Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Цонево - Ченге(Аспарухово) и Чудните скали.
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цонево - Ченге(Аспарухово) и Чудните скали.
От 7 до 3 бяхме на чудните скали много незадоволитлелно почти без никаква риба а по принцип там давало хубава риба.Деня явно не сме го оцелили.И понеже бяхме и с палатка мислихме да оставаме и вече беше разпъната ни отне доста време да преберем багажа и някаде към 6 разсъпахме палатката на ченге и там вадихме около час сносна риба и тва беше. Червеноперки и платики колкото шамар по 10 на човек което е много по добре от ЧУдните скали понеже там и това не кълвеше.
И на 2те места опитах за сом ама нъцки
.
Айде наслука!
И на 2те места опитах за сом ама нъцки

Айде наслука!
За бракониерите само слънчаци
!

Разучи дълбочина защото и важно каква рапала ще пускаш.Трябва да е подходяща. Не може да пускаш на 50 метра дълбочина рапала която е за 5 метра. А ако обикаляш из целия язовир естествено се сменят според дълбочината. Така че си купи от всички видове. Препоръчвам ти също да пробваш с рапала с триизмерни очички.
Мене също ми се лови на Цонево, но за съжление нямаме лодка. Предпочитам първо да си купим вила там, пък после лодката.
Гумена лодка не е много подходяща за такъв вид риболов. Ми ако вземе че ти дръпне 90 кила сом, че вземеш и го измъкнеш на повърхността, ще ми разкажеш ли как би пазил лодката от куките и как би вкарал сома в лодката? 
Мене също ми се лови на Цонево, но за съжление нямаме лодка. Предпочитам първо да си купим вила там, пък после лодката.

Не казвам че не съм съгласен НО определен размер за рибките за стръв няма,аз слагам и повече от 20см и пак хващам сомчета от 2 до 5 кг.А за това дали трябва да се влиза самVeronika написа:От Жоро Гоцов на Ивайловградския язовир. Не си ли съгласен с начина на ловене?

Е да ама ако Калканчо е начинаещ, каквато съм и аз за тоя вид риболов ще трябват асистенти. А предполагам колкото е по-голяма рибката толкова е по-голяма вероятноста сома да ти я перне с опашка и направи кражба. Незнам какъв е смисала на големината на рибката. трябва да питам спецовете които са ми го казали и показали. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Общо взето имам доста воблери може да си снимам колекцията и да пусна 1 снимка да кажете мнение на кои има смисал да опитвам
.
За съжаление още не разполагам с тази лодка камо ли със сонар така че тоя риболов малко за края на месеца ще се отложи.
Да тогава ще се постарая да събера информация.

За съжаление още не разполагам с тази лодка камо ли със сонар така че тоя риболов малко за края на месеца ще се отложи.
Да тогава ще се постарая да събера информация.
За бракониерите само слънчаци
!