Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Укрепване на фабрични възли на куки?
Модератор: sapuna
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
Укрепване на фабрични възли на куки?
Взех от една разпродажба към 30 -на пружини с фабрично вързани куки...с риболова на шаран до 2-3 кг няма проблеми...ползвам същите пружини със съответния монтаж за толстолоб-и тук вече моите куки ме закопават-при тази борба ,магарешки инат на рибата като наближи брега ,куките се отвързват поне в 30 %...знам ,че нАЙ-ДОБРЕ сам да си връзвам куките и го правя като имам време ,но питам, дали е възможно ,ако капна капка канаконлит на възела ,той ще стане по издръжлив ,как ще се държи във водата плетено влакно,ще стане по твърд възела-да не взима пък сега да се къса...иначе голямо връзване на куки ще пада
...

-
- новобранец
Re: Укрепване на фабрични възли на куки?
Доколкото знам каноконлита не държи на вода.Най добре си ги навържи саморъчно като имаш свободно време.!

Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Колега, аз си взимам голи пружини, на които слагам куки сенсей N 6, те са с ухо и няма проблеми, на фабричните пружини куките са с лопатка и според мен в това се корени проблема , а дори и да им сложиш секундно лепило, едва ли ще помогне много

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нищо лично колега ама тея куки се ползват за шарански риболов,а куките с лопадка са си точно на място,но не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката,а колкото до каноколита няма да пологне защото ще се олющи сле 3-4 риба.Бързвайте си куките сами не си купувайте готови вързаниshtilio написа:Колега, аз си взимам голи пружини, на които слагам куки сенсей N 6, те са с ухо и няма проблеми, на фабричните пружини куките са с лопатка и според мен в това се корени проблема , а дори и да им сложиш секундно лепило, едва ли ще помогне много![]()

Без риболов няма любов !
Благодаря колега, че ме извади от дълбоката заблуда, в която съм бил цял живот всичките ми куки са вързани така и капрона минава от външната странано не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката

...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:31 am, променено общо 1 път.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвай и да почерпишshtilio написа:Благодаря колега, че ме извади от дълбоката заблуда, в която съм бил цял живот всичките ми куки са вързани така и капрона минава от външната странано не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката![]()
![]()

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И още някой да почерпи,че бая си късахте куки из форума.Има един прост възел осмица,ползвай него за връзване на куки за пружина,най-удачен възел е за капрон или дакрон.Правиш обикновен възел,само че го прекарваш гва пъти,като поиздърпаш възела става осмица,прекарваш през двете дупки на осмицата и стягаш ,като си нагласиш конеца от вътрешната страна.Ако не ти е ясен,ще ти направя снимки.ExTaZzY написа:Пробвай и да почерпишshtilio написа:Благодаря колега, че ме извади от дълбоката заблуда, в която съм бил цял живот всичките ми куки са вързани така и капрона минава от външната странано не както трябва вързани обърнете внимание,че капрона минава от външната страна на куката и тъка се протитриват много лесно и се късат на 1 -2 см над куката![]()
![]()
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ами на мен не ми стана много ястно така че ако не съм много нахален ще помоля за снимка 

-
- новобранец

Вдясно, първият с кука /не ми се режеше снимката/
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не е така възела,ще го снимам след малко, но с връв да се вижда ясно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....