Риболов в труден участък?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Риболов в труден участък?
Здравейте колеги,след вчерашния ми риболов днес изплуваха няколко въпроса относно риболова на шаран в диапазон 1-4кг в силно затревен пълен с корени от шавар участък на плувка.Сводоното от коренища петно е на около 10-12 метра от брега с размер горе долу 2 на 2 метра с дълбочина 80см до 1м.
1.С каква въдица е най-подходящо според вас за този случай?
2.Такъмите какви трябва да са за тази цел ?
3.Как да избегнем забиването на рибата в тревата ,кой е най-подходящия начин за това ?
Изчистването го отхвърлям поради това че резултата според мен няма да е същия.Благодаря предварително за отговорите ви
п.с.ако съм объркал мястото на темата моля да бъде преместена
3.Как да избегнем забиването на рибата в тревата ,кой е най-подходящия начин за това ?
Изчистването го отхвърлям поради това че резултата според мен няма да е същия.Благодаря предварително за отговорите ви

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
-
- разбира нещата
Re: Риболов в труден участък?
8 метров камшик с ластик,по-лек и по-мек
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- учете се от него
Ъпсурдmario67 написа:8 метров камшик с ластик,по-лек и по-мек

Пак осем метров "камшик", ама ей такъв:
Е това вече е прът за брулене на орехиКарбонов композит , акция 50-80
, върха е плътен композит с диаметър в основата 7мм.
![]()
, тегло 905гр
![]()
![]()
![]()
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвай на плувка около 2 грама да е влакно си вземи нещо плетено 14-16 пръта според мен трябва да е много як а макарата око 4000 с доста лагери(абе шаранджииска)
също тъка незнам дали няма да имаш успех ако се опиташ да хвърляш максимално пред въпросните коренища и шавари и съответно да захранваш но не с големи топки а с топки с големината на голф топка след предварителното захранване ........
Незнам
има по-компетентни шаранджии от мен
също тъка незнам дали няма да имаш успех ако се опиташ да хвърляш максимално пред въпросните коренища и шавари и съответно да захранваш но не с големи топки а с топки с големината на голф топка след предварителното захранване ........
Незнам

Без риболов няма любов !
-
- вече хвърля и на тежко
Няма как да се получи колегаExTaZzY написа:...да хвърляш максимално пред въпросните коренища и шавари...

Преди време имах същия проблем.Купих си телескопичен прът с акция 70-150 дълъг 4500см сложих корда о.40 до плувката а от плувката на долу плетено о.20-0, 25 .Макарата трябва да е надежна макар аванса да е натегнат до скъсване. Плувката беше с много къса антена за да не се заплита.Куката да е с по дебело стебло за да не разпаря устата на шарана.И най важното учи се от грешките си .Най лесното е да пунктираш от някой или да прочетеш нещо някъде но най трудно да се учиш от грешките си . Успех в начинанието
Хммм с една дума СУПЕР колега много си правMECHOLIN написа:Преди време имах същия проблем.Купих си телескопичен прът с акция 70-150 дълъг 4500см сложих корда о.40 до плувката а от плувката на долу плетено о.20-0, 25 .Макарата трябва да е надежна макар аванса да е натегнат до скъсване. Плувката беше с много къса антена за да не се заплита.Куката да е с по дебело стебло за да не разпаря устата на шарана.И най важното учи се от грешките си .Най лесното е да пунктираш от някой или да прочетеш нещо някъде но най трудно да се учиш от грешките си . Успех в начинанието

- flyester
- разбира нещата
Колега , аз вчера бях на един водоем , който е много обрасъл по брега.brankovdsc написа:Здравейте колеги,след вчерашния ми риболов днес изплуваха няколко въпроса относно риболова на шаран в диапазон 1-4кг в силно затревен пълен с корени от шавар участък на плувка.Сводоното от коренища петно е на около 10-12 метра от брега с размер горе долу 2 на 2 метра с дълбочина 80см до 1м.
Имахме два удара на шаран и двата изтървани.
Рибата се забива в тревите и нищо неможе да се направи , откача се.
И ние се чудехме какво да направим , но нищо неможахме да измислим

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разчиствате,само това спасява,правите една пътека между тревите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Най-добре е така щото закача или къса.butnik написа:Разчиствате,само това спасява,правите една пътека между тревите.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
По-добро от предложението на бачо Ида няма май.
Дълга твърда пръчка, само това те оправя.
Чирузе,правил ли си го,аз да и то много пъти без успех.Няма да се повтарям ,но най-разумния изход е да се разчисти местото,след захранване рибите ще си дойдат.

Чирузе,правил ли си го,аз да и то много пъти без успех.Няма да се повтарям ,но най-разумния изход е да се разчисти местото,след захранване рибите ще си дойдат.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
А с тази гегаchirusa_bg написа:По-добро от предложението на бачо Ида няма май.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абе честно казано не виждам, как ще спреш шаро 4кг.
А с ластик хич не ми се вярва
А с ластик хич не ми се вярва

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- учете се от него
Да съм писал някъде "ластик"; да не говорим пък и такъв за слипове- 1.4ммbrankovdsc написа:А с тази гегаchirusa_bg написа:По-добро от предложението на бачо Ида няма май.
Дълга твърда пръчка, само това те оправя.според вас дали ще успея да го обърна с монтиран ластик 1.4мм на нея Browning - Pro-Canal/whip 8 метра ?

Този прът е купен точно заради такива "бегълци" и аналогични на посочените в темата условия. Става и за щуки "на тапа"

п.п. това, дето да се направи просека.... става за средни каракуди и то ако е достатъчно широка; не става за шарани по-3-4 кила защото директно се шмугват странично в драките(или шавара)

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0&start=15

Друг вариант е да ползваш двойна кука/трудно се намира/ вързана с плетено влакно.Трябва да се въоражиш с голямо търпение при закачена риба и евентуално "изпускане" в тревата.Тогава вече става най-голямото надхитряне -оставяш я сама да излезне и продължавате.Не ти помага само ако има паднали дървета и драки ,но и тогава по-добре остави инициативата на рибата.Същият метод е ефективен и при ловене на коричка.Успех 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...