Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кюстендил
Модератор: sapuna
Кюстендил
Здравейте колеги някой може ли да даде информация за яз.Дренов дол или за някой друг наблизо може и платен sex.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Re: Кюстендил
Здравей, колега!!!
Значи, аз ходих скоро на един платен водоем. Намира се след Радомир, минаваш моста на "Арката" и веднага в дясно!!!!
Селото се казва Попърненци, 7лв. на пръчка, има много шаран и пъстърва, каракуда и тук-таме някоя заблудена щука!!!
Водоема не е голям, но има голяма дълбочина на стената, като стигнеш питай на място!!!
УСПЕХ!!!!!
P.S. кълве предимно на царевица
Значи, аз ходих скоро на един платен водоем. Намира се след Радомир, минаваш моста на "Арката" и веднага в дясно!!!!
Селото се казва Попърненци, 7лв. на пръчка, има много шаран и пъстърва, каракуда и тук-таме някоя заблудена щука!!!
Водоема не е голям, но има голяма дълбочина на стената, като стигнеш питай на място!!!
УСПЕХ!!!!!
P.S. кълве предимно на царевица
-
- разбира нещата
За Дренов дол незнам,аз ходя често на Горна Гращица-яз.Извево,плаща се по 3 лв на въдица и после рибата,риба не съм взимал,затова незная цените!Има шаран и амур в доволни количества,масово ловените шарани са до към 3 кг,амури има по 7-10 кг! 0.25 го късат още с повеждането!Следващото село,посока Бобошево е Таваличево!Язовира доскоро е бил под аренда,сега е изоставен!Има шаран,лин,амур,толстолоб,каракуда,слънчак и много щука!Щуката кълве само на слънчак от водоема на тапа и на блесни! На воблери,досега несъм имал успех! Има много малки щучки-писалки!МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ГИ ОБРАТНО
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, за Бобошево незнам, ама язовира в Таваличево си има собственик за 8 години напред- обади се ИАРА-КН и ще ти кажат. И недейте да казвате кой е изоставен или не, преди да сте проверили това.
Наслука Колеги!!!
-
- разбира нещата
Може да си има собственик на договор,но факт е че язовира е изоставен!Всички местни с които разговарях,така казаха!Ходих няколко пъти за последните 2 месеца,рибарите всеки път се увеличаваха,а пазач въобще и не видях и не мина!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- Батко Емо
- разбира нещата
Задава се вече пролетта
та рекох ако некой от кюстендилските колеги е в час за положенито на Дренов дол и Лозно с билети ли е или па са го дали на некой?Venci 72 проба ли некой уклеите там?Па,че има 

- Батко Емо
- разбира нещата
Нема ли кюстендилци бре?Уфорумо де 

Дренов дол е труден язовир. Риба има като цяло, но успехите са малко. Аз поне не съм чувал да е хващана голяма риба скоро. Не ходя често на плувка. Рибата се търси на по-големи дълбочини с дълги щеки и евентуално ваглер. Захранката е задължителна, въпреки че в този язовир са хвърлени тонове захранка. Най-често се лови клен, червеноперка, каракуда. В плиткото може да си играе човек с уклей. На дъно каквато и жива стръв да се сложи, каракудата и слъчевите са първи. Моето мнение е, че в язовира има много естествена храна за мирните риби+захранката от колегите и резултата е една добре нахранена и капризна риба. Язовирът е опасан от няколко години с пояс от водорасли на разстояние от около 15 до 30 метра, който е чудесно укритие за дребната риба и предпоставка за бързо развитие на популацията на рибата. Въпреки това Дренов дол не е това, което беше в моите детски години.Батко Емо написа:Нема ли кюстендилци бре?Уфорумо де
За Лозно ситуацията е подобна. Разликата е че има щука и по-едри костури. Миналото лято чух, че са хванати единични шарани над 3-4 кг.
Колеги случайно някой да има нова информация за дренов дол !!! като гледам информацията е стара !
За Дренов дол мога да кажа ,че след забраната се ловиха много каракуда прилична на размер тук таме някое костурче червеноперка и уклей, но после постепено почна за става все по - труден риболова. Дано съм бил полезен.
В крайна сметка никой нищо!!! не може да ми каже за този язовир!!! ??????

Сега е трагедия през деня. Ако се хване нещо сутринта откъм 8.00 до към 10.00 после риболова постепенно намалява и чак пригвечер почват да се активизират.SmOkEyY написа:В крайна сметка никой нищо!!! не може да ми каже за този язовир!!! ??????![]()
![]()
![]()
![]()