Укрепване на фабрични възли на куки?

Модератор: sapuna

Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Укрепване на фабрични възли на куки?

Мнение от enterprise »

Взех от една разпродажба към 30 -на пружини с фабрично вързани куки...с риболова на шаран до 2-3 кг няма проблеми...ползвам същите пружини със съответния монтаж за толстолоб-и тук вече моите куки ме закопават-при тази борба ,магарешки инат на рибата като наближи брега ,куките се отвързват поне в 30 %...знам ,че нАЙ-ДОБРЕ сам да си връзвам куките и го правя като имам време ,но питам, дали е възможно ,ако капна капка канаконлит на възела ,той ще стане по издръжлив ,как ще се държи във водата плетено влакно,ще стане по твърд възела-да не взима пък сега да се къса...иначе голямо връзване на куки ще пада :) ...
ivelinivanov74
новобранец
новобранец

Re: Укрепване на фабрични възли на куки?

Мнение от ivelinivanov74 »

Доколкото знам каноконлита не държи на вода.Най добре си ги навържи саморъчно като имаш свободно време.! :) :) :)
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Колега, аз си взимам голи пружини, на които слагам куки сенсей N 6, те са с ухо и няма проблеми, на фабричните пружини куките са с лопатка и според мен в това се корени проблема , а дори и да им сложиш секундно лепило, едва ли ще помогне много :drinkers: :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

shtilio написа:Колега, аз си взимам голи пружини, на които слагам куки сенсей N 6, те са с ухо и няма проблеми, на фабричните пружини куките са с лопатка и според мен в това се корени проблема , а дори и да им сложиш секундно лепило, едва ли ще помогне много :drinkers: :drinkers:
Нищо лично колега ама тея куки се ползват за шарански риболов,а куките с лопадка са си точно на място,но не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката,а колкото до каноколита няма да пологне защото ще се олющи сле 3-4 риба.Бързвайте си куките сами не си купувайте готови вързани :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

но не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката
Благодаря колега, че ме извади от дълбоката заблуда, в която съм бил цял живот всичките ми куки са вързани така и капрона минава от външната страна :prayer: :prayer: :prayer:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:31 am, променено общо 1 път.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

shtilio написа:
но не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката
Благодаря колега, че ме извади от дълбоката заблуда, в която съм бил цял живот всичките ми куки са вързани така и капрона минава от външната страна :prayer: :prayer: :prayer:
Пробвай и да почерпиш :drinkers:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ExTaZzY написа:
shtilio написа:
Пробвай и да почерпиш :drinkers:
И още някой да почерпи,че бая си късахте куки из форума.Има един прост възел осмица,ползвай него за връзване на куки за пружина,най-удачен възел е за капрон или дакрон.Правиш обикновен възел,само че го прекарваш гва пъти,като поиздърпаш възела става осмица,прекарваш през двете дупки на осмицата и стягаш ,като си нагласиш конеца от вътрешната страна.Ако не ти е ясен,ще ти направя снимки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
харамията
новобранец
новобранец

Мнение от харамията »

ами на мен не ми стана много ястно така че ако не съм много нахален ще помоля за снимка :oops:
peshocable
новобранец
новобранец

Мнение от peshocable »

Изображение
Вдясно, първият с кука /не ми се режеше снимката/
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не е така възела,ще го снимам след малко, но с връв да се вижда ясно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”