Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Червеноперки на яз.Копринка
-
- ще става разбирач
Червеноперки на яз.Копринка
Чух аз вчера, че излизали хубави червеноперки на язовира. Тази заран по тъмничко още бях се дислоцирал на западния бряг на копринския ръкав. Захраних прилично с млечна царевичка от консерва-"Лида"-250 грама-1,44 лв
. Разпънах тоз ти ми осемметров директен карбонар и онез ти ми хубави фидери,закачих им по някое зрънце царевица, и се започна....едно чакане, че чак до 10 часа без нито едно кълване
.
Смених малко стръвта, и резултата не закъсня, на двата фидера удариха 500 грамови каракуди-общо две, на бял червей
. Позахраних и с малко жито на директния, което се оказа правилния избор явно, защото червеноперката започна да дава. До 14 часа улових 30-тина червеноперки от 200 до 800 грама,като повечето бях около горната граница. излязоха и три кефала по 500 грама някъде
. Улисан в успешния риболов, забравих за слънцето, в резултат на което сега си постилам на закачалката,на която мисля да спя закачен тази нощ
.
Още малко информация! Не си спомням в предишни години червеноперката да е била толкова активна, и да се ловят толкова едри екземпляри на яз. Копринка. Дава добре и на дъно, но не много навътре, 25 метра е достатъчно. Имаше много риболовци, доколкото видях, повечето си хванаха прилични количества
.
За жалост нямаше кой да ми каже, че фотоапарата трябва да се зарежда от време на време, затова нямам снимки, извинявам се, и си вземам бележка
!
Наслука и наздраве на всички
!

Смених малко стръвта, и резултата не закъсня, на двата фидера удариха 500 грамови каракуди-общо две, на бял червей

Още малко информация! Не си спомням в предишни години червеноперката да е била толкова активна, и да се ловят толкова едри екземпляри на яз. Копринка. Дава добре и на дъно, но не много навътре, 25 метра е достатъчно. Имаше много риболовци, доколкото видях, повечето си хванаха прилични количества

За жалост нямаше кой да ми каже, че фотоапарата трябва да се зарежда от време на време, затова нямам снимки, извинявам се, и си вземам бележка

Наслука и наздраве на всички

Никога не пия карал!

Re: Червеноперки на яз.Копринка
Браво!
Супер!
Колко ги търсих аз тези Перки миналата седмица ама само Кленове....

Супер!

Колко ги търсих аз тези Перки миналата седмица ама само Кленове....
-
- ще става разбирач
Забравих да добавя, че повечето рибки ги улових на директния осемметров на два метра дълбочина, с полегнала стръв до дропера.
На фидерите имаше доста удари, но на тях хванах само две каракуди и три-четири червеноперки
.
На фидерите имаше доста удари, но на тях хванах само две каракуди и три-четири червеноперки

Никога не пия карал!

-
- ще става разбирач
браво колега поне си начесал крастата

За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
колега тази година не съм бил още на копринския ръкав-къде точно направи този хубав излет-в смисъл в началото на ръкава или някъде към тополите?
-
- ще става разбирач
Преди тополите има едно заливче. Аз бях северно от него на около 100 метра
. Говорим за западният бряг!

Никога не пия карал!

- Don4o_62
- учете се от него
Често го посещавам язовира.По мой наблюдения,по това време, на пълен язовир,почти всичката риба е горе на разливаците.Масово се лови от местните,на островчетата,преди пресялната.И каракуди,и червеноперки,даже и бяла,но само надвечер, и то добри количества.На долу, е още рано.Водата е студена.
Лично мое мнение,никой не ангажирам.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Преди две седмици водата си беше супер на Копринския ръкав!Don4o_62 написа:Често го посещавам язовира.По мой наблюдения,по това време, на пълен язовир,почти всичката риба е горе на разливаците.Масово се лови от местните,на островчетата,преди пресялната.И каракуди,и червеноперки,даже и бяла,но само надвечер, и то добри количества.На долу, е още рано.Водата е студена.

Рибата би трябвало да се е дръпнла вече от плитчините....
Поздрави!