Риболов в труден участък?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в труден участък?
Така успях последния път от 14 удара извадих 2 ма влакното ми беше 0.16 и е малко тъничко за тази цел лових без повод и доста късания имах ....ако сте мяркали такава гега като на Бачо некой да сподели магазинаbkd написа:...Тогава вече става най-голямото надхитряне -оставяш я сама да излезне и продължавате...

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
При скоростта с която се изстрелва шарана,просто директния не е никакво решение
Къса влакно или джука.В3-4кв. решението е......косиш ,храниш и ловиш. 

-
- учете се от него
Той, абсорбера е за това- без значение дали ще е с директен, с фидер, с мач или със шаранджийска сопа, "на плувка". Точно да абсорбира "изстрелването" и да няма скъсани влакна, куки и джуки; отделно дължината му е според разстоянието до закачките( при разтегливост на ластика "6х"), аванса е стегнат(ако има макара)петко стоянов написа:При скоростта с която се изстрелва шарана,просто директния не е никакво решениеКъса влакно или джука.В3-4кв. решението е......косиш ,храниш и ловиш.

п.п. това с косенето, не на всякъде е разрешено и не навсякъде е възможно

.....Аванса е стегнат,влакното -плетено,куките-качествени,шараните-6-7кила...много камъш
Бачо-7дена,6удъра....и рибите са победители,пак 

-
- учете се от него
Сложи един къс абсорбер между основното и повода( даже и двете да са от едно и също влакно) и другия път поне половината ще изгледат живарника от вътрешната страна; предполагам че при тоя такъм са късали джуки най-вече, и то още при първия стартпетко стоянов написа:.....Аванса е стегнат,влакното -плетено,куките-качествени,шараните-6-7кила...много камъшБачо-7дена,6удъра....и рибите са победители,пак

0.35-0.40-нема пипане
...оня е много хитър
....За 2 секунди е в камъша.

-
- учете се от него
Ами остава само с абсорбера и някой по-мек шаранджийски прът 3.60/3.90; ако не си ловил до сега с абсорбер, мога да те уверя че има огромна разлика от нормалната линия, да не говорим пък и с плетено
Само ако можеш си намери от някъде- има специални ластици за тази цел 3.0мм "power gum" или такъв за директен или щека поне 2.2мм; пак ще има бегълци, но не всичките 

-
- вече хвърля и на тежко
Бачо много ме заинтригува с шокабсорбера само се моля да намера този ластик за които каза ма се чуда той се пак не плаши ли рибата ?И друго, дай идея каква корда да ползвам и къде да мотирам утежнението ако сложа абсорбер, имам идея къде ма да не уплескам нещо
А ако го няма тоз ластик спецялния какъв размер и марка да го заместят говорим за шарковци към 4 кг ...унесох се с въпросите 

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Какво сте се хванали като удавници за сламка с тоя абсорбер.В такъв труден терен линията трябва да е блокирана,единствено ударите на рибата да ги обира въдицата,какви абсорбери,той е за чисти участъци,нулева разтегливост,да няма шансове да се заиграе във водораслите.На Марица в момента са такива местата и дремейки цял ден да рискувам да направя геле заради едно почистване за 5мин.Някакви спомени имам за едни приспособления за тази цел,къде ли съм ги виждал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Коментарите ми в тази тема са само и единствено за риболов в затворени водоеми
Относно риболова на шаран в реки, нямам мнение понеже нямам такъв опит. 
п.п. ползването на абсорбер при чисто дъно и участъци е безсмислено- тогава се ползва нормален ластик в пръта и линии за съответните очаквани риби, или нормалния аванс на макарата

п.п. ползването на абсорбер при чисто дъно и участъци е безсмислено- тогава се ползва нормален ластик в пръта и линии за съответните очаквани риби, или нормалния аванс на макарата