Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Състезание по фидер 12.07.09г с.Куртово
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Състезание по фидер 12.07.09г с.Куртово
Естествено влакното трябва да е от към страната на жилото на куката, а не от външния и край. Както казах раци съм ловил много и късане нямам до сега. А това, че предположих за гълтачните зъби на амура е защото когато извадих един, той беше нагълтал и с кукоизваждача се опитах да извадя куката, но излезна само влакното на "пружинка" от възела на куката - беше като протрито. А и казах, че със сигурност вадех риба и тя скъса просто "ей така", знам рак как се дърпа, знам и амура какво може. 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това е развръзване, а при мен липсваше една трета от повода - точно до където му стигат щипките като лапне куката.CrossFire написа:... излезна само влакното на "пружинка" от възела на куката ...
Ако сте имали кълване не са били раци

нямам живарник
Не кълване а направо искаше да свали фидера от гребена,и на мене ми отидоха две кукиhristotihov написа:Това е развръзване, а при мен липсваше една трета от повода - точно до където му стигат щипките като лапне куката.CrossFire написа:... излезна само влакното на "пружинка" от възела на куката ...
Ако сте имали кълване не са били раци, при раците изобщо няма кълване, по това може да се познае дали е рак или риба.

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пичове отклонихте се от въпроса ще ви дам 2 вида вързване кажете кой от двата правите вие

Не съм много добър по рисуване ама май го докарах някък си

Без риболов няма любов !
Вързвам по вариант 2, но май по-удачен е вариант 1..........

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Проблемите при мен не бяха от възела на куката. Предполагам единици са колегите, връзващи по неправилния начин. Единствената логична причина - рибите. Няколко пъти имах късане без дори да сработи аванса ( следва, че размера на рибата не е оказал влияние, тоест влакното не се е скъсало заради здравото дърпане), линията просто олекваше, а на повода имаше протрита ивица от няколко сантиметра. И всичко това се развиваше в период от няколко секунди. Категорично - раци там няма. Посещавам водоема още от края на 90-те. До днес не съм видял, чул или разбрал за наличието на раци. В нито един от водоемите там.
Втория вариант!ExTaZzY написа:Пичове отклонихте се от въпроса ще ви дам 2 вида вързване кажете кой от двата правите вие![]()
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При "Вариант 1", при засичане куката се забива максимално здраво, и навлиза на дълбоко, следва минимален брой празни засичания, или както им викат в пловдивско "гелета"tedy написа:Втория вариант!

При "Вариант 2", понеже повода е от външната страна на куката я изтегля по извивката от устата на рибата и следват голям брой празни засичания, гелета, фитки и тн ...
нямам живарник
- CrossFire
- разбира нещата
Вържете и двато варианта с еднакви куки и после вижте с кой вариант куката сключва по-остър ъгъл като си я боднете в пръста и дърпате влакното.
пп: изпревари ме колегата над мен
Който не вярва да си направи опита вкъщи, но не на пръста. 
пп: изпревари ме колегата над мен

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ще пробвам на чуркатаCrossFire написа: Който не вярва да си направи опита вкъщи, но не на пръста.

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
.........и при вторият вариант лопатката играе ролята на щипките на рака,ама толкова ясно е нарисувано,другото е написано от колеги.А като видях и съвета на виден шаранджия да се връзва от външна страна и то при монтаж на косъм,където е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е от вътрешна страна,просто нямам думи.Ей тия дребни камъчета обръщат каруцата и заради такива дребни камъчета стават и спорове.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз ще пробвам на чурката
[/quote]
А в моята не могат да се забият-много е МЕЕЕЕЕКА,като хартияте уе.

А в моята не могат да се забият-много е МЕЕЕЕЕКА,като хартияте уе.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Спорове няма, поне за не виждам. Както казах вързвам по вариант 2. С това вързване съм проходил в риболова и изобщо не съм се замислял какви може да са последствията(негативните от него). Ще пробвам първия вариант защото ми се струва по-удачен.
За това е хубав този форум.
Поздрави на всички!!!

За това е хубав този форум.

Поздрави на всички!!!

Наско недей така.........ExTaZzY написа:Аз ще пробвам на чуркатаCrossFire написа: Който не вярва да си направи опита вкъщи, но не на пръста.![]()
Ще ти замине еротичното прозвище!!!!

Наско оргазма опс екстаза