Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

За шаран на непознат водоем
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: За шаран на непознат водоем
Пеца,и на тези водоеми които съм дал за пример е изпробвано всякаква стръв-като започнеш от видовете червеи,та до живото рибе,много рядко се лъже някой шаро.петко стоянов написа:Та там имаше шарани от 5-7 кг.....и по-големи вероятно.Единствената стръв на която имаше хванати риби беше....земен червейИдваха не много хора и пробваха на всичко,обаче....единствения период през който взимаше рибата,беше за две седмици в най-големите горещини на август
За 3 години постоянно ходене -само тогава имаше хванати риби и то на червея
.....кво ядеше тая риба през другото време
![]()
Ще се опитам да го науча да се храни с един вид сръв и ще риболовствам само на нея,ще захранвам всеки удобен момент,когато съм свободен,пък каквото стане!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- и господ не е толокова добър
Имам якой идеи,но докато не видя точно мястото и риба най вече не мога да кажа нищо конкретно.Иначе трябва експерименти с плуващи монтажи,трябва да се получи едно цяло със захранка и стръв.В момента стръвта не се знае къде е,захранката също.Ти шараните виждал ли си ги.Ако си ги виждал това значи,че не са толкова наплашени.Ако не си ги виждал то е възможно да ги няма.Secret Carp написа:Митко искам да добавя още малко информация за водоема и тогава пак да ми отговориш.
Целия водоем в във водорасли и целия водоем е бистър като хотел в албена...Просто няма място където да е по-дълбоко от 3.5 метра и да не се вижда дъното или водораслите под лодката...Таа в тоя ход на разговор има и шарани с моя ръст,при което се надявах на нощно вземане,понеже няма да излезе на бистрото през деня...Та като вкарах малко светлина в тунела ти си на ходПриемам всякакви разсъждения Митак

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Момчета,какви са тия въпроси дето ги задавате
Знаете ли че по водораслите има и живеят десетки видове водни твари,като водни бръмбари,разни нимфи и всякаква гад и са милиарди.Що да не си ги клъцка шарана като тсафиди
Аз като дете съм бъркал за риба на ръце и когато сме вадили водораслите на сухо,винаги са бъкани с разни твари,дето знам имената само на два - три вида.На 100% шарана и другите риби си ги ядат като стой та гледай.Също така филтрират и водата и абсорбират планктона.Много се чудите,и щом няма друго какво да яде и никой не го храни,мисля че това е евентуалния отговор

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Така е Любо!Точно в тази връзка въпросът е "с какво и как да го излъжем"?!?!?!
-
- разбира нещата
Именно!sapuna написа:Така е Любо!Точно в тази връзка въпросът е "с какво и как да го излъжем"?!?!?!
А в отговор на Илийката ще кажа,че съм пробвал и какви ли не поп ъп монтажи...Аз съм хранил на чисти места,където си личи че е изпасано от риби...Имах и въдици директно във водораслите,но стръвта си я виждах над тях...
Явно трябва да сложа някакъв ароматизатор на самата захранка и пак да пробвам...Най вероятно ще е нещо на мърша,щото там тинята под водораслите е много,та да се различава

Няма да се откажа де

-
Ето няколко рецепти.
1 захранка от коноп,пелети,(бързоразтворими)натрушени топчета.Стръв,пробвай от трите модела.
2заранка от коноп едросмлени водорасли(попарени,за да потъват)Червеи,мъртви и живи,торни.Стръв,коноп и червей.
3 захранка от бели,живи и мъртви.Стръв,магот риг с бял.
4 захранка от миди,ролца от раци и пърченца бяла риба.Стръв същото.
Всичко това захранваш чисто място,но далеч от каквито и да е опасности за шарана(демек,да е възможно най спокоен).Ако има дървета до недостъпен бряг под тях.Ако има тръстика,до тнея.Ако се влива река или водица някаква,там където се образува завихряне на водата.Линията е хубаво да е в посоката на вятъра(това само ако ще може да се хвърли на преспективно място).
Относно хранителните навици на шарана.Той няма стомах,има черва(хранопровод),той е дълъг 2-пъти колкото тялото на рибата.Самата уста,тялото и хранопровада има доста мекроскопични издатини(сензори)чрез които шарана осеща коя храна става и коя не.Затова и той засмуква всичко,дребните частици ги исхвърля през хрилете а едрите ги плюе.Около 97% от поетото от шарана се изхвърля обратно.Като се има на изпредвид хранопровода то трябва да се храни по малко и постоянно.Също така за та не се получава задръстване на червата то шарана консомира доста плевели,даже и тиня.Като знаем шарана се нуждае от протенини,витамини,амини и други.Той ще ги намери в тревите,червеите,миди,раци,рибки,семена.Това са естествените продукти.Другите ги знаем,топчета,пилети,тигров орех и др.
п.п.Експерементирай и успеха ще дойде.
1 захранка от коноп,пелети,(бързоразтворими)натрушени топчета.Стръв,пробвай от трите модела.
2заранка от коноп едросмлени водорасли(попарени,за да потъват)Червеи,мъртви и живи,торни.Стръв,коноп и червей.
3 захранка от бели,живи и мъртви.Стръв,магот риг с бял.
4 захранка от миди,ролца от раци и пърченца бяла риба.Стръв същото.
Всичко това захранваш чисто място,но далеч от каквито и да е опасности за шарана(демек,да е възможно най спокоен).Ако има дървета до недостъпен бряг под тях.Ако има тръстика,до тнея.Ако се влива река или водица някаква,там където се образува завихряне на водата.Линията е хубаво да е в посоката на вятъра(това само ако ще може да се хвърли на преспективно място).
Относно хранителните навици на шарана.Той няма стомах,има черва(хранопровод),той е дълъг 2-пъти колкото тялото на рибата.Самата уста,тялото и хранопровада има доста мекроскопични издатини(сензори)чрез които шарана осеща коя храна става и коя не.Затова и той засмуква всичко,дребните частици ги исхвърля през хрилете а едрите ги плюе.Около 97% от поетото от шарана се изхвърля обратно.Като се има на изпредвид хранопровода то трябва да се храни по малко и постоянно.Също така за та не се получава задръстване на червата то шарана консомира доста плевели,даже и тиня.Като знаем шарана се нуждае от протенини,витамини,амини и други.Той ще ги намери в тревите,червеите,миди,раци,рибки,семена.Това са естествените продукти.Другите ги знаем,топчета,пилети,тигров орех и др.
п.п.Експерементирай и успеха ще дойде.

