Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Търся място за стаж
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Търся място за стаж
Здравейте колеги,
днес тъкмо си купих мухарка и така да се каже съм гол голеничък в този вид риболов. И поради тази причина си търся място на което мога да потренирам, да похвърлям малко и да започна да свиквам. Бихте ли ми предложили такова място в София и околията. Благодаря
днес тъкмо си купих мухарка и така да се каже съм гол голеничък в този вид риболов. И поради тази причина си търся място на което мога да потренирам, да похвърлям малко и да започна да свиквам. Бихте ли ми предложили такова място в София и околията. Благодаря
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Търся място за стаж
На първо място спретнете някое друго излетче с някой мухар от форума, защото сам мисля,че ще ти е трудно.
-
- новобранец
Язорира на враждебна.
много голи места без дървета,
малко хора които без да искаш да скалпираш с шнура,
евентуално и нещо може да хванеш.
Най добре с някои които лови на муха и има повече опит за да може да ти покаже , че сам ще ти е трудно.
много голи места без дървета,
малко хора които без да искаш да скалпираш с шнура,
евентуално и нещо може да хванеш.
Най добре с някои които лови на муха и има повече опит за да може да ти покаже , че сам ще ти е трудно.
Благодаря Ви много, събота отивам там... ще има снимки.. всички казват, че е трудно ... сега ще видим тази работа 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не слушай какво ти говорят!
Няма нищо трудно в тая работа. За няколко риболова ще си научил основните неща и то без грам чужда помощ.
Зарови се из нета и форумите, има много добри ръководства, кое, как се прави, като почнеш от замятането, минеш през постройката на линията с всички възли и стигнеш чак до правенето на мухи.
Успех и ще чакаме снимките
Няма нищо трудно в тая работа. За няколко риболова ще си научил основните неща и то без грам чужда помощ.
Зарови се из нета и форумите, има много добри ръководства, кое, как се прави, като почнеш от замятането, минеш през постройката на линията с всички възли и стигнеш чак до правенето на мухи.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колега, за постройката на линията и мухите съм съгласен, че човек може да се научи в значителна степен то нет-а, но що се отнася до замятането, съм пеисмист. Най-добрия вариант би бил да отиде с компетентен колега, които да му помогне в първите стъпки, защото иначе се усвоявт и завърждават редица дребни на пръв поглед грешки, които в последствие спъват хвърлянето и риболова като цяло. Говоря от собствен практически опит. Едно време хората "опипом" откриваха топлата вода, докато някъде хората отдавма се къпеха с нея. Нещо, което човек сега спокойно може да си спести..chirusa_bg написа:Не слушай какво ти говорят!
Последно промяна от Мунчо на Нед Юни 21, 2009 8:25 pm, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Доколкот си спомням днес ми дзвъне по въпроса и тезити вопли ме навеждат към две мисли :Marco Polo написа:...Питай ме кога ще си намеря навит учител...
- или ти се е сторила голема постата

- или мъ сметаш за некомпетент

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Марко, при положение, че под ръка имаш толкова компетентни колеги, се чудя какъв ти е проблема? Необходимо е просто да се организирте и отидеш с някого на съвместен излет. Ето например Павле сам предлага да ти помогне, без да го молиш - както подобава на един истински приятел. Освен това той е пич и може дори да почерпи накрая, но това само ние двамата да си го знаем...Marco Polo написа:Муньо, Муньооо... Колко ме натъжи с този си пост...
От вчера съм собственик на комплектче...
Питай ме кога ще си намеря навит учител...
Такива "вредни" май и в Чернобил не плащат...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- jazzmena
- новобранец
- Обратна връзка:
Бе споко бе Ице,
Тай Маркончо така обича да си риве. Накрая ще събере една тумба мастити муари, които ще чакат на редичка да му показват онези величави махове - като палката на Кареян.
Нищо чудно да те забере с Робко да дойдете да Софето, да му покажете.
Тай Маркончо така обича да си риве. Накрая ще събере една тумба мастити муари, които ще чакат на редичка да му показват онези величави махове - като палката на Кареян.

===================================================
starividri.org
starividri.org
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
jazzmena написа:...Той Магарко така обича да си риве...
Кво да правиш , порода

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Марко здраво. Като ти минат притесненията дзвънкай - уговорката за "следработно" трениране важи. Само Ники да е окосил ливдката
Приготви си и влакна(0.45 - 0.35 - 0.25) да почнеш да си правиш сам лидери
и си купи една ролка 30 лб бекинг, че си трябва като гледам макарето.
Пикото е много хубава пръчка.
Поздрав.
-----------------------
Радвам се като чета, че вече има колеги за които няма нищо трудно в тая работа, колко му е ...

Приготви си и влакна(0.45 - 0.35 - 0.25) да почнеш да си правиш сам лидери

Пикото е много хубава пръчка.
Поздрав.
-----------------------
Радвам се като чета, че вече има колеги за които няма нищо трудно в тая работа, колко му е ...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мда стана страшно.Сега какво стана -като тръгнем по реката -само аз железар.
Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Марко Няма се пуашиш,аз оня ден като няма кой в Руси да ме учи на пастърви,скокнах до София,:),Че си изкарал един излет на Янтра да мориш кефали...няма да ти се отрази зле,пък и расперите вече се надигат...
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Сорри,ама беше нощем.Стигнах в СФ 5,30,.Прехвърлих се в колата на домакините,метнаха ми една качулка и едни белезници да не избягам и газ към реката.После 5 часа уроци по кастинг на 5 метра върху хлъзгави камъни и прелитащи вампирясъли комари,докато разбера що русенци не могат да ловят пастръвки,обедно похапване и пак на реката вече с научен урок и мерни риби.4-5 часа дрямка щото не бях спал изобщо предната нощ.В полунощ бях в софия....едно кафе и бигмак и газ към Русе...Та в общи линии в СФ бях в неудобно време и за малко 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Рибар и акъл...важното е да има екшън.Четвъртък или петък имам работа в СФ и ще ти звънна ако си фри да пием по бира.Ако не се видим ще оставя шапката ти в наши хора да ти я предадат,а като задобрееш с ръкоблюденето ще направим съвместен риболов по твойте вилаети...Marco Polo написа:Акъл нямате...
Бъди здрав!