Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Провадийска, Девненска и т.н.
Модератор: sapuna
Re: Провадийска, Девненска и т.н.
Благодаря за бързия и точен отговор!
Не знам обаче кога точно ще мога и аз да проверя тези местенца... При първа възможност ще пиша отзиви от там 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- patter
- вече хвърля и на тежко
Ходих днес до Девня. Така и не открих местата, за които говори колегата ... ама то аз съм си зле с ориентирането 
Като се излезне от Девня посока Синдел има един баир, По средата на баира отбивка в ляво, която излиза на някаква помпена станция. Покрай станцията се стига до ЖП мост. Там се пробвах. Много труден риболова. Водорасли и дълбочина - с ботуша няма как да се влезна на повече от 20-30 см от брега. Там видях няколко добри кефала, но не ми обърнаха внимание. То и няма как да се води добре там ни блесна ни воблер. На този мост преди време един се е запалил - опрял с пръчката кабелите за влака ...
После минах 'по път' за Варна през Тръстиково и спасих капото - 1.5кг пресни раци (срещу 15лв.)
Сега е на ред Провадийска за проба. Казаха че имало някакви вирове в карстови скали , но незнам как да стигна до тях

Като се излезне от Девня посока Синдел има един баир, По средата на баира отбивка в ляво, която излиза на някаква помпена станция. Покрай станцията се стига до ЖП мост. Там се пробвах. Много труден риболова. Водорасли и дълбочина - с ботуша няма как да се влезна на повече от 20-30 см от брега. Там видях няколко добри кефала, но не ми обърнаха внимание. То и няма как да се води добре там ни блесна ни воблер. На този мост преди време един се е запалил - опрял с пръчката кабелите за влака ...
После минах 'по път' за Варна през Тръстиково и спасих капото - 1.5кг пресни раци (срещу 15лв.)
Сега е на ред Провадийска за проба. Казаха че имало някакви вирове в карстови скали , но незнам как да стигна до тях

-
- вече хвърля и на тежко
Че е трудно , трудно е .На другите места които обяснявах не е по-чисто отколкото при жп моста ,не съжалявай ,че не си ги намерил . И аз за себе си я отписах тази река , не ми достига майсторлък . Скоро приятел сподели , че на втичалото на язовира на Горен Чифлик имало добри кефали и гонели блесна , ама не съм ходил там засега .
ПП Ако научиш нещо за тия вирове на Провадийска бих се радвал да споделиш , и аз ще разпитам и ако разбера нещо ще свиркам .
ПП Ако научиш нещо за тия вирове на Провадийска бих се радвал да споделиш , и аз ще разпитам и ако разбера нещо ще свиркам .

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Доста хора научиха за Девня и скоро риба там няма да може да се хваща.Местните бракониери правели някакви схеми с автомобилни гуми и мрежи, не са ми ясни, но не е на добре.Реката е най-трудната, на която съм ловил и местата за риболов са не повече от 4-5.Не си губете времето и блесните. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за съвета Камба , ама то мерака луда работа
пък и е близичко ,сигурно пак ще си губя времето когато го има свободно ! Иначе в събота и неделя си губих блесните по Луда Камчия /тоя път само една !!!!! / . Мътна , кална чак не се трае , капо абсолютно , но поне пробвах доста видове и размери блесни и две три воблерчета , образовам се демек кое , как , колко ......