Малко инфо за яз.Белмекен и Малко Шарково ?!

Модератор: Кърцата

yamb_obeva
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Малко инфо за яз.Белмекен и Малко Шарково ?!

Мнение от yamb_obeva »

Привет!,

Пишман рибар съм, но съм решил да отдъхна малко край някой язовир Юли месец. Не мога да намеря никаква информация за настаняване около яз.Белмекен и Малко Шарково (тия двата най ми допаднаха).
Ще съм благодарен ако някой даде някакви координати на бунгала, вили, къщи и др. Благодаря предварително!
fire
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fire »

я виж в гугъл сигурен съм че ще има резултати по твоето питане
yamb_obeva
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от yamb_obeva »

Абе няма! Вчера половин ден се рових, четох някъде че около Белмекен имало някакъв комплекс Чаира, ама като го гугълнах ми излизат само линкове за ПАВЕЦ Чаира :(
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

yamb_obeva
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от yamb_obeva »

Тенкю, ама нищо не пише за бунгала/вили/станции, а пък на мен не ми се ходи на палатка. Абе явно ще пропусна засега.
Благодаря все пак още веднъж.
pitbulmaniak
новобранец
новобранец

Мнение от pitbulmaniak »

здравейте и от мен. На 22 юли бях на яз. Белмекен. Нищо сериозно, освен един тиган дребни рибета, дори не им знам името! Изглежда има някаква тънкост, която още не знам. Знам, че има Американска пъстърва и сомове. Вероятно и костур, но не мога да се похваля с нещо видяно на живо! Колкото до природата - прекрасно е, но е и доста студено надвечер.

Питаше къде може да се преспи там. Единствено в някоя вила в местността чаира или в някое от бившите работнически блокчета, но не мога да потвърдя информацията.

На Белмекен има Спортно Градче в което почиват /тренират нашите спортисти, но нямам информация дали може да се нощува там. Поне последният път когато ходин там, не ме пуснаха навътре в комплекса, освен до кафенето, имаше и бариера. Вече не знам как е, не съм ходил отдавна.

на 22 просто минах от там и реших да метна да опитам как е риболова. Поне се нарадвах на излета.

Има добри условия за палатки, но предупреждавам, че нощно време е страшно студено. :)

Успех!
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Здрасти колега,точно инфо немога да ти дам но ще ти кажа каквото знам.Язовират е много красив,но за риба почти нищо не мога да ти кажа.Миналата година за 30-40 мин вьртяне с блесна чукна рибка около 20см ама се откачи и неможах да видя точно какво беше.Явно е била пьстьрвова риба.Тази година само минах нямах време и вьдица да хвьрля дори :(Сьс сигурност в язовира има пьстьрвови риби,но какви други незнам. За нощуване знам за два хотела,а може и други неща да има.За сьжаление нямам кординати защотото само минахме от там.Но ако се поразровиш в нета ще намериш корднатите все някак.Наистина има спортисти,и спортни сьоражения.Ето няколко снимки :arrow:

Изображение

Изображение

Изображение

хотела :arrow:
Изображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

pitbulmaniak написа: Знам, че има Американска пъстърва и сомове. Вероятно и костур,...... нощно време е страшно студено. :)
На Белмекен се ловят само три вида пастърва и лещанки по брега /за стръв със рачило/ , друга форма на живот не съм срещал във водата ..
Изображение

Тази големина американки ги ловя на плувка /прозрачно булдо/ на дълбочина около 1 метър , на места със рязка промяна на дълбочината и на двайсетина метра навътре .
При дневна температура от 30 градуса , нощната спада до 2-3 градуса :!: :!: :!: , а места за нощуване , каквото търси "yamb_obeva" наблизо няма .. :(:(
Единстевното спасение през нощта е каравана със запалена газова печка :roll:
На платено не одим !
hrismi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hrismi »

А как човек може да се ориентира къде има "рязко спадане на дълбочината"?
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”