Търся място за стаж

Модератори: Павел Иванов, sestrata

m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Търся място за стаж

Мнение от m101 »

Здравейте колеги,
днес тъкмо си купих мухарка и така да се каже съм гол голеничък в този вид риболов. И поради тази причина си търся място на което мога да потренирам, да похвърлям малко и да започна да свиквам. Бихте ли ми предложили такова място в София и околията. Благодаря
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Търся място за стаж

Мнение от felippemassa »

На първо място спретнете някое друго излетче с някой мухар от форума, защото сам мисля,че ще ти е трудно.
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Язорира на враждебна.
много голи места без дървета,
малко хора които без да искаш да скалпираш с шнура,
евентуално и нещо може да хванеш.
Най добре с някои които лови на муха и има повече опит за да може да ти покаже , че сам ще ти е трудно.
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Благодаря Ви много, събота отивам там... ще има снимки.. всички казват, че е трудно ... сега ще видим тази работа :roll:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не слушай какво ти говорят!

Няма нищо трудно в тая работа. За няколко риболова ще си научил основните неща и то без грам чужда помощ.
Зарови се из нета и форумите, има много добри ръководства, кое, как се прави, като почнеш от замятането, минеш през постройката на линията с всички възли и стигнеш чак до правенето на мухи.

Успех и ще чакаме снимките :smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

chirusa_bg написа:Не слушай какво ти говорят!

Няма нищо трудно в тая работа. За няколко риболова ще си научил основните неща и то без грам чужда помощ.
Зарови се из нета и форумите, има много добри ръководства, кое, как се прави, като почнеш от замятането, минеш през постройката на линията с всички възли и стигнеш чак до правенето на мухи.

Успех и ще чакаме снимките :smt023
Колега, за постройката на линията и мухите съм съгласен, че човек може да се научи в значителна степен то нет-а, но що се отнася до замятането, съм пеисмист. Най-добрия вариант би бил да отиде с компетентен колега, които да му помогне в първите стъпки, защото иначе се усвоявт и завърждават редица дребни на пръв поглед грешки, които в последствие спъват хвърлянето и риболова като цяло. Говоря от собствен практически опит. Едно време хората "опипом" откриваха топлата вода, докато някъде хората отдавма се къпеха с нея. Нещо, което човек сега спокойно може да си спести..
Последно промяна от Мунчо на Нед Юни 21, 2009 8:25 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Marco Polo написа:...Питай ме кога ще си намеря навит учител...
Доколкот си спомням днес ми дзвъне по въпроса и тезити вопли ме навеждат към две мисли :

- или ти се е сторила голема постата :oops:
- или мъ сметаш за некомпетент :evil: :evil: :evil:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Marco Polo написа:Муньо, Муньооо... Колко ме натъжи с този си пост...
От вчера съм собственик на комплектче...
Питай ме кога ще си намеря навит учител...
Такива "вредни" май и в Чернобил не плащат... :?
Марко, при положение, че под ръка имаш толкова компетентни колеги, се чудя какъв ти е проблема? Необходимо е просто да се организирте и отидеш с някого на съвместен излет. Ето например Павле сам предлага да ти помогне, без да го молиш - както подобава на един истински приятел. Освен това той е пич и може дори да почерпи накрая, но това само ние двамата да си го знаем... :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
jazzmena
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от jazzmena »

Бе споко бе Ице,

Тай Маркончо така обича да си риве. Накрая ще събере една тумба мастити муари, които ще чакат на редичка да му показват онези величави махове - като палката на Кареян. :D Нищо чудно да те забере с Робко да дойдете да Софето, да му покажете.
===================================================
starividri.org
===================================================
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

jazzmena написа:...Той Магарко така обича да си риве...

Кво да правиш , порода :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
msp
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от msp »

Марко здраво. Като ти минат притесненията дзвънкай - уговорката за "следработно" трениране важи. Само Ники да е окосил ливдката :)
Приготви си и влакна(0.45 - 0.35 - 0.25) да почнеш да си правиш сам лидери 8) и си купи една ролка 30 лб бекинг, че си трябва като гледам макарето.
Пикото е много хубава пръчка.

Поздрав.
-----------------------
Радвам се като чета, че вече има колеги за които няма нищо трудно в тая работа, колко му е ... :) :) :)
Vincent Hanna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vincent Hanna »

Мда стана страшно.Сега какво стана -като тръгнем по реката -само аз железар.
Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Марко Няма се пуашиш,аз оня ден като няма кой в Руси да ме учи на пастърви,скокнах до София,:),Че си изкарал един излет на Янтра да мориш кефали...няма да ти се отрази зле,пък и расперите вече се надигат...
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Сорри,ама беше нощем.Стигнах в СФ 5,30,.Прехвърлих се в колата на домакините,метнаха ми една качулка и едни белезници да не избягам и газ към реката.После 5 часа уроци по кастинг на 5 метра върху хлъзгави камъни и прелитащи вампирясъли комари,докато разбера що русенци не могат да ловят пастръвки,обедно похапване и пак на реката вече с научен урок и мерни риби.4-5 часа дрямка щото не бях спал изобщо предната нощ.В полунощ бях в софия....едно кафе и бигмак и газ към Русе...Та в общи линии в СФ бях в неудобно време и за малко :)
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Marco Polo написа:Акъл нямате... :lol:
Рибар и акъл...важното е да има екшън.Четвъртък или петък имам работа в СФ и ще ти звънна ако си фри да пием по бира.Ако не се видим ще оставя шапката ти в наши хора да ти я предадат,а като задобрееш с ръкоблюденето ще направим съвместен риболов по твойте вилаети...
Бъди здрав!
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”