Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Стамболийски-доволно - Продължение
Стамболийски-доволно - Продължение
И така след много канене и проблеми, осъществих 2-дневен риболов с преспиване на Стамболията. Бях с един приятел и набор - Иван и брат му, който не взе участие в риболова, а само на масата.Тръгване в Петък около 16:00 часа, пристигане, стоварване на багажа на бързо и беж към гьола. Имам познат, който има вила в Крамолинския ръкав и беше радостен, че имотът ще бъде посетен и предпазен от евентуални набези на "братята"
Язовира е много пълен и нивото му не мръдна поне за тези 24 часа, докато бях там. Местата за риболов се четат на пръстите на едната ръка и е ясно, че от брега няма да стане работата, та използвахме лодката на домакина "Потьомкин" - така си я е кръстил той! В петък се установихме току под вилите, защото предната седмица там е давало задоволително! Малко снимки на обстановката - в дясно:

на право:

в ляво

Ловим на подвижна плувка току пред лодката (май беше по-добре с директен, ама...) хванахме до 8 часа 5-6 перки, но като цяло слабо. И като се оттули по едно време - не дава да хвърлиш - гол след гол докато се мръкне, вземаше с хвърлянето още! Прибрахме се по тъмно, спретнахме масата, барбекюто, салатите..., абе както си му е реда с предварителната нагласа сутринта да станем на време и да продължим започнатото от предната вечер. Да, ама не - все едно не виждали пиене и ядене, та до 2:15 воювахме около масата:

Уж щяхме да ставаме в 6, ама нъцки - чак след 8 ни събудиха други двама от нашта група, които съчетаха полезното с приятното:

И така след кафе и лаф-моабет пак бяхме на линия във водата. Активността от предия ден се беше изпарила отдавна явно и не искаше да кълве. В допълнение на каръка, почна и да духа оня пе*******ски вятър, дето пречи тотално на риболова на плувка! Решението е взето! Преместихме се почти в дъното на ръкава, където бе завет, а и нямаше водорасли, които на предното място бяха в изобилие! Те и малко кадри от самия ръкав - красота:

Вързахме се за една суха върба, а другия край - закотвен. Резонното подхранване, мерене на дълбочина и чакане. То продължи повече от час, докато водните твари разберат къде сме се преместили и да ни дойдат на гости
Изпозвахме:

и жито за стръв:

Имаше и други мераклии преди нас, които не бяха хванали нищо, но това не ни обезкуражи!

Потръгна риболова, като на моменти беше доста интензивен. Такива дребни хванахме поне 50, след което...

Имаше и по-добри, дето сгъваха върха на пърта:

Голям проблем ни беше самата лодка - предварително знаем, че изпуска доста вода, но нали требе да има и чанч...! Колегата в действие

Появиха се и каракуди със задоволителни размери - поне прискръцваше аванса приятно за ухото при ваденето им!
Такъма - основно 0,16 ; повод 0,12 ; кука 9 номер на оунър, плувка подвижна Ваглер - 2 гр. Дълбочина - 3-3,5 метра, в зависимост къде хвърляме! Трябваше да си тръгнем най-късно в 16, че френда имал работа, ама то когато дърпа, нали знаете как се тръгва от водоема! Та седяхме до към 17:30 и взе да гърми и да се святка, та набързо сгънахме въдиците и бегом към вилата и послед дамой!
Тва е уловът на двама ни за днес-Събота:

Та, който я търси, я намира и не съм много съгласен с мнението, че Стамболийски като цяло не давал риба! Верно, че няма големи, но след време и тези ще са май само в мечтите ни !!!

Язовира е много пълен и нивото му не мръдна поне за тези 24 часа, докато бях там. Местата за риболов се четат на пръстите на едната ръка и е ясно, че от брега няма да стане работата, та използвахме лодката на домакина "Потьомкин" - така си я е кръстил той! В петък се установихме току под вилите, защото предната седмица там е давало задоволително! Малко снимки на обстановката - в дясно:

на право:

в ляво

Ловим на подвижна плувка току пред лодката (май беше по-добре с директен, ама...) хванахме до 8 часа 5-6 перки, но като цяло слабо. И като се оттули по едно време - не дава да хвърлиш - гол след гол докато се мръкне, вземаше с хвърлянето още! Прибрахме се по тъмно, спретнахме масата, барбекюто, салатите..., абе както си му е реда с предварителната нагласа сутринта да станем на време и да продължим започнатото от предната вечер. Да, ама не - все едно не виждали пиене и ядене, та до 2:15 воювахме около масата:

Уж щяхме да ставаме в 6, ама нъцки - чак след 8 ни събудиха други двама от нашта група, които съчетаха полезното с приятното:

И така след кафе и лаф-моабет пак бяхме на линия във водата. Активността от предия ден се беше изпарила отдавна явно и не искаше да кълве. В допълнение на каръка, почна и да духа оня пе*******ски вятър, дето пречи тотално на риболова на плувка! Решението е взето! Преместихме се почти в дъното на ръкава, където бе завет, а и нямаше водорасли, които на предното място бяха в изобилие! Те и малко кадри от самия ръкав - красота:

Вързахме се за една суха върба, а другия край - закотвен. Резонното подхранване, мерене на дълбочина и чакане. То продължи повече от час, докато водните твари разберат къде сме се преместили и да ни дойдат на гости

и жито за стръв:

Имаше и други мераклии преди нас, които не бяха хванали нищо, но това не ни обезкуражи!

Потръгна риболова, като на моменти беше доста интензивен. Такива дребни хванахме поне 50, след което...

Имаше и по-добри, дето сгъваха върха на пърта:

Голям проблем ни беше самата лодка - предварително знаем, че изпуска доста вода, но нали требе да има и чанч...! Колегата в действие

Появиха се и каракуди със задоволителни размери - поне прискръцваше аванса приятно за ухото при ваденето им!
Такъма - основно 0,16 ; повод 0,12 ; кука 9 номер на оунър, плувка подвижна Ваглер - 2 гр. Дълбочина - 3-3,5 метра, в зависимост къде хвърляме! Трябваше да си тръгнем най-късно в 16, че френда имал работа, ама то когато дърпа, нали знаете как се тръгва от водоема! Та седяхме до към 17:30 и взе да гърми и да се святка, та набързо сгънахме въдиците и бегом към вилата и послед дамой!
Тва е уловът на двама ни за днес-Събота:

Та, който я търси, я намира и не съм много съгласен с мнението, че Стамболийски като цяло не давал риба! Верно, че няма големи, но след време и тези ще са май само в мечтите ни !!!
Последно промяна от gogolisec на Пон Юли 20, 2009 11:12 pm, променено общо 1 път.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Re: Стамболийски-доволно!
браво. 

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами хубаво сте си изкарали,па и рибка сте си хванали.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Обичам такива излети
браво

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...)
Пък и Шапката е важна!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- вече хвърля и на тежко
Браво градски.И азбях по същото време на язовира само че на другият му край
,но не мога да се похваля с такъв улов

Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
d_bozhkov написа:Ами хубаво сте си изкарали,па и рибка сте си хванали.

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Ми браво бе адашче..Щом от всичко е имало достатъчно,пък и си доволен...

Браво, готин излет сред природата

-
- разбира нещата
Хубаво излетче,наистина!Имало е от всичко!А шапката е твоята запазена марка,както термосчето на Магарко!gogolisec написа:Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...)Пък и Шапката е важна!
![]()

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- ще става разбирач
Опасна снимкаgogolisec написа:Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...)Пък и Шапката е важна!
![]()
ПП браво за излета
-
- сериозен играч