Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Ремонт на безжична сонда RF40
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: Ремонт на безжична сонда RF40
Радвам се, че бях полезен.
След като извадихте от архива темата
, нека да добавя и малко снимки от "полево" сравнение между модифицирания сонар и нормален такъв. Ето я опитната постановка:

Зад радиоуправляема лодка за захранка вързах двете "патенца" на сонарите. Жълтото е от сонара без антена (продаван в БГ), зеленото - от моя сонар с антената - (купен от USA)
На близка дистанция няма видима разлика:

Но на по-далечна явно има полза от антената

Ето и докъде беше стигнала лодката когато и с антената започна да прекъсва сигнала

Toва е в общи линии. Надявам се да съм бил полезен и аз
Само да спомена - проблема с резервни сонди го реших като си поръчах нови пак от човек в USA. Advanced sensor-a който мери температура струваше под 20$, а нормалния е по-евтин

Зад радиоуправляема лодка за захранка вързах двете "патенца" на сонарите. Жълтото е от сонара без антена (продаван в БГ), зеленото - от моя сонар с антената - (купен от USA)
На близка дистанция няма видима разлика:

Но на по-далечна явно има полза от антената

Ето и докъде беше стигнала лодката когато и с антената започна да прекъсва сигнала

Toва е в общи линии. Надявам се да съм бил полезен и аз

Само да спомена - проблема с резервни сонди го реших като си поръчах нови пак от човек в USA. Advanced sensor-a който мери температура струваше под 20$, а нормалния е по-евтин

Мисля че тук е мястото да дам един добър съвет на ползващите за първи път сонари Humminbird с безжична сонда:
Оказва се че много често безжичните сонди (RSS - Remote Sonar Sensor) не са добре залепени и е възможно да пропуснат вода при което сондата престава да работи. Естествено ако не е солена вода след изтръскване и исушаване добре, отново проработи, но ето защо е добре още преди да ползвате сондата за първи път да запълните улея отстрани с епоксидна смола или друго водоизолиращо средство което се втвърдява. Трябва да се направи равномерно навсякъде, без да цапате корема на сондата! Добре е да не е много смолата поради бъдещото разглабяне за смяна на батерията. Надявам се съм спестил малко неприятнио емоции при севтосване на този тип сонари
Оказва се че много често безжичните сонди (RSS - Remote Sonar Sensor) не са добре залепени и е възможно да пропуснат вода при което сондата престава да работи. Естествено ако не е солена вода след изтръскване и исушаване добре, отново проработи, но ето защо е добре още преди да ползвате сондата за първи път да запълните улея отстрани с епоксидна смола или друго водоизолиращо средство което се втвърдява. Трябва да се направи равномерно навсякъде, без да цапате корема на сондата! Добре е да не е много смолата поради бъдещото разглабяне за смяна на батерията. Надявам се съм спестил малко неприятнио емоции при севтосване на този тип сонари

Здравейте колеги. Имам един малък проблем поръчах си сонда за рф 15 от Vidrax като ме обедиха по телефона че ще стане за моя сонар обаче не става (предишната беше зелена а тая е оранжева) та ако има некои за бартер или си търси нова по евтина 0895 62 89 30 Светослав
Да, няма как да стане, оранжевата (европейска) работи на около 400 мегахерца а зелената (амринканска) на 916 мегахерца. Иначе пусни питането като обява в подфорум: "Магазин naРиба.com". Успех!
- Бисо
- сериозен играч
Както обичам да казвам-"Нема начин,да нема начин"
Подобно изпълнение бях замислил за моята сонда-евентуално.

Подобно изпълнение бях замислил за моята сонда-евентуално.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- вече хвърля и на тежко
Искам да благодаря на всички писали в тази тема за споделеното ноу-хау . Баш по Нова година се тръшнахме болни с дъщерята /тя шарка , аз бъбреци / , и най-накрая остана време да човъркам сонарчето - RF15 e . Отворих приемника , разпоих пружината , сложих кабелче с накрайник , на който се закрепва външната антена.Според мен се получи не зле .

Защо са така накриво снимките да ме пита човек ?!?
На всички весела и щастлива Нова година и Наслука !

Защо са така накриво снимките да ме пита човек ?!?
На всички весела и щастлива Нова година и Наслука !