него шаранче,около 500гр,които ние сме пуснали там, той най-нагло обяснява че даже са си изпържили риба.Сами разбирате,че наистина някои хора просто незаслужават да има риби по язовирите и само тогава няма да има за какво да пишем. 90 % от колегите са боклуци,казвам го в прав текст и ми дреме на кура дали ще обидя някой или не.Дано да им приседне рибата на всичките които взимат зарибителя,който се пуска за да има какво да се лови.Направо са за трепане,не са за бой,раните минават !!!

П.П Сега се прибирам от Ивайловград.За два дни,имах четири удара и взех само една бяла риба 3-4 кг.Снощи я изпържихме на бивака с биричка.Аз не можех ли да си взема и четирите риби ??? Естествено че можех,но просто още не бяха такива,които да ми доставят удоволствие да си ги изям,макар да бяха точно в нормата.Сампо,също си пусна едно малко сомче,макар да можеше да си го вземе,но човека знае че утре ще го хване огромен,ако е дал господ или ще хване дядо му.Лошото е,както казах по-горе че 90 % от колегите са измикяри,за голямо съжаление !!!Нека всеки сам си направи сметката за него си,дали е боклук или не,но както каза и Ал,оправия с тъпаците,просто няма,защото с прост човек няма как да се оправиш,той не може да мисли и постоянно се опитва да се прави на хитрец !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
marko1
новобранец
новобранец

Мнение от marko1 »

в гората и на реката ,демокрация НЕ ТРЯБВА ,там строг контрол и строги правила,ще доиде време когато бракониерите ще са мит.ще стане като с коланите в автомобилите,накараха ли ни да ги сложим?-да
fox77
новобранец
новобранец

Мнение от fox77 »

аз мисля ,че няма значение дали хващаш с 1-2-3 или повече въдици. Въпроса е ,че трябва да се научим да пускаме обратно уловената риба.А относно методите за риболов с ток мрежи и т.н сам на мнение за много по-големи санкции но не само да се говори за тях а да се налагат на всеки нарушител.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”