Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от вълк1 »

Reo мерси за подробната информация.По реките сигурно няма да отида,най съм мераклия да прасна някое зарганче ще бъде голям кеф!
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Някой скоро пробвал ли е какво излиза на Фичоза?
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Фори написа:На Синеморец имам ли шансове за нещо смислено другата седмица? С каяка ще съм.
вчера бях в синеморец и колегите казват че почти няма риба .На лодкостоянката им дава платерина като се завърти хубаво.Пробваи и на реката.Проблема е че там няма магазин за стръв.Наи близкия ти е в ахтопол.
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

вълк1 написа:Здравейте колеги.Другата седмица отивам на Лозенец.Стягам си две въдички едната на бомбарда другата на дъно .Ако може да ми помогнете за местата за риболов в радиус 20-30км ще ви бъда много благодарен.
Хубаво място има на края на царево след за вода за лодки .Имали сме доста успешни излети там.Дава и едра платерина.На маслен нос местата са доста но последния път нямаше нищо.
От там след варвара преди ахтопол на скалите дава зарган.Мястото е точно преди моста по пътя за ахтопол.Ако ти се разхожда може и до синеморец да отидеш.
allfisher
новобранец
новобранец

Мнение от allfisher »

Здравейте всички.
От 1 до 6 Септ отиваме с приятели на Св. Константин и Елена. Какво можем да търсим по това време там и наблизо, къде, на какво, по кое време от деня? Последно там сме били преди 6-7 години и сме правили приличен риболов, но не знаем сега как е дереджето... Благодарим предварително на всеки, който може да ни бъде полезен.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

allfisher написа:От 1 до 6 Септ отиваме с приятели на Св. Константин и Елена. Какво можем да търсим по това време там
Миналата година и аз по същото време бях там. Търси буната на НОЙ. Сутрин рано дава зарган и платерина на бомбарда. За тая година по-актуално инфо да ти дадат варналии.
allfisher
новобранец
новобранец

Мнение от allfisher »

карид написа:
allfisher написа:От 1 до 6 Септ отиваме с приятели на Св. Константин и Елена. Какво можем да търсим по това време там
Миналата година и аз по същото време бях там. Търси буната на НОЙ. Сутрин рано дава зарган и платерина на бомбарда. За тая година по-актуално инфо да ти дадат варналии.
Колеги варналии, дайте инфо и съвети. Тоя риболов го чакаме доста време! Пък ако някой дойде по това време там, живот и здраве, да пише, ще пием по едно...
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

allfisher написа:
карид написа:
Колеги варналии, дайте инфо и съвети. Тоя риболов го чакаме доста време! Пък ако някой дойде по това време там, живот и здраве, да пише, ще пием по едно...
Така сега малко уточнение,буната на НОЙ не е въобще на Свети Константин,а е по на север към златните.
В свети Константин има няколко мосчета от които можеш да ловиш,както и едно яхтено,което така и не стана такова,там ще ти е най удачно според мен.Най лесно ще го намериш като попиташ някой за Гранд хотел Варна(Шведския както някой го знаят)и като тръгнеш от него към морето и ще видиш яхтеното за което ти говоря.
Значи по това време за което питаш можеш да се надяваш на Зарган,Илария,Сафридче вечер на плувка.
На пазарската алея на комплекса има 2-3 магазинчета(силно казано)където продават въдици,готови такъми за различен морски риболов и морски червей пресен.Цените са с 1-2 лева над тези във Варна(но ако сметнеш билетчето до града-пак толкова ще ти излезе)
Успех и да пишеш за резултата.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
allfisher
новобранец
новобранец

Мнение от allfisher »

Колега SYLVESTER, благодаря ти.
Знам го щведския. Такъми-дал Господ. Виж за стръв - ще търсим.
Ловили сме преди пак на нещо като яхтено пристанище, но не е под Гранд хотела, а на другия /северния/ край - след х-л Палас. Срещу х-л Марина също има мост, където съм виждал колеги, даже колежки, да мятат. Илария и дребосък. С корабче навътре - сафрид. Но това - преди време.
По това време - началото на Септ - какво излиза и по кое време? На бомбарда /каква/, на каква стръв? На дъно дава ли нещо?
Бъди жив и здрав.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

allfisher стръвта е морски червей,бомбарди е добре да имаш и плаваща и бавно потъваща и потъваща,пък на място гледай кой на какво лови и който взема копираш :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Яхтеното на св.Константин и Елена също си има много добра буна,а малко по на север е буната на Ной.Разлика 5 мин пеш.
А относно рибата,ами очакваме вече почти всички видове,така че имай в предвид и чепаретата,и блесните,воблери и т.н.
Дънна може да имаш успех на попчета,барбуна,дракон,както и кефалови.
Плувка и бомбарда - заграна,кефалови и още нещо.
Така че се приготви за интензивен риболов,
а ще получиш каквото Нептун ти отпусне. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
allfisher
новобранец
новобранец

Мнение от allfisher »

КИРО написа: Така че се приготви за интензивен риболов,
а ще получиш каквото Нептун ти отпусне. :wink:
Много добро!!!
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Ето, че и аз цъфвам с въпросче :)
Ще "бунгалувам" в КК "Камчия" и съответният въпрос е - накъде да се ориентирам по плажа и за какво? Кефалови на дъно или на бомбарда и за заргана? Нейде по плажа или да намеря някой по каменист нос? Има ли смисъл да грабвам и хавайското копие?
Ох... те станаха няколко въпросите, но.. се надявами така да получа отговори ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
allfisher
новобранец
новобранец

Мнение от allfisher »

Благодаря на всички колеги за съветите по предишния ми въпрос. :prayer:
Извинявам се предварително за следния въпрос, който сигурно е много тъп, но е важен за планирането на всеки един излет. КАК ВЛИЯЕ ЛОШОТО ВРЕМЕ при морския риболов? За сладководния горе-долу ми е ясно, но нямам никаква идея как е при морския. Има ли плюсове, какво да се прави и търси или само да наблягаме на :drinkers: ?
Бъдете живи и здрави и наслука!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Трудно е да се отговори.Има тема " Времето и риболова ",но и аз не съм чел много в нея,
може да има отговори.
Е,ако вали,има силен вятър-ясно че се набляга на удоволствието покрай масата.
Иначе през другото време може да се пробва на всичко. :smt017
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”