ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от mrhunday »

Някой може ли да каже нещо за Болата ако е ходил?Има ли зарган или кефали?
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Аватар
evercool
новобранец
новобранец

Мнение от evercool »

Малко информация и от мен колеги :)

Днес мятахме на Ной. 6:30 - 10:15 изкарахме 14 заргана + 2 пислаки + 2 "бебета" ( бяха по 10см заедно с човчицата ), но мнооого навътре. Писалките и бебетата ги пуснахме. Интересното беше, че накрая като преброихме рибата бяха 10 ( някой селяк мръсен си беше взел 4 от нашия улов :axe: ). Преди малко почистих другите, не се сетих да ги снимам. Направи ми впечатление, че само 2 имаха хайвер.

Вчера до Белослав на канала тралеха платерина и кефал. Аз като минах от там имаха по 20 - 25 риби с размери 400 ~ 500 гр. Ужасно много риба, скача над водата, но не яде. Нямах въдица за трал, на бомбарда нищо.

Инструмента:
Grauvell Crap Match - 3,90м /5 - 35/, макара Grauvell Targa 1000, основно влакно Tubertini Top Scorer 0.18, бомбарда: започнах с полупотьваща Tubertini Serie Pro 25гр - 5 aff / после смених с Exopi фиксирана потапяност 0,2 ~ 1,0 м - 18гр. , троен вирбел на Tubertini , повод 1,45м Gamakatsu G-line Fluorocarbon 0.16, кукички 2 броя Gamakatsu A-1 LS-1090NS

Имам следният въпрос към колегите. Утре имам един ангажимент в Шабла и мисля да тръгна по-раничко и на път да мина през Тюленово към 6:30 да хвърля там, но понеже никога не съм ходил да хващам там, незнам къде трябва да отида. Ходил съм само на плаж там на "Малкото море" ( много плиткото заливче ). Знам, че трябва някакви скали да търся, но малко по-точни оказания ще бъдат признателни. Благодаря предварително!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Бражо Еверкул, и на Шабла да ги накъсаш. След моста на Шабла на Юг има паметник. Около него и на юг от него има много и удобни места за зарган, платерина и сафрид. И пак пиши.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Траленето е забранено! :evil:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

sharo1 написа:Неделя на Несебър,първи рибки с бомбардата
Ще стане от тебе морски риболовец! Че и разнообразни рибки дърпаш. :wink:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

evercool написа:Малко информация и от мен колеги :)

Днес мятахме на Ной. 6:30 - 10:15 изкарахме 14 заргана + 2 пислаки + 2 "бебета" ( бяха по 10см заедно с човчицата ), но мнооого навътре. Писалките и бебетата ги пуснахме. Интересното беше, че накрая като преброихме рибата бяха 10 ( някой селяк мръсен си беше взел 4 от нашия улов :axe: ). Преди малко почистих другите, не се сетих да ги снимам. Направи ми впечатление, че само 2 имаха хайвер.

Вчера до Белослав на канала тралеха платерина и кефал. Аз като минах от там имаха по 20 - 25 риби с размери 400 ~ 500 гр. Ужасно много риба, скача над водата, но не яде. Нямах въдица за трал, на бомбарда нищо.

Инструмента:
Grauvell Crap Match - 3,90м /5 - 35/, макара Grauvell Targa 1000, основно влакно Tubertini Top Scorer 0.18, бомбарда: започнах с полупотьваща Tubertini Serie Pro 25гр - 5 aff / после смених с Exopi фиксирана потапяност 0,2 ~ 1,0 м - 18гр. , троен вирбел на Tubertini , повод 1,45м Gamakatsu G-line Fluorocarbon 0.16, кукички 2 броя Gamakatsu A-1 LS-1090NS

Имам следният въпрос към колегите. Утре имам един ангажимент в Шабла и мисля да тръгна по-раничко и на път да мина през Тюленово към 6:30 да хвърля там, но понеже никога не съм ходил да хващам там, незнам къде трябва да отида. Ходил съм само на плаж там на "Малкото море" ( много плиткото заливче ). Знам, че трябва някакви скали да търся, но малко по-точни оказания ще бъдат признателни. Благодаря предварително!

колега като излезеш от Тюленово и направиш един дълъг ляв завой с тръстики до него,които и път да хванеш на ДЯСНО ще те отведе винаги на разкошни места има поне 5-6 отбивки

пожелавам ти много риби с човкиииииииииии
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
greenvn
новобранец
новобранец

Мнение от greenvn »

И аз открих сезона -преди малко на яхтеното на Дружба 3 писалки +2 откачени подобен калибър...Веднага бяха пуснати да "викат бабите си",ама така и не ги извикаха :wink:
kikivc
новобранец
новобранец

Мнение от kikivc »

Днес на Дружба от 5.10 до 8.00 от трима души бяха хванати 3 заргани и нищо друго. :(
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Сутринта от 5:30 до 9 и малко на вълнолома - 4 изкарани риби и 2, които ми се откачиха преди да ги извадя... :roll:
Едната беше бебе и исках да я пусна, обаче и се счупи човката докато я откачах - кофти се беше забила куката...
Иначе имаше и доста удари, които не успях да уловя :)
Не знам какво ми стана днеска, обаче на 4 пъти ми се скъса бомбардата при замятане - т.е. всичките ми потъващи бомбарди заминаха... Вече 10ина пъти излизам да ловя с бомбарда, винаги монтажа е същия и не съм имал проблеми. Днес ползвах други тройни вирбели и си го обяснявам само с това. Явно протриват кордата. Или нещо от сорта... Все едно - следващия път ще съм със старите вирбели.
satir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от satir »

сложи някой друг стопер в повече
:)
stopyra
новобранец
новобранец

Мнение от stopyra »

satir написа:сложи някой друг стопер в повече
на тюленово и на зеленка се закачат и доста дракони да внимават колегите
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

след второто късане сложих 2 - и скъсах още 2 пъти... :)
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

scratch написа:.......
Не знам какво ми стана днеска, обаче на 4 пъти ми се скъса бомбардата при замятане - .......с старите вирбели.
Може би възелът не е както трябва аз ползвам този http://www.ribar.hit.bg/tehniki/palomar.html
По едно време късах на всеки излет по 4- 5 пъти, основното влакно да не е някое залежало?, др. вариант е да ти се закача куката отзад преди да хвърлиш.
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

expose написа:
scratch написа:.......
Не знам какво ми стана днеска, обаче на 4 пъти ми се скъса бомбардата при замятане - .......с старите вирбели.
Може би възелът не е както трябва аз ползвам този http://www.ribar.hit.bg/tehniki/palomar.html
По едно време късах на всеки излет по 4- 5 пъти, основното влакно да не е някое залежало?, др. вариант е да ти се закача куката отзад преди да хвърлиш.
аз ползвам същия възел :)
не знам дали е от влакното, но досега нямах проблем, а днес изведнъж 4 пъти. Единствено си го обяснявам, че днес ползвах различни вирбели. Следващия път ще си ползвам тези, които слагам по принцип и ще видя дали ще е същото - ако пак късам, значи съм се прее*#л с влакното.
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

stopyra написа:
на тюленово и на зеленка се закачат и доста дракони да внимават колегите
На стоперите ли?
Заключено