Ремонт на безжична сонда RF40

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

kostowk
новобранец
новобранец

Re: Ремонт на безжична сонда RF40

Мнение от kostowk »

Радвам се, че бях полезен.
dannie_78
новобранец
новобранец

Мнение от dannie_78 »

След като извадихте от архива темата :), нека да добавя и малко снимки от "полево" сравнение между модифицирания сонар и нормален такъв. Ето я опитната постановка:
Изображение
Зад радиоуправляема лодка за захранка вързах двете "патенца" на сонарите. Жълтото е от сонара без антена (продаван в БГ), зеленото - от моя сонар с антената - (купен от USA)
На близка дистанция няма видима разлика:
Изображение
Но на по-далечна явно има полза от антената :)
Изображение
Ето и докъде беше стигнала лодката когато и с антената започна да прекъсва сигнала
Изображение
Toва е в общи линии. Надявам се да съм бил полезен и аз :)
Само да спомена - проблема с резервни сонди го реших като си поръчах нови пак от човек в USA. Advanced sensor-a който мери температура струваше под 20$, а нормалния е по-евтин :)
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Мисля че тук е мястото да дам един добър съвет на ползващите за първи път сонари Humminbird с безжична сонда:
Оказва се че много често безжичните сонди (RSS - Remote Sonar Sensor) не са добре залепени и е възможно да пропуснат вода при което сондата престава да работи. Естествено ако не е солена вода след изтръскване и исушаване добре, отново проработи, но ето защо е добре още преди да ползвате сондата за първи път да запълните улея отстрани с епоксидна смола или друго водоизолиращо средство което се втвърдява. Трябва да се направи равномерно навсякъде, без да цапате корема на сондата! Добре е да не е много смолата поради бъдещото разглабяне за смяна на батерията. Надявам се съм спестил малко неприятнио емоции при севтосване на този тип сонари :)
hellman
новобранец
новобранец

Мнение от hellman »

Здравейте колеги. Имам един малък проблем поръчах си сонда за рф 15 от Vidrax като ме обедиха по телефона че ще стане за моя сонар обаче не става (предишната беше зелена а тая е оранжева) та ако има некои за бартер или си търси нова по евтина 0895 62 89 30 Светослав
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Да, няма как да стане, оранжевата (европейска) работи на около 400 мегахерца а зелената (амринканска) на 916 мегахерца. Иначе пусни питането като обява в подфорум: "Магазин naРиба.com". Успех!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Както обичам да казвам-"Нема начин,да нема начин" :D
Подобно изпълнение бях замислил за моята сонда-евентуално.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Искам да благодаря на всички писали в тази тема за споделеното ноу-хау . Баш по Нова година се тръшнахме болни с дъщерята /тя шарка , аз бъбреци / , и най-накрая остана време да човъркам сонарчето - RF15 e . Отворих приемника , разпоих пружината , сложих кабелче с накрайник , на който се закрепва външната антена.Според мен се получи не зле .
Изображение
Изображение
Изображение

Защо са така накриво снимките да ме пита човек ?!?
На всички весела и щастлива Нова година и Наслука !
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”