Семейството в днешно време

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
zzlatev69
новобранец
новобранец

Re: Семейството в днешно време

Мнение от zzlatev69 »

Парите не са наи важната част от смисления живот на човека.Има хора които успяват да живеят добре и щастливо с малко .Зависи какви цели поставяш пред себе си.И да се бласкаш и да се трепеш пак ще има неща които не можеш да имаш.Затова трябва да има някакъв баланс ,някаква умереност във всичко(Човек и добре да живее .....умира)
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Според мен всеки един човек за да се чувства удовлетворен трябва да работи(и да гради кариера)!Жената ако не работи,какво ще прави вкъщи,при положение,че няма деца или децата са над 3 години и ходят на градина?Вярно е,че домакинската работа няма край,ама...всяка амбициозна жена иска някакво развитие,някакъв социален живот,а висенето по кафета и гледането на сериали,клюките със съседки това са присъщи за другия "сорт"-"аз искам да се оженя,да родя деца и да не правя нищо!"
Ако забелязвате никъде не съм упоменал думата "пари","доход"...те са без значение,въпросът е в развитието умствено и професионално на жената,а не имам ли пари или нямам за да мога да издържам семейство!
Като пример жена ми се труди от 17 годишна и възнаграждението й е варирало между 200 и 1500лв.!
Amarena
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Amarena »

Е това е :) Последните няколко мнения много ме радват....И какво значи, че домакинската работа няма край: има, разбира се.....какво толкова да се изчисти и да се измият чиниите , да ПУСНЕ ПЕРАЛНЯ баси......Пък и с всички удобства в днешно време какво повече да искаме......Жената да не е камериерка и да има 50 стаи да чисти.....Абе, жени,стига сте мрънкали бе: има време за домакинскйа работа, за деца, мъже...Има време и за себе си.....Това е 8) А оправдания всеки може да си измисли.....На мен ми се е случвало самичка да чистя цялата къща...Е, повярвайте ми, че основно почистване с всички екстри (без да претупвам) е точно 2-3 дни........За какво говорим/......
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
Има обаче и рецедивисти, които освен че са рибари, са и ловци...цялата година е разпределена между двете хобита и жените не им виждат очите!
Баси хората, срам ме е, че съм мъж! :oops: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Amarena
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Amarena »

GODzillata написа:Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
Има обаче и рецедивисти, които освен че са рибари, са и ловци...цялата година е разпределена между двете хобита и жените не им виждат очите!
Да ти кажа, аз лично предпочитам самичка да си чистя (ако говорим за това)...А някой да ми се мотка: не, мерси...Особено пък мъж;) Самичка, пускам яко музика и си чистя...Виж, той може като се върне да сготви хаха (там не ме бива особено)
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

:idea: Баси темата :axe: ... :mrgreen:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Уляааа.Май,май не ходите за риби.Социалния статус на мъжа и жената в семейството-да не съм объркал нещо форума :shock: Преди години май и поезия беха ни вкарали :D Алоууу Станимире не си ли до комп-удари едно мнение и да приключват с тая драма :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

GODzillata написа:Жени, ние тук всички сме безделници, които ако изкараме пари - ги харчим за такъми, а вместо да домакинстваме - ходим за риба.
Кире много си прав,дай боже такава съдба на всеки женен мъж
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

malena написа:Пускам тая тема ,защото няма кой знае колко теми за посещение /говоря за мен/.
Та мъже и жени ,другари и другарки ,кажете според вас,
успява ли съвременната жена да огрее навсякъде/домакинсвто ,деца ,работа/?
И успява ли българския мъж да осигури добър доход за семейството си?
Така.... в темата има смисъл и има какво да се разисква! :roll: Общо човешките норми, правила, начинът ни на съществуване и тн.
Обаче тук става обичайният спам и простотия се лей.... можехте просто всеки да си каже историята.... да се огледаме един в друг... да си поговорим като приятели. :roll:
Прочетете внимателно пак какво е написъла Милена....
а За "Амарена" Ви го бях казъл отдавна какво ми е мнението.... :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glushaka »

