Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Семейството в днешно време
Модератор: dantho.mihov
Re: Семейството в днешно време
Парите не са наи важната част от смисления живот на човека.Има хора които успяват да живеят добре и щастливо с малко .Зависи какви цели поставяш пред себе си.И да се бласкаш и да се трепеш пак ще има неща които не можеш да имаш.Затова трябва да има някакъв баланс ,някаква умереност във всичко(Човек и добре да живее .....умира)
Според мен всеки един човек за да се чувства удовлетворен трябва да работи(и да гради кариера)!Жената ако не работи,какво ще прави вкъщи,при положение,че няма деца или децата са над 3 години и ходят на градина?Вярно е,че домакинската работа няма край,ама...всяка амбициозна жена иска някакво развитие,някакъв социален живот,а висенето по кафета и гледането на сериали,клюките със съседки това са присъщи за другия "сорт"-"аз искам да се оженя,да родя деца и да не правя нищо!"
Ако забелязвате никъде не съм упоменал думата "пари","доход"...те са без значение,въпросът е в развитието умствено и професионално на жената,а не имам ли пари или нямам за да мога да издържам семейство!
Като пример жена ми се труди от 17 годишна и възнаграждението й е варирало между 200 и 1500лв.!
Ако забелязвате никъде не съм упоменал думата "пари","доход"...те са без значение,въпросът е в развитието умствено и професионално на жената,а не имам ли пари или нямам за да мога да издържам семейство!
Като пример жена ми се труди от 17 годишна и възнаграждението й е варирало между 200 и 1500лв.!
Е това е
Последните няколко мнения много ме радват....И какво значи, че домакинската работа няма край: има, разбира се.....какво толкова да се изчисти и да се измият чиниите , да ПУСНЕ ПЕРАЛНЯ баси......Пък и с всички удобства в днешно време какво повече да искаме......Жената да не е камериерка и да има 50 стаи да чисти.....Абе, жени,стига сте мрънкали бе: има време за домакинскйа работа, за деца, мъже...Има време и за себе си.....Това е
А оправдания всеки може да си измисли.....На мен ми се е случвало самичка да чистя цялата къща...Е, повярвайте ми, че основно почистване с всички екстри (без да претупвам) е точно 2-3 дни........За какво говорим/......

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
Има обаче и рецедивисти, които освен че са рибари, са и ловци...цялата година е разпределена между двете хобита и жените не им виждат очите!
Баси хората, срам ме е, че съм мъж!

Има обаче и рецедивисти, които освен че са рибари, са и ловци...цялата година е разпределена между двете хобита и жените не им виждат очите!
Баси хората, срам ме е, че съм мъж!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Да ти кажа, аз лично предпочитам самичка да си чистя (ако говорим за това)...А някой да ми се мотка: не, мерси...Особено пък мъж;) Самичка, пускам яко музика и си чистя...Виж, той може като се върне да сготви хаха (там не ме бива особено)GODzillata написа:Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
Баси хората, срам ме е, че съм мъж!![]()
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уляааа.Май,май не ходите за риби.Социалния статус на мъжа и жената в семейството-да не съм объркал нещо форума
Преди години май и поезия беха ни вкарали
Алоууу Станимире не си ли до комп-удари едно мнение и да приключват с тая драма

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Кире много си прав,дай боже такава съдба на всеки женен мъжGODzillata написа:Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Така.... в темата има смисъл и има какво да се разисква!malena написа:Пускам тая тема ,защото няма кой знае колко теми за посещение /говоря за мен/.
Та мъже и жени ,другари и другарки ,кажете според вас,
успява ли съвременната жена да огрее навсякъде/домакинсвто ,деца ,работа/?
И успява ли българския мъж да осигури добър доход за семейството си?

Обаче тук става обичайният спам и простотия се лей.... можехте просто всеки да си каже историята.... да се огледаме един в друг... да си поговорим като приятели.

Прочетете внимателно пак какво е написъла Милена....
а За "Амарена" Ви го бях казъл отдавна какво ми е мнението....

