Състезание по фидер 12.07.09г с.Куртово

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Състезание по фидер 12.07.09г с.Куртово

Мнение от BZI »

Такаааааа.....значи моите изводи относно късанията. Вчера едни приятели са били на другата клетка по време на състезанието. Абсолютно същата история. Та същите хора казаха, че и в двете клетки имало раци и малки сомчета (за които никой нищо не казва ). В чера едното ми късане беше на повод 0.18 :shock: :shock: - все едно беше срязано с нож. Амура не може така да скъса влакното. С колегите от западната страна все пак извадихме мисля, че общо около 10 или 11 амура с поводи 0.12-0.14 е те защо не скъсаха?????.

ПП. Относно вчерашната случка, повод за която съм само и единствено АЗ, Моля за извинение :oops: :oops: :oops: !! А ако на някой съм причинил неудобство ще го компенсирам следващя път с прилично количество :drinkers: :drinkers: :drinkers: за да му стане по удобно.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Messi »

Супер съзрезание !! :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Боги няма смисъл коментара и станалото си е станало няма къкво да се направи по въпроса,а относно раците как живеят в тая мътилка и тва тинесто дъно :shock: За сомовете знам даже има и снимки в предната тема за миналото съсътезание
един колега как ги е наскубал :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

BZI написа: С колегите от западната страна все пак извадихме мисля, че общо около 10 или 11 амура с поводи 0.12-0.14 е те защо не скъсаха?????.
Защото кълването е отчетено навреме и рибата е закачена където трябва.
Няма как да са били раци, защото повечето риби скъсаха по време на ваденето и си личеше, че не са раци. :) А и имам много излети на водоем с много раци и съм нямал късане от тях дори и с повод 0.08мм .
Един от амурите ми скъса точно преди да го кепчосам и то без да е напънал линията, просто си олекна. Забелязах в случая, че хранилката стоеше близо до устата, а точно в този момент бях с много къс повод. С други думи беше нагълтал до въпросната "мелница" (зъби).
Но все пак това си е моята версия и не ангажирам никой с нея. Ако има спец по амурите нека каже дали е възможно да скъса със тези зъби, които съм показал на снимка в предишната страница.
Изображение
koki

Мнение от koki »

Малко за надпреварата и от мен! :D
За първоначалното захранване използвах захранката останала ми от миналия риболов. Микс от захранка за Червеноперка/тъмна на цвят/ и Фидер. В последно време не хвърлям останалата ми захранка в края на риболова а я замразявам, съответно използвам за следващия риболов. Отделно си бях направил два микса от захранки за състезанието. Първата беше на основа трупно брашно на MVDE. Втората която се оказа и по-добра беше микс от Фидер, Шаран и малко Червеноперка на JAXON. Към нея добавих една четвърт пакетче царевично брашно за качамак и течен ароматизатор шоколад(някакъв български). И двете захранки овлажних съвсем леко заради голямата дълбочина :D . Стартирах с захранката на основа трупно брашно като в кошничката добавях бял и накълцан торен червей, но резултат беше повече от незадоволителен. След около час и нещо минах на вариант номер две и резултата не закъсня…..Последваха няколко вземания всичките на бял червей. При първото вземане и моята кука изчезна безследно с повод 0,15. Аз също имам теория за изчезналите куки която ще разкажа малко по-нататък. Последва ново вземане което проспах………след като изкарах видях ,че куката е леко поизправена. Въпреки тези зловещи късания и изправени куки минах на повод 0,12 след което ми изчезна поредна кука. Вече беше станало около 10 и нещо аз риба все още нямах. Започнаха да ми минават черни мисли през главата за едно хубаво капо :( . Между временно колегите на отсрещния бряг периодично си дърпаха Шарани. Колегите до мен изкараха по една риба след което и аз ковнах един Амур :D . Веднага след това на следващото замятане и втори :D . И двата изкарах на стръв бял червей като между червеите за повдигач поставях едно малко парченце от някаква изкуствена материя подобна на изолация за тръби, но бяла. Последва около час без риби с няколко празни удара. Двайсетина минути преди края заковах и третия Амур. На следващото замятане имах нов удар ,но пропуснах! С това състезанието приключи. Ако до 11.00 часа не бях хванал риба мислех да се заема с рибите които мистериозно ни отмъкваха куките. Според мен това са рибките с големите мустачки, може и да греша това е моето предположение. Щях да сложа възможно най-дебелия повод който имам и да направя дрозд от земни червеи. За моя радост не ми се наложи този експеримент. Запознах се с нови колеги и изкарах един прекрасен излет, на всичкото отгоре и спечелих :shock: . Трябва да се отбележи ,че най-големите риби бяха две. Моята и на CrossFire, който ще получи статуетка на следващия турнир.
Специални благодарности на всички без които това състезание нямаше да се състои!!!! :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Коки и да заповядаш пак на следващото,което за сега се обсъжда можете само да гадаете :wink:

