Риболов в труден участък?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Риболов в труден участък?

Мнение от brankov »

Здравейте колеги,след вчерашния ми риболов днес изплуваха няколко въпроса относно риболова на шаран в диапазон 1-4кг в силно затревен пълен с корени от шавар участък на плувка.Сводоното от коренища петно е на около 10-12 метра от брега с размер горе долу 2 на 2 метра с дълбочина 80см до 1м.
1.С каква въдица е най-подходящо според вас за този случай?
2.Такъмите какви трябва да са за тази цел ?
3.Как да избегнем забиването на рибата в тревата ,кой е най-подходящия начин за това ?
Изчистването го отхвърлям поради това че резултата според мен няма да е същия.Благодаря предварително за отговорите ви :)
п.с.ако съм объркал мястото на темата моля да бъде преместена
Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в труден участък?

Мнение от mario67 »

8 метров камшик с ластик,по-лек и по-мек
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

mario67 написа:8 метров камшик с ластик,по-лек и по-мек
Ъпсурд :idea: :D

Пак осем метров "камшик", ама ей такъв:
Изображение

Изображение

Е това вече е прът за брулене на орехи :D Карбонов композит , акция 50-80 :shock: , върха е плътен композит с диаметър в основата 7мм. :shock: :shock: , тегло 905гр :shock: :shock: :shock:
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Пробвай на плувка около 2 грама да е влакно си вземи нещо плетено 14-16 пръта според мен трябва да е много як а макарата око 4000 с доста лагери(абе шаранджииска)
също тъка незнам дали няма да имаш успех ако се опиташ да хвърляш максимално пред въпросните коренища и шавари и съответно да захранваш но не с големи топки а с топки с големината на голф топка след предварителното захранване ........
Незнам :smt102 има по-компетентни шаранджии от мен
Изображение
Без риболов няма любов !
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

ExTaZzY написа:...да хвърляш максимално пред въпросните коренища и шавари...
Няма как да се получи колега :) после няма на къде да изкарам рибока а и от макара мноо файда няма че аванса мое го ползваш максимално 2 метра и хоп в треата .Вчера пробах с аванса и кат наближи тревата го спирам и се моля на Бог да се обърне :)
MECHOLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MECHOLIN »

Преди време имах същия проблем.Купих си телескопичен прът с акция 70-150 дълъг 4500см сложих корда о.40 до плувката а от плувката на долу плетено о.20-0, 25 .Макарата трябва да е надежна макар аванса да е натегнат до скъсване. Плувката беше с много къса антена за да не се заплита.Куката да е с по дебело стебло за да не разпаря устата на шарана.И най важното учи се от грешките си .Най лесното е да пунктираш от някой или да прочетеш нещо някъде но най трудно да се учиш от грешките си . Успех в начинанието
6aran_som
новобранец
новобранец

Мнение от 6aran_som »

MECHOLIN написа:Преди време имах същия проблем.Купих си телескопичен прът с акция 70-150 дълъг 4500см сложих корда о.40 до плувката а от плувката на долу плетено о.20-0, 25 .Макарата трябва да е надежна макар аванса да е натегнат до скъсване. Плувката беше с много къса антена за да не се заплита.Куката да е с по дебело стебло за да не разпаря устата на шарана.И най важното учи се от грешките си .Най лесното е да пунктираш от някой или да прочетеш нещо някъде но най трудно да се учиш от грешките си . Успех в начинанието
Хммм с една дума СУПЕР колега много си прав :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

brankovdsc написа:Здравейте колеги,след вчерашния ми риболов днес изплуваха няколко въпроса относно риболова на шаран в диапазон 1-4кг в силно затревен пълен с корени от шавар участък на плувка.Сводоното от коренища петно е на около 10-12 метра от брега с размер горе долу 2 на 2 метра с дълбочина 80см до 1м.
1.С каква въдица е най-подходящо според вас за този случай?
2.Такъмите какви трябва да са за тази цел ?
3.Как да избегнем забиването на рибата в тревата ,кой е най-подходящия начин за това ?
Изчистването го отхвърлям поради това че резултата според мен няма да е същия.Благодаря предварително за отговорите ви :)
п.с.ако съм объркал мястото на темата моля да бъде преместена
Колега , аз вчера бях на един водоем , който е много обрасъл по брега.
Имахме два удара на шаран и двата изтървани.
Рибата се забива в тревите и нищо неможе да се направи , откача се.
И ние се чудехме какво да направим , но нищо неможахме да измислим :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Разчиствате,само това спасява,правите една пътека между тревите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
6aran_som
новобранец
новобранец

Мнение от 6aran_som »

butnik написа:Разчиствате,само това спасява,правите една пътека между тревите.
Най-добре е така щото закача или къса.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

По-добро от предложението на бачо Ида няма май.
Дълга твърда пръчка, само това те оправя. :(
Чирузе,правил ли си го,аз да и то много пъти без успех.Няма да се повтарям ,но най-разумния изход е да се разчисти местото,след захранване рибите ще си дойдат.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

chirusa_bg написа:По-добро от предложението на бачо Ида няма май.
А с тази гега :) според вас дали ще успея да го обърна с монтиран ластик 1.4мм на нея Browning - Pro-Canal/whip 8 метра ?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Абе честно казано не виждам, как ще спреш шаро 4кг.
А с ластик хич не ми се вярва :roll:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

brankovdsc написа:
chirusa_bg написа:По-добро от предложението на бачо Ида няма май.
А с тази гега :) според вас дали ще успея да го обърна с монтиран ластик 1.4мм на нея Browning - Pro-Canal/whip 8 метра ?
Да съм писал някъде "ластик"; да не говорим пък и такъв за слипове- 1.4мм :D . Ластик може, ама 15-20 см шокабсорбер 2.2-3.0мм, вързан за върха или между повода 0/22/0.25 и основното 0.28/0.30 :idea: :idea: 8)
Този прът е купен точно заради такива "бегълци" и аналогични на посочените в темата условия. Става и за щуки "на тапа" :idea: :wink:

п.п. това, дето да се направи просека.... става за средни каракуди и то ако е достатъчно широка; не става за шарани по-3-4 кила защото директно се шмугват странично в драките(или шавара) :idea: . Препятствието трябва да е отпред и то на достатъчна дистанция от плувката, за да може шарана да бъдее спрян по един или друг начин; ако препятствията са странично, то те пак трябва да са на достатъчно разстояние и задължително от другата страна на плувката(петното, ако е фидер) трябва да е чисто за да бъде теглен "на буксир" в тази посока :idea: Поразгледай тази тема, може да ти е от полза:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0&start=15

8) :wink:

8)
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Друг вариант е да ползваш двойна кука/трудно се намира/ вързана с плетено влакно.Трябва да се въоражиш с голямо търпение при закачена риба и евентуално "изпускане" в тревата.Тогава вече става най-голямото надхитряне -оставяш я сама да излезне и продължавате.Не ти помага само ако има паднали дървета и драки ,но и тогава по-добре остави инициативата на рибата.Същият метод е ефективен и при ловене на коричка.Успех :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”