светлина

Модератор: sapuna

aragorn
новобранец
новобранец

светлина

Мнение от aragorn »

Неделя бях на светлина с три дънни и плувката.Дънните ги купих преди 5-6 дена и имах голям мерак да ги пробвам.По принцип си падам по риболов на плувка но се запалих и по данния риболов.Зна4и на дано не ми пипна нито веднъш а на плувка 3-ма хванахме около 30 броики от 700гр до 1100гр.Дънните ми бяха с олово и две куки една отдолу иедна над оловото.Стръв царевица стиропор пробвах навътре и по наблизо до брега но така и не ми пипна нито веднъж.Имаше колеги с дънни които вадеха доста но бяха със пружини.В неделя пак ще ходя даите някякъв съвет ако може без пружина.Благодаря предварително
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

направиси някакъв претпочитан от теб качамак,които да може да да стои на оловото да е по лепкащ качамак.по този начин няма да си на пруцина,но ще хващаш.аз правя по следният начин взимам от магазина някоя евтина ,но да не е много ароматна подхранка но да е лепкаща да става за пружина в нея слагам една (ампула ултра баит).слагам на оловото и бои.много съм доволен от ултра баита. :smt023 :smt117
aragorn
новобранец
новобранец

Мнение от aragorn »

a куките на кво растояние от оловото тря бва да са аз ги сложих долната на 15см от оловото а горната на 20-25
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

aragorn написа:a куките на кво растояние от оловото тря бва да са аз ги сложих долната на 15см от оловото а горната на 20-25
долна та кука на около 10см а горната на около 20см а повода на горната кука да е 10см.номерае куките да са на прилично растяние до оловото където ще ти бъде качамака.когато доиде рибата да смуче от качамака да си лапне и царевичката. :wink:
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Опалааа

Мнение от Gan4eff »

ето докато е йив 4овек се у4и .Абе колега я раздухаи ква е таа ампула ултра байт от каде се купува и за какво на 2 ,3 места 4увам за нея ама не сам много наясно от каде да я купя
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

в ловно рибарските магазини ги има,но изкаи ампула за шаран щото има други разновиднисти цена около 2лв
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

и още нещо------аз я правя по следният начин. завирам около 0.700г вода и а махам от котлона слагам ампулата и веднага ,слагам подхранката и бъркам докато стане стегната смес зада може да залепне за оловото.ампулата небива да ври във водата .таранката е луда на нея заради това слагаи по две царевици на куките за да избегнеш таранката :wink:
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

а най-добре си сложи пружина и си лови на воля
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”