Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Автокаско в Generali
Модератор: dantho.mihov
- bgstan
- ще става разбирач
Автокаско в Generali
Та да ви опиша моя проблем. От тази година в гинералите (тези скапаняци дето предлагат гражданска за 240лв) има 10% самоочастие при щета ако няма протокол от кат. Преди 10 дена ми се пукна предното стъкло и естествено нямам протокол от кат .Отивам и отразяват щетата и отремонтирам прозореца на Астрата за 160лв и днес отивам да взема парите. Обаче то било 10% самоочастие и не по малко от 100лв . При което щетата е оценена на 138лв взимат ми 100 и ми дават 38 .Такаче правете си сметката като правите авто каско . Според мен вече от тези каскота файда няма. Искам само да споделя да няма и други набутани.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Автокаско в Generali
За тази компания и аз съм чувал " все добри неща". Много колеги споменават и роднините на тази уш застрахователна компания.
Следващия път опитай в Алианц. Имаме 3 коли там. Без проблеми се работи. Предполагам , че има и по-добри но не съм работил с тях.
Следващия път опитай в Алианц. Имаме 3 коли там. Без проблеми се работи. Предполагам , че има и по-добри но не съм работил с тях.
-
- новобранец
Подкрепям колегата val
Пробвал съм какви ли не компании, като почнеш от онези измамници "Юпитер" на времето, но от Алианц по-свестни засега не съм намерил.
Проблема с протокола от КАТ може би е решим... Звъниш на 112 и ги караш да те свържат с КАТ, отдел "регистриране на леки ПТП" или нещо подобно. Или ще те свържат, или ще ти дадат няколко номера. Звъниш като побъркан 1/2 - 1 час и като ти вдигнат ги караш да ти дадат номер на ПТП за деня. Това служи пред застрахователя вместо хартиения протокол. Това важи при леко ПТП (ожулени брони и пр.). За спукано стъкло не знам, но предполагам може да кажеш "Хвръкна камък от камион и ми спука стъклото, ма не видях номера на камиона, че беше мръсен..."
Примерно...
Пробвал съм какви ли не компании, като почнеш от онези измамници "Юпитер" на времето, но от Алианц по-свестни засега не съм намерил.
Проблема с протокола от КАТ може би е решим... Звъниш на 112 и ги караш да те свържат с КАТ, отдел "регистриране на леки ПТП" или нещо подобно. Или ще те свържат, или ще ти дадат няколко номера. Звъниш като побъркан 1/2 - 1 час и като ти вдигнат ги караш да ти дадат номер на ПТП за деня. Това служи пред застрахователя вместо хартиения протокол. Това важи при леко ПТП (ожулени брони и пр.). За спукано стъкло не знам, но предполагам може да кажеш "Хвръкна камък от камион и ми спука стъклото, ма не видях номера на камиона, че беше мръсен..."
Примерно...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От каското си има смисъл отсекъде стига колата да не е прекалено стара и само да се набутваш ( как при Магарко примерно
) ! Иначе общо везето какво , къде , как и защо от моя гледна точка :
- ако колата е до 10 годишна - БУЛ Инс валутно каско . Малко по-скъпо е от обикновенното но за сметка на това при каквато и да е било щета освен градушка ( искат бележка от БАН ) не питат много какво , що а осребряват всичко по фактури на 100% без значение къде се прави ! Е миналата година при мене тъй , след градушка имаше освен тормоз по купето и шупла по предното стъкло , шупла на фара , и помеждудругото някой ми спраска задният стоп на един платен паркинг . Та заведох си колата в Хонда България , направиха си я с всичко оригинално ( само предното стъкло с монтажа идеше към 920лв. ) , взех си фактурите и БУЛ Инс ми ги осребриха до стотинка !!!
- ако колата ни е по-старичка , не ни се занимава с КАТ и пр. се застраховаме в ЛЕВ Инс - при нещо бастисано по колата им звъниме , идва техен екип , снима , описва и оттам направо на оглед без да се интересуваме дали е идвал КАТ или не !
- ако колата пак ни е старичка и не ни се влагат много кинти по каско но за сметка на това искаме да вземеме реални парета за що годе прилично време се застраховаме в Булстрат и готово !
- ако колата ни е кат на Магарко , не правиме каско а само неква гражданска щото и отключена на сред Абисиня да я оставиме най-много некой закъсал по нещо големо да я използва и тъй