Аз съм от тези дето мият чинии понякога,а и обичам да се развихрям из кухнята от време на време,защото го мога.Знам как се пуска пералнята и за какво се използва прахосмукачката.Сменял съм пелени и памперси,когато му беше времето.Това не ме прави по-малко мъж,а още по-малко жена.Жената пък/моята/ пуши,пийва умерено,не може да готви,ходи с панталон,кара кола,псува некадърниците по светофарите и им показва среден пръст,до скоро изкарваше два пъти повече пари от мен.Това не я прави по-малко жена,а още по- малко мъж...За какво спорим колеги?Кой е по-по-най?И кой-колко? И какъв е смисълът? Когато всичко е ОК,а дори и когато не е и имаш човек до себе,на когото можеш да разчиташ за всичко и винаги,когато знаеш,че някой те чака и живее с твоите кахъри и радости,когато някой те обича и ти го обичаш - какво друго,какво повече?Всичко друго е вятър и мъгла.Най-страшното е да си богат и сам.
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Е няма как да огрее навсякъде жената :smt017, да не е слънце. В смисъл такъв, че може да обърне внимание на децата, домакинството и същевременно да работи, но няма да бъде на необходимото равнище. Да не говорим, че съчетаването на всички тези функции води до скапване на психиката, колкото и стабилна да е тя. Кой иска до себе се истерична жена? Относно добрия доход на мъжа в семейството, то всичко е много относително и колкото и пари да печели, те все не достигат за нещо. За жалост живеем в страна, където мнозинството сме принудени да правим компромиси със себе си, да се лишаваме от любими за нас неща и да избираме по-малкото зло.
Абе любов да има, ама и тя до пари опира :|
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

GODzillata написа:Сакси, ам'че темата не е заключена? :roll:
:D :D ... А беше...Хакнах ги :D :D
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

malena написа:Пускам тая тема ,защото няма кой знае колко теми за посещение /говоря за мен/.
Та мъже и жени ,другари и другарки ,кажете според вас,
успява ли съвременната жена да огрее навсякъде/домакинсвто ,деца ,работа/?
И успява ли българския мъж да осигури добър доход за семейството си?
Да не си сбъркала сайта нещо???? Има сайт който се казва ::http://www.mama.btv.bg/forum/
Има и други сайтове в които има теми за тебе!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

:smt023 :smt023 :smt023 :drinkers: :smt041
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

glushaka написа:Аз съм от тези дето мият чинии понякога,а и обичам да се развихрям из кухнята от време на време,защото го мога.Знам как се пуска пералнята и за какво се използва прахосмукачката.Сменял съм пелени и памперси,когато му беше времето.Това не ме прави по-малко мъж,а още по-малко жена.Жената пък/моята/ пуши,пийва умерено,не може да готви,ходи с панталон,кара кола,псува некадърниците по светофарите и им показва среден пръст,до скоро изкарваше два пъти повече пари от мен.Това не я прави по-малко жена,а още по- малко мъж...За какво спорим колеги?Кой е по-по-най?И кой-колко? И какъв е смисълът? Когато всичко е ОК,а дори и когато не е и имаш човек до себе,на когото можеш да разчиташ за всичко и винаги,когато знаеш,че някой те чака и живее с твоите кахъри и радости,когато някой те обича и ти го обичаш - какво друго,какво повече?Всичко друго е вятър и мъгла.Най-страшното е да си богат и сам.
Ето това е истината, момчета и момичета! :!: Благодаря на колегата, че го е изразил така добре!
Лично за мен мъж, който не може да сготви, почисти, изпере, изглади е неподготвено за живота същество (в повечето случаи маминото момче)
По същата схема жена, която не може да си осигури финансова независимост не е готова за да има права на пълнолетен гражданин.

Въпроса с децата е съвсем отделен. Отглеждането на детето докато то стане достатъчно голямо за социализиране (детска ясла/градина) си е full -time работа и то много отговорна, време-и-сили-отнемаща и важна. Хубаво е майката да жертва малко време от кариерата си за да може да кърми детето възможно по-дълго. След това вече майчинството може да се прехвърля и на бащата, така че проблема с разделението на половете отпада...

А и според мен въпроса е изначално неправилно зададен -- кой казва, че жената трябва да пере и готви а мъжа да носи кинти??? Както казах по-горе с изключение на около година време за раждане и поотглеждане (кърмене) на дете (което мъжа физиологически няма как да свърши) не виждам защо трябва да се разделят така задачите :?: Лично аз не веднъж съм казвал, че с ОГРОМНО удоволствие ще се занимавам с къщата, децата, цветята, готвене, чистене, пране, кафе с комшийки (или бира с комшии) ако можем да скалъпим бюджета без моята заплата. Ама пусто няма как...
Заключено

Обратно към “Разни”