Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

светлина
Модератор: sapuna
светлина
Неделя бях на светлина с три дънни и плувката.Дънните ги купих преди 5-6 дена и имах голям мерак да ги пробвам.По принцип си падам по риболов на плувка но се запалих и по данния риболов.Зна4и на дано не ми пипна нито веднъш а на плувка 3-ма хванахме около 30 броики от 700гр до 1100гр.Дънните ми бяха с олово и две куки една отдолу иедна над оловото.Стръв царевица стиропор пробвах навътре и по наблизо до брега но така и не ми пипна нито веднъж.Имаше колеги с дънни които вадеха доста но бяха със пружини.В неделя пак ще ходя даите някякъв съвет ако може без пружина.Благодаря предварително
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
направиси някакъв претпочитан от теб качамак,които да може да да стои на оловото да е по лепкащ качамак.по този начин няма да си на пруцина,но ще хващаш.аз правя по следният начин взимам от магазина някоя евтина ,но да не е много ароматна подхранка но да е лепкаща да става за пружина в нея слагам една (ампула ултра баит).слагам на оловото и бои.много съм доволен от ултра баита.

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
долна та кука на около 10см а горната на около 20см а повода на горната кука да е 10см.номерае куките да са на прилично растяние до оловото където ще ти бъде качамака.когато доиде рибата да смуче от качамака да си лапне и царевичката.aragorn написа:a куките на кво растояние от оловото тря бва да са аз ги сложих долната на 15см от оловото а горната на 20-25

Опалааа
ето докато е йив 4овек се у4и .Абе колега я раздухаи ква е таа ампула ултра байт от каде се купува и за какво на 2 ,3 места 4увам за нея ама не сам много наясно от каде да я купя
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
и още нещо------аз я правя по следният начин. завирам около 0.700г вода и а махам от котлона слагам ампулата и веднага ,слагам подхранката и бъркам докато стане стегната смес зада може да залепне за оловото.ампулата небива да ври във водата .таранката е луда на нея заради това слагаи по две царевици на куките за да избегнеш таранката 

- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка: