Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от bantumi »

bay_grozdan написа:ПЪТЯТ ДО Г.КОЛЕВО НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЛОШ ,НО ИМА ГОЛЯМ И СТРЪМЕН БАИР И АКО ЗАВАЛИ .......ЛОШО.НО РИБА ИМА.ХОДИХ ТАМ НА 15 ТОЗИ МЕСЕЦ И КАТО ЦЯЛО С БЯХМЕ ДВАМА ИМАХМЕ 8 УДАРА 5 РИБИ НА ДЪННИТЕ ,А НА ПЛУВКА ДОСТА ТАРАНКА И ЧЕРВЕНОПЕРКА 1 ШАРАНЧЕ ОКОЛО1.200 И ТРИ КЪСАНИЯ В ПАПУРА,ПРОСТО НИКАКЪВ ШАНС.ЗАСЛУЖАВА СИ
Незнам откъде си минал,но аз минах през една нива,за да стигна до черния път...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

До язовира на генерал Колево се стига като влезете в селото и стигнете до едно мостче с вада под него свивате вляво!!!От там само направо докато започне един черен път,оттам покрай мрежите на бившето ТКЗС и през цялото втеме има доста кофти коловози от който е добре да се пазите!!Когато изкачите едно малко стръмно байрче пътя се раздвоява направо и наляво!!!Хващате наляво и излизате точно до форгона на язовира и там трябва да си оставите колите!!!Влизането из гьола със коли е забранено с изключение само тогава когато си пренасяте багажа и след това колата се оставя до форгона!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Ти още на центъра ли свиваш в ляво или малко по надолу?Защото аз минах по едно мостче,дето е по-надолу в селото покрай едни стари къщи,оттам по едни камънаци с много стръмен баир,после по края на една нива,където кола не беше минавала и чак след тия храсталаци излязох на черния път.Може и аз да съм объркал нещо...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Днес /28.06/ Белокопитово . От 12,00 до 20,00 часа . Не знам колко много , ама много каракуди шамарче и пак такива шаранчета наскубани от дъщеря ми на директна петица бял червей .На всички видове и аромати царевица които имах - мълчанието на агнетата .Торен и земен червей на лайт фидера - тихо . Грозд бели червеи пак на фидера - каракуди една идея по-големи .Всички си растат още , освен едно костуре , което беше глътнало червея до дропера . Според пазача от няколко дни едрата рибата не кълвяла . Язовира е паднал доста - на око между 60 см и метър . Местни звезди търмъчеха на стената толстолоб - те извадиха няколко добри екземпляра . При колегите около нас - като при нас :? .
Другата седмица като ходим някъде - пак ще разправям , дори като днес да няма какво :D .
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

В събота преди обяд бяхме с брат ми на яз. Цонево от страната на с. Цонево. Пристигнахме в 9 и 30 и стояхме до 13,30 часа. Целия бряг е опасан с растения - пояс, широк от 4 метра на горе. Имаше доста народ, та хванахме кофти място, което никога не е хранено. На директен 6 метра хванах 6 риби. Щяхме да хвърляме дънни за бяла риба и пружини, но е невъзможно поради растенията. Яз. Цонево със всяка следваща година става все по-обрасъл. Положението е трагично вече и не знам какво ще става в бъдеще. Трябва да се пуснат бял амур и от оня охлюви дето пасат, иначе оправия няма. Ак имате някой познат ботаник, питайте го с какво да се наръси, което да не пречи на рибата, а да убива растенията. Ако изобщо има такова чудо.

Дайте малко инфо за Николаевка развъдниците - дето са 5-6 басейна. За там никой нищо не казва. Също и за Аврен. Миналата година чувах, че и там има някакъв рибарник малък.
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Моля някои да каже нещо актуална информация за водоеми около Варна (може и по-далечко да са само да има )

Ако може даите и информация кое как се плаща - вход, рибата и т.н.

Чух нещо че на Доброплодно давало добра риба , но имало много лош черен път до там? ???

Благодаря предварително
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Аз когато хода на генерал колево стигам до язовира през центъра като минеш подминаваш едно малко мостче вдясно ти се пада магазина а вляво е пътя за язовира,а по-горе съм обяснил как се процедира по нататък!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
syr764uk
новобранец
новобранец

Мнение от syr764uk »

moskov написа:а за одринци някой ходил ли е скоро как е там има ли риба и на какво кълве
Привет, на 15.06 от 06ч.--12.00хванахме/3души/около 2кг.риба/гаджета нямаше/4таранки по200гр.2костура и те там и останалото дребосък.На плувка и дъно едно и също.Риболовен билет+5лв.неограничен бр.пръчки.Хора има постоянно.Охрата каза,че костура изял шаранчетата :axe: имало само над 10-15кг.Впонеделник ще ходиме пак но с приспиване...може и за последно!!!.....на р.Камчия е най-добре,Само билет, начесваш си крастата с 1-3кгтаранка ако удариш нещо друго файда.НАСЛУКА
gvz
новобранец
новобранец

Мнение от gvz »

Някой има ли информация за язовир в с.Приселци?Казаха ми,че имало някакво малко водоемче.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

До село приселци по принцип има водоемче. Което е.. хм около 200-300м2, може би малко повече...
Като малък си спомням за чат-пат някоя червеноперка, после слънчевките го превзеха и освен слънчаци колкото кутре нищо не остана.
Край водоемчето има много хубава дъбова гора, чудесни места за пикник и бране на гъби.
Но работата е там, че дочух, че голяма фирма е закупила мястото и го е направила с бунгала и т.н. за почивна база на персонала и работниците си...
Но горите наоколо са наостинамного приятни за раходки и пикник.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
gvz
новобранец
новобранец

Мнение от gvz »

Златев написа:До село приселци по принцип има водоемче. Което е.. хм около 200-300м2, може би малко повече...
Като малък си спомням за чат-пат някоя червеноперка, после слънчевките го превзеха и освен слънчаци колкото кутре нищо не остана.
Край водоемчето има много хубава дъбова гора, чудесни места за пикник и бране на гъби.
Но работата е там, че дочух, че голяма фирма е закупила мястото и го е направила с бунгала и т.н. за почивна база на персонала и работниците си...
Но горите наоколо са наостинамного приятни за раходки и пикник.
Благодаря за инфото!
Ами той май Дорелов изкупи почти всичко в Приселци! :axe:
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Мисля, че не е Дорелов, ама трябва пак да се "консултирам" ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ilkoni
новобранец
новобранец

Мнение от ilkoni »

Колеги ходил е някой скоро на Буйново/търговище/? Мисля в събота да отида до там но нямам идея дали това което прочетох във форума не е поредната "рекламна пауза" :))
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

ilkoni написа:Колеги ходил е някой скоро на Буйново/търговище/? Мисля в събота да отида до там но нямам идея дали това което прочетох във форума не е поредната "рекламна пауза" :))
Средата на май ходих и риба не хванах / някъде бях писал , но то това ми е нормалния улов :D / , но мястото е много красиво и приятно . Нямам интерес да рекламирам нещо , ако използваш риболова за отмора и релакс като мен , мястото определено си струва . А и големите риби май не са само слух , толстолоби по 5 - 7 кг ги видях наживо .
Най-добре се прежали веднъж и виж сам , защото колкото хора- толкова мнения .
Davidoff
новобранец
новобранец

Мнение от Davidoff »

tesi написа:Колеги, я кажете къде точно се намира този язовир на Пчелник и как се стига до там, ако идваш откъм Старо Оряхово? Гледам, че има добри отзиви...да вземем и ние да отидем :D
5 км след Старо Оряхово е Долни чифлик и на още 3 км натам е Пчелник. Като влезеш в селото хвани левия път и след 500 м има табела и свиваш вляво. Качваш се по улицата и там има стрелка. Успех! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”