Цонево - Ченге(Аспарухово) и Чудните скали.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Цонево - Ченге(Аспарухово) и Чудните скали.

Мнение от kalkan4o »

От 7 до 3 бяхме на чудните скали много незадоволитлелно почти без никаква риба а по принцип там давало хубава риба.Деня явно не сме го оцелили.И понеже бяхме и с палатка мислихме да оставаме и вече беше разпъната ни отне доста време да преберем багажа и някаде към 6 разсъпахме палатката на ченге и там вадихме около час сносна риба и тва беше. Червеноперки и платики колкото шамар по 10 на човек което е много по добре от ЧУдните скали понеже там и това не кълвеше.

И на 2те места опитах за сом ама нъцки :cry: .

Айде наслука!
За бракониерите само слънчаци :lol: !
schMATKA
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от schMATKA »

с какво опита за сом?
които го може го може
Veronika

Мнение от Veronika »

Калканчо, на Цонево с лодка само става риболова на хубавите риби.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Вероника тъй като до 10 дни ще закупувам такава (3,40 Quick Silver 15 коня Mercury) искам да ми рязясниш малко повече за риболова с лодка там.

Какво и на какво.

Ако искаш на ЛС.Мерси предварително :wink:

А за сома на грозд торен опитах.
Veronika

Мнение от Veronika »

На рапала с влачене и за сом и за бяла риба.
За кльонк трябва някой спец пък да те учи с години на живо.
А ти как ще мъкнеш лодката си всеки път до Цонево? Надуваема ли е?
Veronika

Мнение от Veronika »

И още нещо. За голям сом само на жива рибка около 12 сантиметрова когато се кльонка. И не ходи сам на такъв риболов за да не ти се случи случка. Ходи си за бяла риба и малки сомчета с рапалата, пък големите сомове ги остави за по-нататък като ти покаже някой.
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Veronika написа:И още нещо. За голям сом само на жива рибка около 12 сантиметрова когато се кльонка. И не ходи сам на такъв риболов за да не ти се случи случка..
Колежке от къде си ги научила тези неща???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Veronika

Мнение от Veronika »

От Жоро Гоцов на Ивайловградския язовир. Не си ли съгласен с начина на ловене?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Гумена е да.

Ще опитвам само трябва да разуча подробностите :D
Veronika

Мнение от Veronika »

Разучи дълбочина защото и важно каква рапала ще пускаш.Трябва да е подходяща. Не може да пускаш на 50 метра дълбочина рапала която е за 5 метра. А ако обикаляш из целия язовир естествено се сменят според дълбочината. Така че си купи от всички видове. Препоръчвам ти също да пробваш с рапала с триизмерни очички.
Мене също ми се лови на Цонево, но за съжление нямаме лодка. Предпочитам първо да си купим вила там, пък после лодката. :wink: Гумена лодка не е много подходяща за такъв вид риболов. Ми ако вземе че ти дръпне 90 кила сом, че вземеш и го измъкнеш на повърхността, ще ми разкажеш ли как би пазил лодката от куките и как би вкарал сома в лодката? :wink:
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Veronika написа:От Жоро Гоцов на Ивайловградския язовир. Не си ли съгласен с начина на ловене?
Не казвам че не съм съгласен НО определен размер за рибките за стръв няма,аз слагам и повече от 20см и пак хващам сомчета от 2 до 5 кг.А за това дали трябва да се влиза сам :lol: :lol: Ще ти кажа че познавам хора които предпочитат точно това когато кльонкат :wink:
Veronika

Мнение от Veronika »

Е да ама ако Калканчо е начинаещ, каквато съм и аз за тоя вид риболов ще трябват асистенти. А предполагам колкото е по-голяма рибката толкова е по-голяма вероятноста сома да ти я перне с опашка и направи кражба. Незнам какъв е смисала на големината на рибката. трябва да питам спецовете които са ми го казали и показали. :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Общо взето имам доста воблери може да си снимам колекцията и да пусна 1 снимка да кажете мнение на кои има смисал да опитвам :wink: .

За съжаление още не разполагам с тази лодка камо ли със сонар така че тоя риболов малко за края на месеца ще се отложи.

Да тогава ще се постарая да събера информация.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”