ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Наблюдавах изготвянето на такива олова по френския канал / риболовния де /
приготвения калъп по формата на оловото има два отвора разположени перпендикулярно/ през които минават мустаците /
от външна страна на оловото има малки вдлъбнатини
когато се поставят мустаците на тях се поставят нещо като мъниста като тези мъниста влизат в тези вдлъбнатини - при "щракнати" мустаци
мустаците се огъват да са напрегнати спрямо оловото
след това майстора нагря оловото и го овъргаля в някъква прах / вероятно боя/ и то стана матово
и само още нещо -- мисля си че при засичане на рибата едва ли мустаците се прибират автоматично , предполагам че при срещане на закачка на дъното тогава се "освобождават"
аре че взех да ставам досаден / и на себе си
/
приготвения калъп по формата на оловото има два отвора разположени перпендикулярно/ през които минават мустаците /
от външна страна на оловото има малки вдлъбнатини
когато се поставят мустаците на тях се поставят нещо като мъниста като тези мъниста влизат в тези вдлъбнатини - при "щракнати" мустаци
мустаците се огъват да са напрегнати спрямо оловото
след това майстора нагря оловото и го овъргаля в някъква прах / вероятно боя/ и то стана матово
и само още нещо -- мисля си че при засичане на рибата едва ли мустаците се прибират автоматично , предполагам че при срещане на закачка на дъното тогава се "освобождават"
аре че взех да ставам досаден / и на себе си

Абе тия мустакати куршуми са за силни течения причинени от големи приливи и отливи...Като бях преди години в Англия при подобен отлив кораба пропадаше с 8 метра на кея и трябваше да лазим по трапа като маймуни.За какво ти са на нашето море,тук и нормалните тежести вършат работа,пък ако искаш да си играеш на "Дядо и Ряпа" всеки път слагай и мятай...
- wohim
- научил се да хвърля
Да, по принцип си прав, но когато ловиш от брега и той е полегат /например на при нас на Фичоза е така / и има вълна често пъти прибоя ти завлича оловото - все пак не хвърляме акумулаториbatmilen написа:Абе тия мустакати куршуми са за силни течения причинени от големи приливи и отливи...Като бях преди години в Англия при подобен отлив кораба пропадаше с 8 метра на кея и трябваше да лазим по трапа като маймуни.За какво ти са на нашето море,тук и нормалните тежести вършат работа,пък ако искаш да си играеш на "Дядо и Ряпа" всеки път слагай и мятай...

Та поради тази причина се интересувах за този тип тежести, а пък това дето няма да седна да ги правя - това е ясно.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ох, защо така е устроен светът...при Вас, Докторе, силните приливи и отливи са само в Океана ........а при нас... в живота ни, приятел...DOCTORA написа:.... защото в Черно море приливите са по 10 сантиметра ...
...нали се сещаш... липсата на елементарен разум, хуманност и простичката отмалко поне грижа за другия .... е в изключителен дефицит. Питам се дали е историко-генетична предпоставка това.
абе ....сложни неща, ...тъй е при нас...като гедаш TV и четеш вестници.
....затуй отивам за риба.... и да го ду... всички душмани

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- gregory69
- новобранец
- Обратна връзка:
Качих няколко снимки на змиорката от снощи:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... um&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... um&cat=500
- SILVESTER
- ще става разбирач
Миналата година(2005) видях една хваната змиорка,на такъм за калкан,и чесно да ти кажа изобщо не приличаше на тази
Тази която аз видях беше доста по дебела,може би 3-4 пъти повече от твоята.
Доста се рових в нета и чесно казано много съм объркан,явно има няколко вида,и след като видях твоята.
И все пак добър улов,дано и на вкус да е добра(макар че не мога да ти предложа рецепта
)

Тази която аз видях беше доста по дебела,може би 3-4 пъти повече от твоята.
Доста се рових в нета и чесно казано много съм объркан,явно има няколко вида,и след като видях твоята.

И все пак добър улов,дано и на вкус да е добра(макар че не мога да ти предложа рецепта

- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://bgphoto.net/photos/14329/o632935210265781250.jpg Това е риболов на змиорка в Балчик.
риба къща няма-риба време няма