Да живее или да не живее слънчака?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

ЗА или ПРОТИВ слънчака?

ЗА
82
25%
ПРОТИВ
243
73%
Каква е тази риба? :D
9
3%

Общо гласове: 334

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: Да живее или да не живее слънчака?

Мнение от jporlando »

Никой,няма право да определя да живее или да не живее слънчевката!!! Естествено,че ДА живее!!!
Какво от това ,че се хваща на въдиците,слагаш по голяма кука и елиминираш слънчатката като улов. Всеки се бори за място под слънцето така е и с тази прекрасна рибка-слънчев костур!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Лошото е че кълвът предимно дребни слънчевки, та не могат да се разработят методично свястни рецепти :drinkers: Бе, той дере ли се или се стърже :roll: :drinkers:
Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

IDA написа:Лошото е че кълвът предимно дребни слънчевки, та не могат да се разработят методично свястни рецепти :drinkers: Бе, той дере ли се или се стърже :roll: :drinkers:
Само се икормва и измива ,пържиш и ядеш :D е,можеш евентуално да махнеш гръбната перка и главата ,ама,като видиш още колко слънчак имаш да чистиш,става само с изкормване и и змиване :D :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Що ли не мога да разбера защо въобще се коментира съдбата на т.н Слънчак. Това е 100% вредител в нашите водоеми и според мен трябва да има и глоби за хванат и пуснат обратно във водата слънчак :idea: :idea: :idea: Във водоемите в които популацията му натделее, дето се казва- "трева не никне", както чета че в момента е положението на Йовковци :idea: В по- развитите в това отношение държави ( Австралия , САЩ, някои европейски държави) има много ясни и строги регламенти по отношение на определени животински и рибни видове; в Австралия например , глобата за хванат и пуснат обратно във водоема шаран е 400 AUD. Остава да си внесем ( след като внесохме и не по малко вредните канални сомчета) и блек-басове и да се доомете това което е останало по водоемите :axe: :axe: :axe:
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

IDA написа:Остава да си внесем ( след като внесохме и не по малко вредните канални сомчета) и блек-басове и да се доомете това което е останало по водоемите
Бачо, незнам защо си мислите,че блек-басовете и сомчетата са толкова вредни.Ама знам че в Испането,ги има доволно тези видове,и въпреки това,шарана и каракудата са си господари на водоемите :wink: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
muso
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от muso »

Като се хване слънчак, обикновенно е нагълтал доста куката и същата не може да се извади без оперативна намеса.
Значи пускането отпада, но и да не е нагълтал много не бих го пуснал да живее :evil: . Заради тази риба се отказах вече да ходя на язовир Йовковци, а този язовир ми беше любим :cry: . На защитниците на слънчака препоръчвам едно излетче на Йовковци за коригиране на мнение. Да бяха поне приличен размер за да им пробвам вкусовите качества.
Такааааа ...... сега аз бих задал такъв въпрос, който ми се струва по уместен вместо заглавието на темата.
Като унищожим слънчака да го хвърлим във водата или на сушата ? :smt077
Чете ли се или да увелича малко ?
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Едно време са го внесли от Франция мисля.Преди това е нямало изобщо.Даже са ми разправяли,какво чудене е било,като са го изкарали за първи път тука в Марица.Изглеждала им много хубава и красива рибка,та момчето ,къде я хванало решило да я сложи в аквариума си.На сутринта се събудил и видял,че гупите ги няма. :D Инак по-големите язовири,той стои предимно в близост до брега.Яде здраво хайвера на другите риби,както и самите тях.Превзел е всички язовири,реки,баластриери и канали.Има навика да гълта яко и това води често пъти до разпорването му.Според мен си е вреден от сякъде.
TICA FAN
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

От една страна е сравнително красива риба. И е идеална за начинаещи, тъкмо запалващи се риболовци.
От друга страна е прекалено много, и гони другите рибки, и нагълтва дълбоко куката и се къса, и т.н. :?:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

значи...не сьм вярвал,че тая тема ще придобие такива ГРАНДИОЗНИ РАЗМЕРИ :D :D :D :D добре,че сьм сьвестен до някьде,инак до сега да сьм пуснал теми от сорта на "да живее ли турската гупа,зеления хелер или евентуално-дивия скален гьльб" "да живее ли Рамбо-от едно до пет" "да живее ли вечно предната ми десна ГУМА на колата(за сметка на левата) " и ЕВЕНТУАЛНО-КОЛКО ще "живее на ДЯДЯ щеката "...и ЖИВА ли е изобщо :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :butthead:

или-най любимата,която си измислих: "колко котки ЖИВЕЯТ,спрямо кучета в ареала от 300мт, околоврьст блок номер 360 в кв Младост 3-вход 2(при 6 налични) и какво е % сьотношение,между сива,черна и рижа козина,погледнато общо като обект на изследователси интерес,като се има предвид,че блок 340-вход 2 е от другата страна на булеварда,а бензинистанция ЛУКОИЛ е на 35мт от блок 340" :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

То нацията ни е вече на изчезване,вие за слънчака се тревожите,ами той е като плевелите в нашето общество
колкото по ги режеш по бързо израстват. :lol: :wink:
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

:D неска бях на Искъра и чат пат се обаждаха доста добри морунажи в порядъка на 700-800 грама до 1кг :wink: но във един момент ми свърши храната и рибите се оттеглиха и кфо става на торен на возене плувката потъва рязко и засечка и немога да го дигна на повърхноста :D след 1-2 мин борба се появи слънчак във кепа :D имаше 500 грама голямо парче и голям кеф прави мн дърпа та във по горен пост бях против слънчака но сега си променям мнението тая риба взе да ми харесва :D хванах 4 слънчака ама се арни мн дърпат та НЕКА ДА ЖИВЕЕ СЛЪНЧАКА :!: :D :drinkers:
  • Изображение
TT България 2011
ahmeddogan
новобранец
новобранец

Мнение от ahmeddogan »

Слънчакът е арнъ ръна за щуката, повече щука, по малко слънчо, за повече щука, по малко амкане на щука, малко щука, ки апате на слънчако опашката :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе Вие май не разбрахте какво имам предвид? :finga: бе я пишете в теми ДУНАВ,СТРУМА,ИСКЬР,ОГОСТА,ВИТ,ЧЕРНО МОРЕ,КЬДЕ и НА КАКВО,КОИ Е ИМАЛ СЛУКА и ПР....кво се ебавате сьс сльнчака,бе ПИЧОВЕ? :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
plamen_ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_ribarq »

Бачо Илия написа:100% да бъдат убивани, незабавно и на място!!!Това е "пришълец" в нашите водоеми, няма нищо общо с екологичния баланс и т.п. ...приказките дето се приказват :wink: Освен да вземат да му дадат статут на "американец" , щото са от там... , мачкане до дупка- като нагълта куката се цепи с ножица от устата , до средата на корема , вади се повода с куката и слънчака се хвърля в язовира за биомаса. Ако не е нагълтал-откача се куката и слънчака зе хвърля отзад на камъните или се смачква и пак в гьола за биомаса. Никакви други варианти , освен по-едрите да бъдат излапани!!!
на ден вадя около 10,15 голяма напаст са за котката стават само
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Да живее слънчевата рибка ! Това е много устойчиво създание ,но по-добре да има "часовници" , отколкото нищо :oops: ! Така или иначе един ден всички Вие ще измрете , щото това са законите на Природата , а Слънчака ще си се остане в Природата и след Вас ! :D
Последно промяна от Trias на Сря Апр 06, 2011 11:53 pm, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”