Автокаско в Generali

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Автокаско в Generali

Мнение от bgstan »

Та да ви опиша моя проблем. От тази година в гинералите (тези скапаняци дето предлагат гражданска за 240лв) има 10% самоочастие при щета ако няма протокол от кат. Преди 10 дена ми се пукна предното стъкло и естествено нямам протокол от кат .Отивам и отразяват щетата и отремонтирам прозореца на Астрата за 160лв и днес отивам да взема парите. Обаче то било 10% самоочастие и не по малко от 100лв . При което щетата е оценена на 138лв взимат ми 100 и ми дават 38 .Такаче правете си сметката като правите авто каско . Според мен вече от тези каскота файда няма. Искам само да споделя да няма и други набутани.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Автокаско в Generali

Мнение от val »

За тази компания и аз съм чувал " все добри неща". Много колеги споменават и роднините на тази уш застрахователна компания.
Следващия път опитай в Алианц. Имаме 3 коли там. Без проблеми се работи. Предполагам , че има и по-добри но не съм работил с тях.
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Подкрепям колегата val
Пробвал съм какви ли не компании, като почнеш от онези измамници "Юпитер" на времето, но от Алианц по-свестни засега не съм намерил.
Проблема с протокола от КАТ може би е решим... Звъниш на 112 и ги караш да те свържат с КАТ, отдел "регистриране на леки ПТП" или нещо подобно. Или ще те свържат, или ще ти дадат няколко номера. Звъниш като побъркан 1/2 - 1 час и като ти вдигнат ги караш да ти дадат номер на ПТП за деня. Това служи пред застрахователя вместо хартиения протокол. Това важи при леко ПТП (ожулени брони и пр.). За спукано стъкло не знам, но предполагам може да кажеш "Хвръкна камък от камион и ми спука стъклото, ма не видях номера на камиона, че беше мръсен..."
Примерно... :wink:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

От каското си има смисъл отсекъде стига колата да не е прекалено стара и само да се набутваш ( как при Магарко примерно :twisted: ) ! Иначе общо везето какво , къде , как и защо от моя гледна точка :

- ако колата е до 10 годишна - БУЛ Инс валутно каско . Малко по-скъпо е от обикновенното но за сметка на това при каквато и да е било щета освен градушка ( искат бележка от БАН ) не питат много какво , що а осребряват всичко по фактури на 100% без значение къде се прави ! Е миналата година при мене тъй , след градушка имаше освен тормоз по купето и шупла по предното стъкло , шупла на фара , и помеждудругото някой ми спраска задният стоп на един платен паркинг . Та заведох си колата в Хонда България , направиха си я с всичко оригинално ( само предното стъкло с монтажа идеше към 920лв. ) , взех си фактурите и БУЛ Инс ми ги осребриха до стотинка !!!

- ако колата ни е по-старичка , не ни се занимава с КАТ и пр. се застраховаме в ЛЕВ Инс - при нещо бастисано по колата им звъниме , идва техен екип , снима , описва и оттам направо на оглед без да се интересуваме дали е идвал КАТ или не !

- ако колата пак ни е старичка и не ни се влагат много кинти по каско но за сметка на това искаме да вземеме реални парета за що годе прилично време се застраховаме в Булстрат и готово !

- ако колата ни е кат на Магарко , не правиме каско а само неква гражданска щото и отключена на сред Абисиня да я оставиме най-много некой закъсал по нещо големо да я използва и тъй :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

А аз се чудя, защо не мина през районното да ти напишат един протокол, преди да се изпънеш при застрахователя :roll:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Верно тези от Дженерали за големи сиромаси че гледат от хорската немотия да печелят като предлагат застраховка с около 100на лева че и нагоре по скъпа от други фирми да речем .Аз реших да си купувам кола в едно много неопределено време ,събота в 18,30ч. и в един град като Първомай се сещате какво работи по това време ,късмет си викам че продавача на колата има рода някаква която работи в клон на дженерали в Първомай и на едната дума дойде и отвори жената.Обаче като ме удари с една цена от 70 кинта за 3 месеца и ми се подкосиха краката ама кво да праиш няма на каде после проверих в една бедна компанийка като HDI застраховка като за моя кошник за 1 година излиза 147лв. а в генерали тези пари са за 6 месеца .А познайте каде ше си направа застраховката като изтекат 3те месеца на дженерали ????
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Момци.... имайте предвид, че напоследък на застраховетелине не им стигат париците и тепърва ще има проблеми... :roll:
Кризата е и при тях... сумати народ спря да си плаща полиците, поради липса на мъни, пък и те самите затягат коланите...
Ползвайте големи утвърдени компании на пазара... и правете полиците в една и съща компания! Така в повечето случаи сте лоялни клиенти и те към вас! Ако всяка година сте на ново лозе.... досието Ви е кофти... :wink:
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

моята е в левинс от 5-6 години и до сега нямам проблеми плащам около 300 лева на година и мисля че си струва
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
ahmeddogan
новобранец
новобранец

Мнение от ahmeddogan »

Има едно по просто и ефективно решение.Взимате си ефтинка кола, над 13, 14 год. и си свиркате кефско.Сттруват от 1000 до 2000 еуро, с още разходи до кам 900 , 1200 еуро и сте готови.Само задалжителна застраховка, нищо друго.Ако не те кефи колата , друга, просто вадиш от джобните пари и копуаш :wink:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

ahmeddogan написа:Има едно по просто и ефективно решение.Взимате си ефтинка кола, над 13, 14 год. и си свиркате кефско.Сттруват от 1000 до 2000 еуро, с още разходи до кам 900 , 1200 еуро и сте готови.Само задалжителна застраховка, нищо друго.Ако не те кефи колата , друга, просто вадиш от джобните пари и копуаш :wink:
Евала, машала, аферим Ахмед... :lol: Никой не се беше сетил, ама сека като ни каза вече ще знаем... :smt047 :smt047 :smt047
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