-
На консервата аромата е много по силен.Иначе ще може,защо да не можи

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Изтрих шест поредни СПАМ мнения!Ще ме извинявате,ама.... 

- drat
- разбира нещата
С консерва перла дали ще стане за шаран. Ползвал съм такава за захранка за пастърва на Девин и имаше повече от добар резултат. Сещам се, че едно време имаше един тегав гьол с добри шарани дето не клюцаха, ама накрая ги набарахме на стръв сасирек от кръв. Та знаели човек на какво ще тръгне. Повече упорство и експерименти и ще стане работата. 
П.С. Несасирената кръв я забарквахме със смляно кюспе и царевично брашно и захранвахме.

П.С. Несасирената кръв я забарквахме със смляно кюспе и царевично брашно и захранвахме.

Адаш, пробвал ли си на кора хляб?Моят съвет е да не ходиш на "изпасани" места, щом са "изпасани" би трябвало храната в това петно да е свършила и рибата да не е там.Пробвай на кора хляб, на силно обрасло място, като гледаш да има "прозорец"/чисто място,около 1-2-3метра/, ако има такова място пробвай там.Забрави дънните монтажи.Пробвай на дребна стръв-като червей и др. гадини.Вариант е и сноп повърхностна растителност от водоема, ако можеш и ако искаш събери от гадините дето са по водораслите.И забрави за едрите видове стръв-пелети, топчета и др.Щом не ти е барнал на топче и царевица значи естественната храна му харесва повече!
И разбереш ли с какво се храни-ще има сеч!
И да ми пратиш снимка като го хванеш!!!

-
- разбира нещата
Верно е адаш!!!Колеги хванаха 2 шарана единия 2,другия 3кг,ама на плувка...Сори,но не е за мен да чакам цяла нощ и да се киоря над плувката...Обичам да си пийвам и хапвам с приятели,а зумера сам си знае работатаgeorgi_gopata написа:Забрави дънните монтажи.Пробвай на дребна стръв-като червей и др. гадини.Вариант е и сноп повърхностна растителност от водоема, ако можеш и ако искаш събери от гадините дето са по водораслите.И забрави за едрите видове стръв-пелети, топчета и др.Щом не ти е барнал на топче и царевица значи естественната храна му харесва повече!И разбереш ли с какво се храни-ще има сеч!
![]()
![]()

Ето малко помощ за познати и непознати водоеми
http://shop.fishbg.org/images/Product_C ... 09_Low.pdf
Мисля, че ще е интересено на хората които не знаят английски. Ако обичате не го трийте.

Мисля, че ще е интересено на хората които не знаят английски. Ако обичате не го трийте.
- YordanDanev
- сериозен играч
Bully написа:Ето малко помощ за познати и непознати водоеми

-
Брат,аз няма да го трия,но така пуснат поста е един вид реклама и нищо повече.На всички известни марки можем да пуснем линкове,но това не ни помага с нищо,освен повече познания за стръв захранка и аромати.Хубаво е като се пуска такъв линк да сопделиш,това съм го пробвал тука,работи при такива ситуации и т.н.Във цял свят има хиляди модели топчета пелети,миксове.Нас на интерсува кои за къде са вървежниBully написа:Ето малко помощ за познати и непознати водоеми![]()

Съгласен съм с теб братле, но съм го пуснал с цел.За колеги който не знаят английски(и аз съм от тях), а искат да си поръчат продукти на тази фирма от чуждестранен сайт, да са наясно кое какво е.Поръчал съм си дипове и пелети на горе посочената фирма.Като ги получа и пробвам, ще пиша какъв е бил ефекта.snegk написа:Брат,аз няма да го трия,но така пуснат поста е един вид реклама и нищо повече.На всички известни марки можем да пуснем линкове,но това не ни помага с нищо,освен повече познания за стръв захранка и аромати.Хубаво е като се пуска такъв линк да сопделиш,това съм го пробвал тука,работи при такива ситуации и т.н.Във цял свят има хиляди модели топчета пелети,миксове.Нас на интерсува кои за къде са вървежниBully написа:Ето малко помощ за познати и непознати водоеми![]()