- ако колата е до 10 годишна - БУЛ Инс валутно каско . Малко по-скъпо е от обикновенното но за сметка на това при каквато и да е било щета освен градушка ( искат бележка от БАН ) не питат много какво , що а осребряват всичко по фактури на 100% без значение къде се прави ! Е миналата година при мене тъй , след градушка имаше освен тормоз по купето и шупла по предното стъкло , шупла на фара , и помеждудругото някой ми спраска задният стоп на един платен паркинг . Та заведох си колата в Хонда България , направиха си я с всичко оригинално ( само предното стъкло с монтажа идеше към 920лв. ) , взех си фактурите и БУЛ Инс ми ги осребриха до стотинка !!!
- ако колата ни е по-старичка , не ни се занимава с КАТ и пр. се застраховаме в ЛЕВ Инс - при нещо бастисано по колата им звъниме , идва техен екип , снима , описва и оттам направо на оглед без да се интересуваме дали е идвал КАТ или не !
- ако колата пак ни е старичка и не ни се влагат много кинти по каско но за сметка на това искаме да вземеме реални парета за що годе прилично време се застраховаме в Булстрат и готово !
- ако колата ни е кат на Магарко , не правиме каско а само неква гражданска щото и отключена на сред Абисиня да я оставиме най-много некой закъсал по нещо големо да я използва и тъй

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А аз се чудя, защо не мина през районното да ти напишат един протокол, преди да се изпънеш при застрахователя 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Верно тези от Дженерали за големи сиромаси че гледат от хорската немотия да печелят като предлагат застраховка с около 100на лева че и нагоре по скъпа от други фирми да речем .Аз реших да си купувам кола в едно много неопределено време ,събота в 18,30ч. и в един град като Първомай се сещате какво работи по това време ,късмет си викам че продавача на колата има рода някаква която работи в клон на дженерали в Първомай и на едната дума дойде и отвори жената.Обаче като ме удари с една цена от 70 кинта за 3 месеца и ми се подкосиха краката ама кво да праиш няма на каде после проверих в една бедна компанийка като HDI застраховка като за моя кошник за 1 година излиза 147лв. а в генерали тези пари са за 6 месеца .А познайте каде ше си направа застраховката като изтекат 3те месеца на дженерали ????
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Кризата е и при тях... сумати народ спря да си плаща полиците, поради липса на мъни, пък и те самите затягат коланите...
Ползвайте големи утвърдени компании на пазара... и правете полиците в една и съща компания! Така в повечето случаи сте лоялни клиенти и те към вас! Ако всяка година сте на ново лозе.... досието Ви е кофти...

Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
моята е в левинс от 5-6 години и до сега нямам проблеми плащам около 300 лева на година и мисля че си струва
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
- новобранец
Има едно по просто и ефективно решение.Взимате си ефтинка кола, над 13, 14 год. и си свиркате кефско.Сттруват от 1000 до 2000 еуро, с още разходи до кам 900 , 1200 еуро и сте готови.Само задалжителна застраховка, нищо друго.Ако не те кефи колата , друга, просто вадиш от джобните пари и копуаш 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Евала, машала, аферим Ахмед...ahmeddogan написа:Има едно по просто и ефективно решение.Взимате си ефтинка кола, над 13, 14 год. и си свиркате кефско.Сттруват от 1000 до 2000 еуро, с още разходи до кам 900 , 1200 еуро и сте готови.Само задалжителна застраховка, нищо друго.Ако не те кефи колата , друга, просто вадиш от джобните пари и копуаш

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
В Булстрад имаш ли щета през годината-следващата ти вдигат каското 

Айде да се изкажа и аз като един дългогодишен застраховател
Та значи, който си мисли че от каското файда няма, много греши! В случая става дума само за едно счупено стъкло, и са му приложили самоучастието от 100 лв, а ако ( недай боже) има тотална щета? И трявба да вземеш 5- 10 000 лв? тогава няма да обърнеш внимание на тия 100 лв, които ти удържат . Е Това е, застрахова се риска - може да стане, може и да не стане, обаче ако стане?????????? Откъде ще извадим парички за друга кола???????
Да ви поясня защо някои компании прилагат това самоучастие : болшинството от клиентите идват да завеждат като щети всевъзможни глупости , от порядъка на ...ИЗДРАСКАН ЛАК ОТ НОКТИ ПОД ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕ
обаче иска вратата за пребоядисване
Отворил си вратата, закачил колче, саксия или нещо такова, лекичко, обаче иде за заведе ЩЕТА
Той самия знае, че няма да я отремонтира, щот не си заслужава, не му пречи да си кара колата, адски дребна драскотина е, дори не дразни, трябва да се вгледаш, за да я забележиш, но иска да вземе кинти
и да се почерпи с приятели
Тръгнал да завива, ужулил бронята в бордюра , и лъже че станало на паркинг - " оставих си колата пред Метро и като се върнах, видях че бронята е ужулена" ........изотдолу, където никое превозно средство не може да се завре
Е, застрахователите все пак не са благотворителни дружества
ако ме разбирате какво искам да кажа
Та самоучастието цели да се избегнат тези дребни нещица, които м/у др намаляват стойността на колата, и колкото повече щети на паркинг имаш, толкова по-малко ще вземеш, ако недай си боже се случи нещо голямо.
Относно гражданската - правете си я, защото много боли
И НЕ ПИЙТЕ КАТО КАРАТЕ
Миналата година един водач на жигулка отнесе личен регрес за 80 000 лв
, щото изхвърлил от пътя .......без да иска ..Мерцедес, последен модел , застрахован за мнооого хиляди левове ( не помня точно колко) И цял живот няма да му стигне да си плати на застрахователната компания
Относно компаниите - Павел Иванов е много прав, с изключение на първа точка - за новите коли ВСИЧКИ ЗК плащат по фактури и пращат в оторизиран сервиз
И като за последно - моя съвет: преди да си направите каско, поинтересувайте се от ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ на компаниите, там пише всичко
Ако някой го мързи да отсява самичък, може да се допита до някой брокер, който работи с всички застрахователи, и който е наясно с всички условия - да ви направи офертичка, и да ви посъветва къде, как и защо
Да ви светна
- ако имаш гражданска в една компания, получаваш отстъпка от каското
Ал Капоне е прав - фанеш ли един застраховател, дръж се с две ръце за него, и той добре, ама и ти ще си добре
Дано съм била полезна, благодарА за Фниманието

