Стамболийски-доволно - Продължение

Модератори: bobopeli, sapuna

gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Стамболийски-доволно - Продължение

Мнение от gogolisec »

И така след много канене и проблеми, осъществих 2-дневен риболов с преспиване на Стамболията. Бях с един приятел и набор - Иван и брат му, който не взе участие в риболова, а само на масата.Тръгване в Петък около 16:00 часа, пристигане, стоварване на багажа на бързо и беж към гьола. Имам познат, който има вила в Крамолинския ръкав и беше радостен, че имотът ще бъде посетен и предпазен от евентуални набези на "братята" :wink:
Язовира е много пълен и нивото му не мръдна поне за тези 24 часа, докато бях там. Местата за риболов се четат на пръстите на едната ръка и е ясно, че от брега няма да стане работата, та използвахме лодката на домакина "Потьомкин" - така си я е кръстил той! В петък се установихме току под вилите, защото предната седмица там е давало задоволително! Малко снимки на обстановката - в дясно:

Изображение

на право:

Изображение

в ляво

Изображение

Ловим на подвижна плувка току пред лодката (май беше по-добре с директен, ама...) хванахме до 8 часа 5-6 перки, но като цяло слабо. И като се оттули по едно време - не дава да хвърлиш - гол след гол докато се мръкне, вземаше с хвърлянето още! Прибрахме се по тъмно, спретнахме масата, барбекюто, салатите..., абе както си му е реда с предварителната нагласа сутринта да станем на време и да продължим започнатото от предната вечер. Да, ама не - все едно не виждали пиене и ядене, та до 2:15 воювахме около масата:

Изображение

Уж щяхме да ставаме в 6, ама нъцки - чак след 8 ни събудиха други двама от нашта група, които съчетаха полезното с приятното:

Изображение

И така след кафе и лаф-моабет пак бяхме на линия във водата. Активността от предия ден се беше изпарила отдавна явно и не искаше да кълве. В допълнение на каръка, почна и да духа оня пе*******ски вятър, дето пречи тотално на риболова на плувка! Решението е взето! Преместихме се почти в дъното на ръкава, където бе завет, а и нямаше водорасли, които на предното място бяха в изобилие! Те и малко кадри от самия ръкав - красота:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Вързахме се за една суха върба, а другия край - закотвен. Резонното подхранване, мерене на дълбочина и чакане. То продължи повече от час, докато водните твари разберат къде сме се преместили и да ни дойдат на гости :lol: :lol: :lol: Изпозвахме:

Изображение

и жито за стръв:

Изображение

Имаше и други мераклии преди нас, които не бяха хванали нищо, но това не ни обезкуражи!

Изображение

Потръгна риболова, като на моменти беше доста интензивен. Такива дребни хванахме поне 50, след което...

Изображение

Изображение

Имаше и по-добри, дето сгъваха върха на пърта:

Изображение

Голям проблем ни беше самата лодка - предварително знаем, че изпуска доста вода, но нали требе да има и чанч...! Колегата в действие :lol: :lol: :lol:

Изображение

Изображение

Появиха се и каракуди със задоволителни размери - поне прискръцваше аванса приятно за ухото при ваденето им!
Такъма - основно 0,16 ; повод 0,12 ; кука 9 номер на оунър, плувка подвижна Ваглер - 2 гр. Дълбочина - 3-3,5 метра, в зависимост къде хвърляме! Трябваше да си тръгнем най-късно в 16, че френда имал работа, ама то когато дърпа, нали знаете как се тръгва от водоема! Та седяхме до към 17:30 и взе да гърми и да се святка, та набързо сгънахме въдиците и бегом към вилата и послед дамой!
Тва е уловът на двама ни за днес-Събота:

Изображение

Изображение

Та, който я търси, я намира и не съм много съгласен с мнението, че Стамболийски като цяло не давал риба! Верно, че няма големи, но след време и тези ще са май само в мечтите ни !!!
Последно промяна от gogolisec на Пон Юли 20, 2009 11:12 pm, променено общо 1 път.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
dakataa
новобранец
новобранец

Re: Стамболийски-доволно!

Мнение от dakataa »

браво. :drinkers:
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Ами хубаво сте си изкарали,па и рибка сте си хванали.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

Обичам такива излети :wink: браво :smt023 :smt023
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...) :wink: Пък и Шапката е важна! :lol:

Изображение
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Браво супер репортаж
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Браво градски.И азбях по същото време на язовира само че на другият му край :D ,но не мога да се похваля с такъв улов
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

d_bozhkov написа:Ами хубаво сте си изкарали,па и рибка сте си хванали.
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

:smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Ми браво бе адашче..Щом от всичко е имало достатъчно,пък и си доволен...Изображение
Shaft0rz
новобранец
новобранец

Мнение от Shaft0rz »

Браво, готин излет сред природата :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

gogolisec написа:Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...) :wink: Пък и Шапката е важна! :lol:
Хубаво излетче,наистина!Имало е от всичко!А шапката е твоята запазена марка,както термосчето на Магарко! :lol:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

gogolisec написа:Ааааааааа, и да не речете, че ма нема на снимките (ми то като само аз снимам...) :wink: Пък и Шапката е важна! :lol:

Изображение
Опасна снимка
ПП браво за излета
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Браво Гога- хубава компания и хубав риболов :smt023
Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt038 :smt038 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”