Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Новия сезон-слука и професионална етика
Модератор: sapuna
Re: Новия сезон-слука и професионална етика
И как така ти пречат тези шамандури и какво от туй като са на стотинана метра. Май се опитваш да обидиш целия шаранджийски свят, щото те незнаят къде е рибата, единствено на Пясъчник ти я знаеш къде е защото имаш сонар и лодка и съм сигорна че, даже незнаеш как сонара да си настроиш,но това е друг въпрос.
Важното е да проумееш че, неможе колегата да ползва 100 метра щото бил на брега, а ти да ползваш целия язовир щото имаш някаква си лодчица. Да нети опънат някой път бодлива тел на шамандурка
Важното е да проумееш че, неможе колегата да ползва 100 метра щото бил на брега, а ти да ползваш целия язовир щото имаш някаква си лодчица. Да нети опънат някой път бодлива тел на шамандурка

-
- учете се от него
Не на лодките- нито за тролещи нито, за шаранджии
Само мацки с водни колелета, сокчета със сламки в ръчичка и много риби в гьоловете - и "мирни" и " немирни"

Само мацки с водни колелета, сокчета със сламки в ръчичка и много риби в гьоловете - и "мирни" и " немирни"

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Новия сезон-слука и префесионална етика
С въдици с макари ловят на търмък.....да ги забраним!!!! И куките тройки! Колите газят хора! Лекуване на главоболие с револвер.....по сталински....IDA написа:Няколко пъти съм изказвал мнение по отношение на лодките- КАТЕГОРИЧНА ЗАБРАНА НА ПОЛЗВАНЕТО НА ЛОДКИ, ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА, ЗА РИБОЛОВ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ВОДОЕМИ![]()
![]()
След разрешаването да се ползват лодки, започна и е на път да приключи, масовото обезрибяване на големите водоеми ( с мрежи и ток)
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не се косете, всичко ще си дойде по местата .
Всеки един от нас който е взел решение да посети такъв голям водоем е на ясно защо е там и с какво ще се сблъска . Има различно мислещи от нас рибарите. Едни са дошли на почивка, други да пият, трети да се дрогират, четвърти да си пускат мрежи и сари, пети да си карат яхти джетове на воля. Та това е в момента на свободните държавни водоеми. Те и за това се наричат >свободни<. Свободни = безстопанствени. И така ще е докато не си намерят стопанин.
Всеки един от нас който е взел решение да посети такъв голям водоем е на ясно защо е там и с какво ще се сблъска . Има различно мислещи от нас рибарите. Едни са дошли на почивка, други да пият, трети да се дрогират, четвърти да си пускат мрежи и сари, пети да си карат яхти джетове на воля. Та това е в момента на свободните държавни водоеми. Те и за това се наричат >свободни<. Свободни = безстопанствени. И така ще е докато не си намерят стопанин.
- krokibg
- учете се от него
При всички обстоятелства !!! Просто е въпрос на време да се случи.Няма разминаване и който си мисли че ще я карат както си знаят,просто да ги усведомя - гответе се да си плащате навсякъде,където и да отидете,просто е неизбежно !!! Гответе се да спазвате правилата за риболов,ако ли не - актове и гонене от водоема !!! Гответе се да отнасяте и яки глоби за нечистотията която оставяте след себеси - просто няма да останат нещата така,дали от държавата,дали от сдружения,контрол ще има,просто малко още време се иска и ще спрете да ловите и прибирате зарибителния материал,които хората пускат !!!val написа:Не се косете, всичко ще си дойде по местата .
Те и за това се наричат >свободни<. Свободни = безстопанствени. И така ще е докато не си намерят стопанин.

Това се отнася само за месарите,които от лакомия,прибират и жабите и камъните,да ги носят на жените си

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!

Риболовци.
- krokibg
- учете се от него
lusienn написа:На яз Искар няма ама никога да стане-помисли малко 2 милиона стресирани ненормалници,плюс гости,там събота и неделя е град
кой е влезнал с лодка и е обиколил ще ти каже,за риболов от брега места няма вервай ми,и не всеки е за риба
Люси,повярвай ми,просто е въпрос на време,да се наложат правила.Ще има правила и за лодките и щом държавата няма силите и ресурса да се справи с простотията,ще намерят начин да прехвърлят проблема точно от болната на здравата глава.Само да се стабилизират малко нещата в държавата и ще видиш какво ще се случи.По-точно,нашите понеже са прости,ще вземат и ще копират някой чужд закон и ще видиш какво ще се случи.Пак ще си говорим и ако искаш да се обзаложим на каса квалитетна ама много студена ракия