В Булстрад имаш ли щета през годината-следващата ти вдигат каското :wink:
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Айде да се изкажа и аз като един дългогодишен застраховател :wink:
Та значи, който си мисли че от каското файда няма, много греши! В случая става дума само за едно счупено стъкло, и са му приложили самоучастието от 100 лв, а ако ( недай боже) има тотална щета? И трявба да вземеш 5- 10 000 лв? тогава няма да обърнеш внимание на тия 100 лв, които ти удържат . Е Това е, застрахова се риска - може да стане, може и да не стане, обаче ако стане?????????? Откъде ще извадим парички за друга кола???????
Да ви поясня защо някои компании прилагат това самоучастие : болшинството от клиентите идват да завеждат като щети всевъзможни глупости , от порядъка на ...ИЗДРАСКАН ЛАК ОТ НОКТИ ПОД ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕ :shock: обаче иска вратата за пребоядисване :!: Отворил си вратата, закачил колче, саксия или нещо такова, лекичко, обаче иде за заведе ЩЕТА :D Той самия знае, че няма да я отремонтира, щот не си заслужава, не му пречи да си кара колата, адски дребна драскотина е, дори не дразни, трябва да се вгледаш, за да я забележиш, но иска да вземе кинти :wink: и да се почерпи с приятели :wink: Тръгнал да завива, ужулил бронята в бордюра , и лъже че станало на паркинг - " оставих си колата пред Метро и като се върнах, видях че бронята е ужулена" ........изотдолу, където никое превозно средство не може да се завре :!:
Е, застрахователите все пак не са благотворителни дружества :wink: ако ме разбирате какво искам да кажа :wink: Та самоучастието цели да се избегнат тези дребни нещица, които м/у др намаляват стойността на колата, и колкото повече щети на паркинг имаш, толкова по-малко ще вземеш, ако недай си боже се случи нещо голямо.
Относно гражданската - правете си я, защото много боли :!: И НЕ ПИЙТЕ КАТО КАРАТЕ :!: Миналата година един водач на жигулка отнесе личен регрес за 80 000 лв :shock: , щото изхвърлил от пътя .......без да иска ..Мерцедес, последен модел , застрахован за мнооого хиляди левове ( не помня точно колко) И цял живот няма да му стигне да си плати на застрахователната компания :roll:
Относно компаниите - Павел Иванов е много прав, с изключение на първа точка - за новите коли ВСИЧКИ ЗК плащат по фактури и пращат в оторизиран сервиз :wink:
И като за последно - моя съвет: преди да си направите каско, поинтересувайте се от ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ на компаниите, там пише всичко :wink: Ако някой го мързи да отсява самичък, може да се допита до някой брокер, който работи с всички застрахователи, и който е наясно с всички условия - да ви направи офертичка, и да ви посъветва къде, как и защо :idea:
Да ви светна :idea: - ако имаш гражданска в една компания, получаваш отстъпка от каското :idea:

Ал Капоне е прав - фанеш ли един застраховател, дръж се с две ръце за него, и той добре, ама и ти ще си добре :wink:
Дано съм била полезна, благодарА за Фниманието :D :smt031
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Marco Polo написа:...Та дали ще си направя ПАК каско? ;)...

После лично било :smt082 :smt082 :smt082 Ама щи дойде акъльо у главата :idea: За тва съм те дал като отделна под точка щот не са много хората кат теб къде за кола с обща стойност 300лв. биха дали за една година 2500лв. по нея , вервай ми :wink:

ПП - Елфи съгласен съм че всички застрахователи изплащат по фактури по-новите коли но имат специални условия за изплащането на щета възстановена в съответният фирмен сервиз . Примерно при Лев Инс това са 15 000 км. ( навъртам ги за около два месеца и полвина ) а и примерно те не изплащат спукано стъкло от изхвърчало камаче изпод гумите на предният . За туй уметнах СИКаджийте по-горе щот при тех до 10 години включително , без значение от навъртените километри си правиш колата къде душа ти иска :wink: Инак това че най-добре да ползваш брокер и след като му обясниш колко и за какво ти се дават и съответно горе/долу за това какво очакваш за тех та да ти предложи какво ти требва съм псулютно съгласен !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Дженерали са най-големите мизерници, цяла година ги чаках докато ми преведат парите по една щета и накрая получих едва 40% от сумата. От тогава не искам и да чувам за тия измамници. :evil: :evil: :evil:
И да кажа за уника да не се обърка някой. Отивам преди няколко седмици да подновявам каското и ми сервират, че за коли над 10 години вече искали 20% от оценъчната стойност, а преди това две години им давах на тия нещастници по 600 лв на година и сага да ми забият такъв к-р като за отплата за лоялен клиент. Фалита им е малко. Поне да го бяха направили това за нови клиенти или за тези които имат някаква щета предните години ама много се наядоха явно и вече си избират само нови коли.
който не лови, няма да яде :)
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Ако може и аз нещо да допълня.Що се касае до пара.Малко на шопски:Немашли човек,не давашли на човеко.Нема да земеше пара за Щета. :smt017 :smt102 :butthead: :smt006
п.п.Е те това,действителноста за съжаление. :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”