Кюстендил

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Кюстендил

Мнение от ded »

Здравейте колеги някой може ли да даде информация за яз.Дренов дол или за някой друг наблизо може и платен sex.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Аватар
ivo44a
новобранец
новобранец

Re: Кюстендил

Мнение от ivo44a »

Здравей, колега!!!
Значи, аз ходих скоро на един платен водоем. Намира се след Радомир, минаваш моста на "Арката" и веднага в дясно!!!!
Селото се казва Попърненци, 7лв. на пръчка, има много шаран и пъстърва, каракуда и тук-таме някоя заблудена щука!!!
Водоема не е голям, но има голяма дълбочина на стената, като стигнеш питай на място!!!
УСПЕХ!!!!!
P.S. кълве предимно на царевица
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

За Дренов дол незнам,аз ходя често на Горна Гращица-яз.Извево,плаща се по 3 лв на въдица и после рибата,риба не съм взимал,затова незная цените!Има шаран и амур в доволни количества,масово ловените шарани са до към 3 кг,амури има по 7-10 кг! 0.25 го късат още с повеждането!Следващото село,посока Бобошево е Таваличево!Язовира доскоро е бил под аренда,сега е изоставен!Има шаран,лин,амур,толстолоб,каракуда,слънчак и много щука!Щуката кълве само на слънчак от водоема на тапа и на блесни! На воблери,досега несъм имал успех! Има много малки щучки-писалки!МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ГИ ОБРАТНО
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
kirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kirov »

Колега, за Бобошево незнам, ама язовира в Таваличево си има собственик за 8 години напред- обади се ИАРА-КН и ще ти кажат. И недейте да казвате кой е изоставен или не, преди да сте проверили това.
Наслука Колеги!!!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Може да си има собственик на договор,но факт е че язовира е изоставен!Всички местни с които разговарях,така казаха!Ходих няколко пъти за последните 2 месеца,рибарите всеки път се увеличаваха,а пазач въобще и не видях и не мина!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Задава се вече пролетта :D та рекох ако некой от кюстендилските колеги е в час за положенито на Дренов дол и Лозно с билети ли е или па са го дали на некой?Venci 72 проба ли некой уклеите там?Па,че има :drinkers:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Нема ли кюстендилци бре?Уфорумо де :D
i_plamen
новобранец
новобранец

Мнение от i_plamen »

Батко Емо написа:Нема ли кюстендилци бре?Уфорумо де :D
Дренов дол е труден язовир. Риба има като цяло, но успехите са малко. Аз поне не съм чувал да е хващана голяма риба скоро. Не ходя често на плувка. Рибата се търси на по-големи дълбочини с дълги щеки и евентуално ваглер. Захранката е задължителна, въпреки че в този язовир са хвърлени тонове захранка. Най-често се лови клен, червеноперка, каракуда. В плиткото може да си играе човек с уклей. На дъно каквато и жива стръв да се сложи, каракудата и слъчевите са първи. Моето мнение е, че в язовира има много естествена храна за мирните риби+захранката от колегите и резултата е една добре нахранена и капризна риба. Язовирът е опасан от няколко години с пояс от водорасли на разстояние от около 15 до 30 метра, който е чудесно укритие за дребната риба и предпоставка за бързо развитие на популацията на рибата. Въпреки това Дренов дол не е това, което беше в моите детски години.
За Лозно ситуацията е подобна. Разликата е че има щука и по-едри костури. Миналото лято чух, че са хванати единични шарани над 3-4 кг.
SmOkEyY
новобранец
новобранец

Мнение от SmOkEyY »

Колеги случайно някой да има нова информация за дренов дол !!! като гледам информацията е стара !
xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

За Дренов дол мога да кажа ,че след забраната се ловиха много каракуда прилична на размер тук таме някое костурче червеноперка и уклей, но после постепено почна за става все по - труден риболова. Дано съм бил полезен.
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
SmOkEyY
новобранец
новобранец

Мнение от SmOkEyY »

В крайна сметка никой нищо!!! не може да ми каже за този язовир!!! ?????? :( :( :( :( :(
xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

SmOkEyY написа:В крайна сметка никой нищо!!! не може да ми каже за този язовир!!! ?????? :( :( :( :( :(
Сега е трагедия през деня. Ако се хване нещо сутринта откъм 8.00 до към 10.00 после риболова постепенно намалява и чак пригвечер почват да се активизират.
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”