Червеноперки на яз.Копринка

Модератори: bobopeli, sapuna

Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Червеноперки на яз.Копринка

Мнение от Saxon »

Чух аз вчера, че излизали хубави червеноперки на язовира. Тази заран по тъмничко още бях се дислоцирал на западния бряг на копринския ръкав. Захраних прилично с млечна царевичка от консерва-"Лида"-250 грама-1,44 лв :) . Разпънах тоз ти ми осемметров директен карбонар и онез ти ми хубави фидери,закачих им по някое зрънце царевица, и се започна....едно чакане, че чак до 10 часа без нито едно кълване :rolleyes: .
Смених малко стръвта, и резултата не закъсня, на двата фидера удариха 500 грамови каракуди-общо две, на бял червей :) . Позахраних и с малко жито на директния, което се оказа правилния избор явно, защото червеноперката започна да дава. До 14 часа улових 30-тина червеноперки от 200 до 800 грама,като повечето бях около горната граница. излязоха и три кефала по 500 грама някъде :smt026 . Улисан в успешния риболов, забравих за слънцето, в резултат на което сега си постилам на закачалката,на която мисля да спя закачен тази нощ :smt022 .
Още малко информация! Не си спомням в предишни години червеноперката да е била толкова активна, и да се ловят толкова едри екземпляри на яз. Копринка. Дава добре и на дъно, но не много навътре, 25 метра е достатъчно. Имаше много риболовци, доколкото видях, повечето си хванаха прилични количества :) .
За жалост нямаше кой да ми каже, че фотоапарата трябва да се зарежда от време на време, затова нямам снимки, извинявам се, и си вземам бележка :D !
Наслука и наздраве на всички :drinkers: :) !
Никога не пия карал!

Изображение
koki

Re: Червеноперки на яз.Копринка

Мнение от koki »

Браво! :D
Супер! :D
Колко ги търсих аз тези Перки миналата седмица ама само Кленове....
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Забравих да добавя, че повечето рибки ги улових на директния осемметров на два метра дълбочина, с полегнала стръв до дропера.
На фидерите имаше доста удари, но на тях хванах само две каракуди и три-четири червеноперки :) .
Никога не пия карал!

Изображение
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

браво колега поне си начесал крастата :smt023 :drinkers:
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
Пинко

Мнение от Пинко »

колега тази година не съм бил още на копринския ръкав-къде точно направи този хубав излет-в смисъл в началото на ръкава или някъде към тополите?
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Преди тополите има едно заливче. Аз бях северно от него на около 100 метра :) . Говорим за западният бряг!
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Често го посещавам язовира.По мой наблюдения,по това време, на пълен язовир,почти всичката риба е горе на разливаците.Масово се лови от местните,на островчетата,преди пресялната.И каракуди,и червеноперки,даже и бяла,но само надвечер, и то добри количества.На долу, е още рано.Водата е студена.
Лично мое мнение,никой не ангажирам.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
koki

Мнение от koki »

Don4o_62 написа:Често го посещавам язовира.По мой наблюдения,по това време, на пълен язовир,почти всичката риба е горе на разливаците.Масово се лови от местните,на островчетата,преди пресялната.И каракуди,и червеноперки,даже и бяла,но само надвечер, и то добри количества.На долу, е още рано.Водата е студена.
Лично мое мнение,никой не ангажирам.
Преди две седмици водата си беше супер на Копринския ръкав! :D :D :D
Рибата би трябвало да се е дръпнла вече от плитчините....
Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”