П.П. и аз се замислих за сом ама имах и аз една кука изправена без кълване без нищо което ме навежда на мисълта,че е имало 2 вида интрига едното е мирна риба -амур което изправя куките заради силните му дъвкателни зъби а другото което ни оставяше без куки може да е сом заради зззахпаката му като на съвкупност от ножове наредени един срещу друг.
Изображение
Без риболов няма любов !
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Браво на всички! Добра надпревара се е състояла.
Честито на победителите!
Радостно е, че и този път в челните места са приятели извън основната пловдивска група!

ExTaZzY:
Коки и да заповядаш пак на следващото,което за сега се обсъжда можете само да гадаете
:roll: :lol: :lol: :lol: кво друго ни остава...
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

ExTaZzY:
Коки и да заповядаш пак на следващото,което за сега се обсъжда можете само да гадаете
:roll: :lol: :lol: :lol: кво друго ни остава...[/quote]
Ти знаеш нали си У кумитету бре :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Пичове и да сигнализирате ако ще има четвърта серия!Ще се радваме пак да дойдеме :!: Успех на всички :!:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Айде момци време е да се преместим Tук :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Вчера бях на село Кривина (софийско) с цел риболов на фидер. Стръвта беше бял червей. След първото работно замятане извадих 15 сантиметров рак :!: 8).
Куката беше в устата на рака, а щипките му държаха повода (0,10). При ваденето поради НЕергономичната си форма, с разперени всички видове щипки, крака и опашки, рака оказваше съпротивление колкото риба около килограм.
След второто замятане извадих повода срязан. След третото замятане извадих отново срязан повод на 7-8 сантиметра от куката.
След четвъртото замятане извадих рак, около 20 сантиметра. Куката беше извън устата, повода беше увит около краката, рака го държеше в щипките.
Като акт на отчаяние, знаейки че раците плуват където си искат, сложих повдигач на куката без дропер на повода (50 см.). Последва вадене на рак и още няколко срязани повода.
Зарязах петното и се преместих 50 метра в страни където дълбочината е по-голяма :idea: . На новото място нямаше и помен от раци.

Не подценявайте раците. Ако са достатъчно на брой и достатъчно гладни, изяждат всичко на дъното и то много бързо. Има язовири на които дънния риболов е невъзможен, дори и на царевица, поради многото раци (пример - яз. Студена).
Ако стръвта изчезне от куката без да има индикация за кълване - това е рак. Говоря за стръв, която не пада сама, например бял червей.
Ако ловим на жива рибка и я извадим с глава разядена като с киселина, без да имаме индикация за кълване - това е рак.
Ако извадим повода срязан на 5-10 сантиметра от куката, без да имаме кълване - това е рак.

ЕxTaZzy, тинята на дъното е най-типичното местобитание на раците, дори и през зимата. :lol:
нямам живарник
koki

Мнение от koki »

Нямаше изкаран нито един рак........
От толкова много хора все някой щеше да залови един! :D
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Малшанс :lol:

Те не могат да лапнат куката, ако е по-голяма от №16, 14, 12, а само изгризват стръвта. При този който го хванах за устата, куката беше 16-ка и стеблото и стърчеше на вън. Изваждането става случайно като му се заплетат караката и щипките във влакното. Аз ги извадих 5 минути след замятането, а когато чаках по 10-15 минути вадех само срязан повод.

Сега съжалявам че не сложих една 18-ка и да ги "почна" целенасочено :lol:
нямам живарник
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Aйде стига с тия раци,на Оризари,Гарваново е пълно с тях,нямам прерязана корда.Повечето са заучили НЕправилно да си връзвате куките,и то от колега от форума,защо изключвате и това.А има 15кг. сомове във водоема.Само ще попитам-от коя страна трябва да е кордата спрямо стеблото на куката,е ,на някой ако му е все едно,загадката е решена.Водоема се санира всяка есен,много интересно от къде са мигрирали.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Аз отговора го знам и знам,че е правилен защото вчера го консултирахме с Ицака,но да видим къкво ще кажат колегите пък ако трябва ще рисуваме и снимаме :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”