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- ще става разбирач
Аз съм от тези дето мият чинии понякога,а и обичам да се развихрям из кухнята от време на време,защото го мога.Знам как се пуска пералнята и за какво се използва прахосмукачката.Сменял съм пелени и памперси,когато му беше времето.Това не ме прави по-малко мъж,а още по-малко жена.Жената пък/моята/ пуши,пийва умерено,не може да готви,ходи с панталон,кара кола,псува некадърниците по светофарите и им показва среден пръст,до скоро изкарваше два пъти повече пари от мен.Това не я прави по-малко жена,а още по- малко мъж...За какво спорим колеги?Кой е по-по-най?И кой-колко? И какъв е смисълът? Когато всичко е ОК,а дори и когато не е и имаш човек до себе,на когото можеш да разчиташ за всичко и винаги,когато знаеш,че някой те чака и живее с твоите кахъри и радости,когато някой те обича и ти го обичаш - какво друго,какво повече?Всичко друго е вятър и мъгла.Най-страшното е да си богат и сам.
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
Е няма как да огрее навсякъде жената
, да не е слънце. В смисъл такъв, че може да обърне внимание на децата, домакинството и същевременно да работи, но няма да бъде на необходимото равнище. Да не говорим, че съчетаването на всички тези функции води до скапване на психиката, колкото и стабилна да е тя. Кой иска до себе се истерична жена? Относно добрия доход на мъжа в семейството, то всичко е много относително и колкото и пари да печели, те все не достигат за нещо. За жалост живеем в страна, където мнозинството сме принудени да правим компромиси със себе си, да се лишаваме от любими за нас неща и да избираме по-малкото зло.
Абе любов да има, ама и тя до пари опира

Абе любов да има, ама и тя до пари опира

-
- фен клуб-скобар
GODzillata написа:Сакси, ам'че темата не е заключена?

Да не си сбъркала сайта нещо???? Има сайт който се казва ::http://www.mama.btv.bg/forum/malena написа:Пускам тая тема ,защото няма кой знае колко теми за посещение /говоря за мен/.
Та мъже и жени ,другари и другарки ,кажете според вас,
успява ли съвременната жена да огрее навсякъде/домакинсвто ,деца ,работа/?
И успява ли българския мъж да осигури добър доход за семейството си?
Има и други сайтове в които има теми за тебе!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
GODzillata написа:Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.

И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- новобранец
Ето това е истината, момчета и момичета!glushaka написа:Аз съм от тези дето мият чинии понякога,а и обичам да се развихрям из кухнята от време на време,защото го мога.Знам как се пуска пералнята и за какво се използва прахосмукачката.Сменял съм пелени и памперси,когато му беше времето.Това не ме прави по-малко мъж,а още по-малко жена.Жената пък/моята/ пуши,пийва умерено,не може да готви,ходи с панталон,кара кола,псува некадърниците по светофарите и им показва среден пръст,до скоро изкарваше два пъти повече пари от мен.Това не я прави по-малко жена,а още по- малко мъж...За какво спорим колеги?Кой е по-по-най?И кой-колко? И какъв е смисълът? Когато всичко е ОК,а дори и когато не е и имаш човек до себе,на когото можеш да разчиташ за всичко и винаги,когато знаеш,че някой те чака и живее с твоите кахъри и радости,когато някой те обича и ти го обичаш - какво друго,какво повече?Всичко друго е вятър и мъгла.Най-страшното е да си богат и сам.

Лично за мен мъж, който не може да сготви, почисти, изпере, изглади е неподготвено за живота същество (в повечето случаи маминото момче)
По същата схема жена, която не може да си осигури финансова независимост не е готова за да има права на пълнолетен гражданин.
Въпроса с децата е съвсем отделен. Отглеждането на детето докато то стане достатъчно голямо за социализиране (детска ясла/градина) си е full -time работа и то много отговорна, време-и-сили-отнемаща и важна. Хубаво е майката да жертва малко време от кариерата си за да може да кърми детето възможно по-дълго. След това вече майчинството може да се прехвърля и на бащата, така че проблема с разделението на половете отпада...
А и според мен въпроса е изначално неправилно зададен -- кой казва, че жената трябва да пере и готви а мъжа да носи кинти??? Както казах по-горе с изключение на около година време за раждане и поотглеждане (кърмене) на дете (което мъжа физиологически няма как да свърши) не виждам защо трябва да се разделят така задачите