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нека в потвърждение на думите си Ви споделя случка от вчера. Жребеца , насред язовира , на километър от брега срещаме сара. Мога да се обзаложа, че тези на брега нямат пусната въдица.
П.П. на сарата и се случи случка.
П.П. на сарата и се случи случка.
Те май от вън ще ни оправят ама койЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:lusienn написа:На яз Искар няма ама никога да стане-помисли малко 2 милиона стресирани ненормалници,плюс гости,там събота и неделя е град
кой е влезнал с лодка и е обиколил ще ти каже,за риболов от брега места няма вервай ми,и не всеки е за риба
Люси,повярвай ми,просто е въпрос на време,да се наложат правила.Ще има правила и за лодките и щом държавата няма силите и ресурса да се справи с простотията,ще намерят начин да прехвърлят проблема точно от болната на здравата глава.Само да се стабилизират малко нещата в държавата и ще видиш какво ще се случи.По-точно,нашите понеже са прости,ще вземат и ще копират някой чужд закон и ще видиш какво ще се случи.Пак ще си говорим и ако искаш да се обзаложим на каса квалитетна ама много студена ракия![]()
![]()
![]()
![]()

аз ква съм мишка кога че се доредим деца да гледам,старите ли

Риболовци.
-
- учете се от него
Бе, пичове- въпроса е как да си се ползват лодки и за тролене, за разпъване и за кеф, без да се ползват за мрежи и за ток
До като бяха забранени лодките имаше риба в големите водоеми- мрежа не се разпъва с дюшек, жилетка и плавници; нямаше отарашване на язовирите до дупка; то си еба майката от разрешението за ползване на лодки, насам; особено в периода когато се вихреха офертите и войните за стопанисването на големите водоеми- ерата на Беров, Карамански, бр. Илиеви, СИК, ВИС... и т.н. вече лека им пръст знакови субекти
Станалото, станало- и по-нататък, какво
Ей за това съм против лодките- щото 50 бели риби, 5 сома и 50 шарана с лодки, не са равнозначни на 50 тона риба с мрежи; винаги когато липсва еднозначен и държавно регламентиран регламент и правила( в случая и към момента, този за лодките) със съответните законодателни рестрикции и санкции, винаги схемата е "куче влачи рейс" и ние всичките, по един или по друг начин, директно или индиректно, подкрепяйки явно или с мълчаливо съгласие... тъпчем на мазна патка, мас в гъзът

Ей за това съм против лодките- щото 50 бели риби, 5 сома и 50 шарана с лодки, не са равнозначни на 50 тона риба с мрежи; винаги когато липсва еднозначен и държавно регламентиран регламент и правила( в случая и към момента, този за лодките) със съответните законодателни рестрикции и санкции, винаги схемата е "куче влачи рейс" и ние всичките, по един или по друг начин, директно или индиректно, подкрепяйки явно или с мълчаливо съгласие... тъпчем на мазна патка, мас в гъзът

- krokibg
- учете се от него
Ида,кажи кога ще направиш една кофа салата ида я изядем
Другото го остави на времето и ще видиш че само писането което правим сега ще остане.Времето винаги прави така че всеки си намира мястото,бил той мутра,бракониер или горски.Поварвай ми,бракониерите,един подир дрег,кой се удавил,кой рак го хванал или кола го блъснала
ако на него нищо не му се случи,просто на децата,на неговите деца ще се върне и ще се чудят малките,как на никой нищо не са направили а на тях,проблем след проблем им изниква
Природата си знае работата и на мен,когато нещо не ми върви,просто се сещам за хора от моята фамилия и знам че нещо са направили преди много години,за което аз сега плащам

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ако ще и Автомобилите да забранят, не се ли промени манталитета на българина.... полза няма. С тази забрана, която ти бленуваш ще бъдат спрени и ограничени тролещи и шаранджии, а бракониерите ще си плащат рушвети и пак ще ловят. Те резервата тук немогат да опазят, а и не се мъчат. Бракониери влизат в Сребърна с лодките на надзирателите. Сребърчани само с снайперист можеш да ги откажеш да върлуват в езерото. Вчера чакам на светофар, две 80+ годишни бабички минават на червено, майки с деца. Всички си мислим, че законите за нас не важат. 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- krokibg
- учете се от него
Венелин Радушев написа:Ако ще и Автомобилите да забранят, не се ли промени манталитета на българина.... полза няма. С тази забрана, която ти бленуваш ще бъдат спрени и ограничени тролещи и шаранджии, а бракониерите ще си плащат рушвети и пак ще ловят. Те резервата тук немогат да опазят, а и не се мъчат. Бракониери влизат в Сребърна с лодките на надзирателите. Сребърчани само с снайперист можеш да ги откажеш да върлуват в езерото. Вчера чакам на светофар, две 80+ годишни бабички минават на червено, майки с деца. Всички си мислим, че законите за нас не важат.
Що не бутна едната бабичка,за назидание на другата

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Евала ти за оптимизма Кроки! Аз вече надежда нямам....

Риболовци.