Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Вземи си един качествен монофил 0,10 и си готов,айде ,че много разводнихме темата
Незнам за невидим плетеняк,но дори и най-качествения флуорокарбон не е напълно невидим под водата,а какво остава за плетеняка.Колега плетеното влакно се използва за майка,и според някои специалисти се постига по-добра дистанция при замятане, и също ударите на рибата се усещат сто пъти по-добре защото влакното няма разтегливост,но като цяло аз си оставам с монофил,пробвах един плетеняк и не ми хареса дистанцията,която постигнах.С обикновен монофил мятам с 20 метра повече,а и плетеното влакно не е за всеки прът и макара.При търкането с водачите и пръстенчето на макарата през,което минава влакното им се е..ва м...а.аsatir написа:ми и флорокарбона и плетеното имат подобни свойства. в основната разлика според мен трябва да е от невидимостта във водата. и двете ги дават напълно невидими във водата.
Абе има доста писано по тези въпроси вземи се поразрови малко стига съм писал

И за да не пиша само извън темата ще споделя,че вчера на Ной са взели доволно зарган за това време на годината.
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Значи, забравете за повод от плетено. Пробвал съм и при положение, че рибата вървеше много добре, аз не хващах нищо. Смених на монофил и всичко си дойде на място.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Май правя грешка дето не пробвам от лодката за зизито.
трябва да се поправя.
трябва да се поправя.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кире, миналата година пред вълноломът хората си ловяха от лодка със значително по-голям успех от нас "сухоземните".И мой познат сподели че е доста по-приятен риболовът от лодка - не се налага да се "пънеш" за дистанция, само се кефиш
.

Те така е вервайте муkuku написа:Кире, миналата година пред вълноломът хората си ловяха от лодка със значително по-голям успех от нас "сухоземните".И мой познат сподели че е доста по-приятен риболовът от лодка - не се налага да се "пънеш" за дистанция, само се кефиш.

- КИРО
- Обратна връзка:
Нямам причина да не вярвам.
Ама си мисля,една линия с блесна АЛБА-2,
50-60 санта отгоре кука N 10-11 с бидем 1,20 от флоуро 0,14.С червейче.
И квото удари.
Е,ще има и заплитания,ама що да не пробвам ?
Ама си мисля,една линия с блесна АЛБА-2,
50-60 санта отгоре кука N 10-11 с бидем 1,20 от флоуро 0,14.С червейче.
И квото удари.
Е,ще има и заплитания,ама що да не пробвам ?

- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Утре мисля да се направя на луд и да повъртя малко бомбарди от камъните на Фичоза
.......вечерта ще пиша какво съм направил.Сега 

Кире, ако правилно разбирам говориш за нещо като тролинг.Аз имах предвид да застанеш на 30м от пасажът и (без неприятните моменти) да си ловиш на бомбарда.
gunter завиждам ти!Точно там ми се пробва и на мен.Мисля че трябва да има зизита наокулу.Дано ги нацелиш.
gunter завиждам ти!Точно там ми се пробва и на мен.Мисля че трябва да има зизита наокулу.Дано ги нацелиш.
- КИРО
- Обратна връзка:
Не тролинг,защото като киснем понякога на котва,и нищо не кълве.
Сонара показва по-големи риби в пасажи от малки,
те тогава ще пробвам тая измишльотина.
Сонара показва по-големи риби в пасажи от малки,
те тогава ще пробвам тая измишльотина.
Всичко добре само не разбрах що "на луд". То зизито вече си тръгна, само трябва да се търси по-упорито и сутрин рано по тъмно.gunter написа:Утре мисля да се направя на луд и да повъртя малко бомбарди от камъните на Фичоза
- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Преди малко се прибрах от Фичоза,защото дъжда ме изгони,а и не ми се искаше да ставам ГРЪМООТВОД
.Хвърлях доста бомбардата търсейки платерините и зизитата пред камъните,но уви безуспешно................на 2-3 пъти нещо ми подстрига червея,но не мисля че беше удар на тарсените от мен риби!Успех на всички които имат намерение да ги търсят тия риби през уикенда!

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
да ви питам - мислите ли, че тия кукички на Тубертини ще са ,,вървежни" за зарган?

Много ми харесва извивката и двете контри за червея.
Иначе в старата тема ,,зарган и илария" видях за синия Мустад - ,,заргано-убиец"
Само че днес обиколих доста магазини и никъде нямаха ,,син Мустад номер 12". Ако може да кажете къде във Варна може да се намерят и какво представляват? С дълго рамо ли са? Ако имате и снимка още по-добре 

Много ми харесва извивката и двете контри за червея.
Иначе в старата тема ,,зарган и илария" видях за синия Мустад - ,,заргано-убиец"

здравеите,днес бях на нои,вадеха заргани прилични при това,и не една две а бяха извадени над 10 от няколко човека което е пак добре за това време мисля,имаше и една платерина прилична .Всичко това около 10 сутринта... наслука;)