захранка за кефал

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Изобщо не изключвай захранването на река само с царевица,при добре подбрано място(имам впредвит не някой бързей с дълбочина метър и повече),а в началото,края или в самия вир.
С около 3кг. млечна царевица подавана начесто съм събирал страшно много кефал на едно място,а дори на втория ден е преобладавала бялата мряна в улова,спрямо кефала и чат-пат някой шаран.
За риболов на плувка става въпрос.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

3кг млечна царевица,добре това един месец и после кво правим.ами ти си храниш добре рибките,сигурно ако хванеш кефал и му излизат пуканки от задника.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: захранка за кефал

Мнение от В.Стефанов »

Аз на р.Тунджа за кефал ползвам хляб минат през сито с малко пръс и захранка за река.
Ловя с близалка на болонеза на задържане.Ловял съм до десетина-петнайсе кефала най-много.
Последно промяна от В.Стефанов на Сря Юли 07, 2010 12:14 pm, променено общо 1 път.
ahmeddogan
новобранец
новобранец

Мнение от ahmeddogan »

За кефал само домашни захранки , никакви купежки боклуци, царевицата, млечна и друга е много ефективна в топлия сезон.При по студено , протеини, черври, теста с паста от морски неща и др. малки тайни :wink:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Много често,когато изкарам някой по-сносен кефал,буквално ми изплюва една шепа бели червеи,докато му вадя куката от устата (които преди това съм изстрелял ).Мисля,че най-ефективния вариянт е често стреляне на бял червей с прашката ( при тихи води ).При по-бързо течение - ползвам отново бели,но в тежки топки захранка.
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”