Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от hanks »

А морския кефал как го ловите,че преди 2 3 г. на Китен гледах че хвърлят от брега мисля че с голямо олово и оставят пръчките почти на 90 градуса имаше много добри кефали.Мисля тая година да ходя на Обюор там някаде лови ли се тая риба?
Благодаря за инфото!!! :wink:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

11.07-21.07.09г. съм в СОЗОПОЛ!Въпроси нямам :lol: ще тътря лодката+всички възможни такъмажи-половината багаж е рибарски!Ако някой е по същото време там-да хвърли едно ЛС! Евстевственно,ще мъкна и N-кила ракия! За ужас на благоверната......................На "гостите" дето зяпат-да им го на.................укам!
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г. :evil: :evil: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :idea: :idea: :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

[quote="MITAKA_STZ"]Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г. :evil: :evil: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :idea: :idea: :idea:[/quotе]ol: :lol: Моля те недей да даваш мнение от 1 излет на морето.А тези малките рибки сигурно са гюмюш, който си остава малък :ANAL: :D
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

MITAKA_STZ написа:Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г. :evil: :evil: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :idea: :idea: :idea:
По същото време там би трябвало да има и сафрид ..............
За да поискаш, трябва да дадеш
iivv00
новобранец
новобранец

Мнение от iivv00 »

От 18.07.2009г съм на Камчия.Не му разбирам много на морският риболов ама мерак имам голям.Кажете как да си подготвя такъмите,каква стръв да ползвам,какво да си нося и какво мога да си набавя от там.Какви кукуи,тежести и размер влакно се ползва там и изобщо по какъв начин се подготвя въдицата.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

iivv00 написа:От 18.07.2009г съм на Камчия.Не му разбирам много на морският риболов ама мерак имам голям.Кажете как да си подготвя такъмите,каква стръв да ползвам,какво да си нося и какво мога да си набавя от там.Какви кукуи,тежести и размер влакно се ползва там и изобщо по какъв начин се подготвя въдицата.

Точно там колега най удачния риболов,ако нямаш лодка да влезеш е от плажа за Илария.
И тук ще си позволя да цитирам един колега изровен от търсачката:

"Самия такъм за илария най-общо е тежест(50-80гр) с три куки над него на по около 40-50 см една от друга.Самите куки се вързват с 0,15-0,18.Дължината на поводчетата е около 15 см.На самото поводче са нанизва тапичка(най често от подметка на джапанка).Целта й е да повдига червея от дъното.Така хем иларията го забелязва по-лесно,хем избягваш кълването на дънните риби(попчетата)ако има такива. "

А другия вариант е да си вземеш готови такива от всеки магазин за риболовни принадлежности във Варна :wink:
Успех!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
iivv00
новобранец
новобранец

Мнение от iivv00 »

А на каква стръв и от къде да си я набавя.За попчета става ли от брега без лодка и как се прави такъма за тях
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

iivv00 написа:А на каква стръв и от къде да си я набавя.За попчета става ли от брега без лодка и как се прави такъма за тях
Прочети в темата " попчета - 2009 ",много отговори има там.

Има и една заключена тема " колеги къде е каята ",и там е писано по твоите въпроси. :smt023
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

В момента по морето има кая илария платерина сафрид и гюмюш. :D
Последно промяна от felippemassa на Сря Юни 24, 2009 10:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Колеги айде да не цитирам никого,но идеята ми за тази тема беше да се получава информация за колегите идващи на море!!!!Да не се упорочава ако може,има си теми за бъзик :mrgreen:
А сега де? :roll:
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Привет,
Колеги, от 5-ти юли съм в Ахтопол. Ходил съм там много отдавна (преди 15 години).
Искам да попитам има ли риболовен магазин там? Стръв от къде може да се купи? Каква риба и къде мога да ловя. Иска ми се илария или платерина, но дали ще е възможно? За сина ми - попчета предполагам на кея. Може би ще отскачаме и до синеморец. Там какво и къде да търся?
Благодаря предварително!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Риболовен магазин има със сигурност в Ахтопол, но е добре да се запасиш с морски червей от Бургас. Вероятността да бъде пресен така е по-голяма. По това време на годината съсредоточи усилията главно в/у кефаловите риби. Добри места са плажовете сутрин рано докато няма още хора. Ако решиш да ходиш по Велека :arrow: ЦЪК
Аватар
paiaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paiaka »

Колеги в понвдвлник тръгвам за Варна :) КЪде и кога ?? Каята появи ли се или още я няма :( ?
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

Кая си има по цяла година,но в момента има карагьоз--за него се подготви,а и двата вида риболов нямат нищо общо!
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”