Та значи, който си мисли че от каското файда няма, много греши! В случая става дума само за едно счупено стъкло, и са му приложили самоучастието от 100 лв, а ако ( недай боже) има тотална щета? И трявба да вземеш 5- 10 000 лв? тогава няма да обърнеш внимание на тия 100 лв, които ти удържат . Е Това е, застрахова се риска - може да стане, може и да не стане, обаче ако стане?????????? Откъде ще извадим парички за друга кола???????
Да ви поясня защо някои компании прилагат това самоучастие : болшинството от клиентите идват да завеждат като щети всевъзможни глупости , от порядъка на ...ИЗДРАСКАН ЛАК ОТ НОКТИ ПОД ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕ

Е, застрахователите все пак не са благотворителни дружества

Относно гражданската - правете си я, защото много боли

Относно компаниите - Павел Иванов е много прав, с изключение на първа точка - за новите коли ВСИЧКИ ЗК плащат по фактури и пращат в оторизиран сервиз

И като за последно - моя съвет: преди да си направите каско, поинтересувайте се от ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ на компаниите, там пише всичко

Да ви светна

Ал Капоне е прав - фанеш ли един застраховател, дръж се с две ръце за него, и той добре, ама и ти ще си добре

Дано съм била полезна, благодарА за Фниманието

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Marco Polo написа:...Та дали ще си направя ПАК каско?...
После лично било

ПП - Елфи съгласен съм че всички застрахователи изплащат по фактури по-новите коли но имат специални условия за изплащането на щета възстановена в съответният фирмен сервиз . Примерно при Лев Инс това са 15 000 км. ( навъртам ги за около два месеца и полвина ) а и примерно те не изплащат спукано стъкло от изхвърчало камаче изпод гумите на предният . За туй уметнах СИКаджийте по-горе щот при тех до 10 години включително , без значение от навъртените километри си правиш колата къде душа ти иска

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Mich
- ще става разбирач
Дженерали са най-големите мизерници, цяла година ги чаках докато ми преведат парите по една щета и накрая получих едва 40% от сумата. От тогава не искам и да чувам за тия измамници.
И да кажа за уника да не се обърка някой. Отивам преди няколко седмици да подновявам каското и ми сервират, че за коли над 10 години вече искали 20% от оценъчната стойност, а преди това две години им давах на тия нещастници по 600 лв на година и сага да ми забият такъв к-р като за отплата за лоялен клиент. Фалита им е малко. Поне да го бяха направили това за нови клиенти или за тези които имат някаква щета предните години ама много се наядоха явно и вече си избират само нови коли.

И да кажа за уника да не се обърка някой. Отивам преди няколко седмици да подновявам каското и ми сервират, че за коли над 10 години вече искали 20% от оценъчната стойност, а преди това две години им давах на тия нещастници по 600 лв на година и сага да ми забият такъв к-р като за отплата за лоялен клиент. Фалита им е малко. Поне да го бяха направили това за нови клиенти или за тези които имат някаква щета предните години ама много се наядоха явно и вече си избират само нови коли.
който не лови, няма да яде 

Ако може и аз нещо да допълня.Що се касае до пара.Малко на шопски:Немашли човек,не давашли на човеко.Нема да земеше пара за Щета.

п.п.Е те това,действителноста за съжаление.

п.п.Е те това,действителноста за съжаление.