Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
А морския кефал как го ловите,че преди 2 3 г. на Китен гледах че хвърлят от брега мисля че с голямо олово и оставят пръчките почти на 90 градуса имаше много добри кефали.Мисля тая година да ходя на Обюор там някаде лови ли се тая риба?
Благодаря за инфото!!!
Благодаря за инфото!!!

-
- сериозен играч
11.07-21.07.09г. съм в СОЗОПОЛ!Въпроси нямам
ще тътря лодката+всички възможни такъмажи-половината багаж е рибарски!Ако някой е по същото време там-да хвърли едно ЛС! Евстевственно,ще мъкна и N-кила ракия! За ужас на благоверната......................На "гостите" дето зяпат-да им го на.................укам!

-
- разбира нещата
Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г.

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
[quote="MITAKA_STZ"]Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г.
[/quotе]ol:
Моля те недей да даваш мнение от 1 излет на морето.А тези малките рибки сигурно са гюмюш, който си остава малък

По същото време там би трябвало да има и сафрид ..............MITAKA_STZ написа:Колеги аз се връщам от Поморие където бях на санаториума за калолечение и останах с впечатление ,че Черно море няма никаква риба та дори и прочутите попчета на Поморие. Вечер излизат на чепаре 3-5см рибки дето местните ги вземат ,че неса видели риба ,а не мислят за следващите години какво ще ловят.Бях там от 02 06 до14 06 2009г.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
За да поискаш, трябва да дадеш
От 18.07.2009г съм на Камчия.Не му разбирам много на морският риболов ама мерак имам голям.Кажете как да си подготвя такъмите,каква стръв да ползвам,какво да си нося и какво мога да си набавя от там.Какви кукуи,тежести и размер влакно се ползва там и изобщо по какъв начин се подготвя въдицата.
- SILVESTER
- ще става разбирач
iivv00 написа:От 18.07.2009г съм на Камчия.Не му разбирам много на морският риболов ама мерак имам голям.Кажете как да си подготвя такъмите,каква стръв да ползвам,какво да си нося и какво мога да си набавя от там.Какви кукуи,тежести и размер влакно се ползва там и изобщо по какъв начин се подготвя въдицата.
Точно там колега най удачния риболов,ако нямаш лодка да влезеш е от плажа за Илария.
И тук ще си позволя да цитирам един колега изровен от търсачката:
"Самия такъм за илария най-общо е тежест(50-80гр) с три куки над него на по около 40-50 см една от друга.Самите куки се вързват с 0,15-0,18.Дължината на поводчетата е около 15 см.На самото поводче са нанизва тапичка(най често от подметка на джапанка).Целта й е да повдига червея от дъното.Така хем иларията го забелязва по-лесно,хем избягваш кълването на дънните риби(попчетата)ако има такива. "
А другия вариант е да си вземеш готови такива от всеки магазин за риболовни принадлежности във Варна

Успех!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
А на каква стръв и от къде да си я набавя.За попчета става ли от брега без лодка и как се прави такъма за тях
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Прочети в темата " попчета - 2009 ",много отговори има там.iivv00 написа:А на каква стръв и от къде да си я набавя.За попчета става ли от брега без лодка и как се прави такъма за тях
Има и една заключена тема " колеги къде е каята ",и там е писано по твоите въпроси.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В момента по морето има кая илария платерина сафрид и гюмюш. 

Последно промяна от felippemassa на Сря Юни 24, 2009 10:14 pm, променено общо 1 път.
- Моряка
- кандидат преподавател
Колеги айде да не цитирам никого,но идеята ми за тази тема беше да се получава информация за колегите идващи на море!!!!Да не се упорочава ако може,има си теми за бъзик 

А сега де? 

Привет,
Колеги, от 5-ти юли съм в Ахтопол. Ходил съм там много отдавна (преди 15 години).
Искам да попитам има ли риболовен магазин там? Стръв от къде може да се купи? Каква риба и къде мога да ловя. Иска ми се илария или платерина, но дали ще е възможно? За сина ми - попчета предполагам на кея. Може би ще отскачаме и до синеморец. Там какво и къде да търся?
Благодаря предварително!
Колеги, от 5-ти юли съм в Ахтопол. Ходил съм там много отдавна (преди 15 години).
Искам да попитам има ли риболовен магазин там? Стръв от къде може да се купи? Каква риба и къде мога да ловя. Иска ми се илария или платерина, но дали ще е възможно? За сина ми - попчета предполагам на кея. Може би ще отскачаме и до синеморец. Там какво и къде да търся?
Благодаря предварително!
Риболовен магазин има със сигурност в Ахтопол, но е добре да се запасиш с морски червей от Бургас. Вероятността да бъде пресен така е по-голяма. По това време на годината съсредоточи усилията главно в/у кефаловите риби. Добри места са плажовете сутрин рано докато няма още хора. Ако решиш да ходиш по Велека
ЦЪК

Колеги в понвдвлник тръгвам за Варна
КЪде и кога ?? Каята появи ли се или още я няма
?

-
- новобранец
Кая си има по цяла година,но в момента има карагьоз--за него се подготви,а и двата вида риболов нямат нищо общо!