Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Като това ли?scratch написа:някой пробвал ли се е да върти с бомбарда и туистерче? Някое малко и кафяво наподобяващо червей?

При гъст пасаж пред нас има ефект, но по мои наблюдения, всяко едно отклонение от морския червей като стръв е просто заигравка

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ясно - значи да не си губя времето

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Тази сутрин на вълнолома -зарган 3 бройки ,3 изтървани и няколко празни удара. Доста леко пипат все още мискините и искат значително глезене докато захапят стръвта. Рибите са с доста добри размери.Надвечер смятам отново да намина , стига времето да не се прецака нещо.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Времето го дават добро,аз снощи взех 2 броя от 2 удара,от 17:00-20:00,ти днес в колко часа хвърли бомбарда,имам несигурна информация,че на разведряване(30 мин преди изгрев)хващали доста големи "майки",но пак казвам не е сигурна информацията.Надвечер ако си там най-вероятно ще се видим.чуруликпенчо написа:Тази сутрин на вълнолома -зарган 3 бройки ,3 изтървани и няколко празни удара. Доста леко пипат все още мискините и искат значително глезене докато захапят стръвта. Рибите са с доста добри размери.Надвечер смятам отново да намина , стига времето да не се прецака нещо.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
надвечер мисля и аз да намина да видим дали най-накрая ще направя сефтето с бомбарда, че ми писна от 5-6 излета само капо
По принцип в коя част на вълнолома хвърляте бомбардите?

По принцип в коя част на вълнолома хвърляте бомбардите?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В участъка след тетраподите под оная романтичната платформа.
Има една желязна малка стълба, по която се минава от вътрешната страна на вълнолома...бе там някъде. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Значи ловите от страната на пристанището, така ли? Щото аз само веднъж ходих на вълнолома и се наместих на тетраподите до фара и хвърлях към морето.
Аз ще съм с едно колело цвят ,,графит" и зелена тениска. Ако някой ме познае да се обажда
Ще се радвам да се запозная с някой съфорумец 
Аз ще съм с едно колело цвят ,,графит" и зелена тениска. Ако някой ме познае да се обажда

От страната на морето.Преди тетраподите до фара,абе където видиш оптимисти с бомбарда около тях ще хвърляшscratch написа:Значи ловите от страната на пристанището, така ли? Щото аз само веднъж ходих на вълнолома и се наместих на тетраподите до фара и хвърлях към морето.
Аз ще съм с едно колело цвят ,,графит" и зелена тениска. Ако някой ме познае да се обаждаЩе се радвам да се запозная с някой съфорумец

Зарганолог
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ot 6,30ч. до 9,00ч. После много напече и се прибрах.ти днес в колко часа хвърли бомбарда
Пет без нещо, най-късно в пет часа съм заел позиция.
Днес с Боцмана неприлично рано бехме на морето, а то все още не може да се успокои. Пообсъдихме тактики и места и заехме едно маааалко по-закътано местенце. Естествено южно от Бургас. Неприлично рано беше хваната и първата риба от колегата за деня към 5 и 20 ч луди, луди.
Някой пробвал ли е с 2 или 3 куки,след бомбардата,с червей или такива като на чепарето,нещо както за речен кефал на булдо.Щото имам наблюдение,че тези ,,каиши,, се движат на стадо и гонят яко наред.
Тва от миналата година ,когато хванах първия си зарган-на плувка и то някакъв мноо скапаН монтаж:колеги ловяха с бомбарди,аз бях се подготвил за иларии и платерина на подвижна плувка 3гр.Скъсих само дълбочината на 50-60 см и като хвърля от време на време придърпвам. И като гледам търчът подир оловото,подир куката,гпляма камара.Извадих един,втори,трети.Бе фърлям,вадя,па фърлям,па вадя,вадя,вадя,вадя,един вика:-Ей,ти забрай да фърлиш ве!
Е не каза така де,ами вика:
-Колега как ги фащаш, на плувка ли?
-Ми на плувка,като нямам бомбарда!
Ма те мятаха мноо надалеч,а рибата атакуваше наблизо.И като запраха по плувката ми с бомбардите-обелиха и боята и тя зема да потъва
Така и аз одих да си купя бомбарда
Тва от миналата година ,когато хванах първия си зарган-на плувка и то някакъв мноо скапаН монтаж:колеги ловяха с бомбарди,аз бях се подготвил за иларии и платерина на подвижна плувка 3гр.Скъсих само дълбочината на 50-60 см и като хвърля от време на време придърпвам. И като гледам търчът подир оловото,подир куката,гпляма камара.Извадих един,втори,трети.Бе фърлям,вадя,па фърлям,па вадя,вадя,вадя,вадя,един вика:-Ей,ти забрай да фърлиш ве!

Е не каза така де,ами вика:
-Колега как ги фащаш, на плувка ли?
-Ми на плувка,като нямам бомбарда!
Ма те мятаха мноо надалеч,а рибата атакуваше наблизо.И като запраха по плувката ми с бомбардите-обелиха и боята и тя зема да потъва

Така и аз одих да си купя бомбарда

Последно промяна от sharo1 на Нед Юли 19, 2009 10:28 am, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
sharo1 написа:Някой пробвал ли е с 2 или 3 куки,след бомбардата
Aз съм пробвал,когато червея е'' втасал''.Нанизвам го на игла от спринцовка и го прехвърлям от долната кука по влакното и го закачам за ченето на горната

Така вече късане няма.За съжаление нямам и повече от една уловена риба.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От 18:00 до 20:30 на вълнолома - само си потренирах замятането 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ако това ще те успокои-не си единствения.От 18:00 до 20:30 на вълнолома - само си потренирах замятането

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
по принцип не съм злонамерен и не се радвам на несполуката на други колегичуруликпенчо написа:Ако това ще те успокои-не си единствения.От 18:00 до 20:30 на вълнолома - само си потренирах замятането![]()
![]()
![]()

нищо - нали сме упорити - при първа възможност пак сме на ,,големия гьол", а до тогава