Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Колега ,чипаретата за чернокоп са като за сафрид. Като куките могат да бъдат м/у 8-5 номер. Ако го има чернокопа не подбира много. Изобщо сафридените чипарета ще ти свършат работа.runner написа:Колеги, ще помоля в тази тема, някой би ли показал (или поне да обясни какво трябва да представлява) едно работещо чепаре за чернокоп и лефер. Някакво решение, което да ни препоръча. Сърдечно благодаря от сега, защото съм сигурен че ще се отзоват доста хора!
Лефера е една друга тема. Чипаретата за лефер трябва да са големи чипарета , като за паламуд 2-1 номер. По принцип се правят от черна перушина , но е добре да има и някаква блесна.Не знам другите какво ще кажат , но аз съм ловила лефер само на ход. Следващия път когато отида на лодката ще се постарая да направя снимки на такъмите за лефер.
runner написа:Колеги, ще помоля в тази тема, някой би ли показал (или поне да обясни какво трябва да представлява) едно работещо чепаре за чернокоп и лефер. Някакво решение, което да ни препоръча. Сърдечно благодаря от сега, защото съм сигурен че ще се отзоват доста хора!
утре ако ми остане време ще снимам 1-2 куки съжалявам че не са качени но който разбира ще добие представа,едно е лошо че не може да се снима как светят на тъмно а по многоброино мнение не само мое това е наи важно
и трябва да са много много по богати от сафридските
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Здравейте колеги направих 1-2 снимки не много добри но не съм професионалист

а тази е още по лоша но да снимаш на тъмно без светкавица е ....... колкото толкова
поне се вижда добре как свети на тъмноооооооооооо а и тук са много повече куките

а тази е още по лоша но да снимаш на тъмно без светкавица е ....... колкото толкова
поне се вижда добре как свети на тъмноооооооооооо а и тук са много повече куките

колега,не стана ясно за каква риба са тези куки,и какви са резултатите от тяхното използване.моля сподели
показвам на runner как изглежда чепарето което аз правя за Чернокоп жалко че тези куки още не са докосвали водата но с подобен модел (без черните косми) знам какъв успех имат и колко се харесват на зъбатковцитеlefi написа:колега,не стана ясно за каква риба са тези куки,и какви са резултатите от тяхното използване.моля сподели

в смисъл,че си ги използвал и хващат много-„се харесват на зъбатковците„ така ли да го разбирам
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Последно промяна от mrhunday на Чет Авг 06, 2009 11:20 pm, променено общо 1 път.
- Моряка
- кандидат преподавател
Браво за великолепната идея,просто не се въздържах да напиша това 

А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
До тук на всички БРАВО.
Сезона почва,хайде да видим как работят тези нововъведения.
Сезона почва,хайде да видим как работят тези нововъведения.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Много я разгевизихте тази риба.Хубави са читаретата и дано да има повод да ги ползвате.Малко остана.Късмет на всички. 

- milen kordov
- научил се да хвърля
Още веднъж да благодаря! Само ще помоля за пояснение относно шлауфките по куките. Предназначение - пределно ясно! Само че от къде се взимат, какъв фасон са, и нещо особено при поставянето им има ли? А, и да не забравя - да препоръчате дебелини за влакната! Айде 

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
- Моряка
- кандидат преподавател
Дебелината е тънък моментrunner написа:Още веднъж да благодаря! Само ще помоля за пояснение относно шлауфките по куките. Предназначение - пределно ясно! Само че от къде се взимат, какъв фасон са, и нещо особено при поставянето им има ли? А, и да не забравя - да препоръчате дебелини за влакната! Айде

Бях вързал кука със стоманено телче.Повода бе 25см.Дебелината,не си спомням,но около 0.18 примерно.На светеща плувка и я оставих без наблюдение,бях сигурен,че не може да я прехапе.

А сега де? 

тоя шлаух го има в магазина на ПУФИНа абе скъпичък но 3м.а и няма никъде другаде да сравня цена та приемам за нармална....а там има и чепаретаи то толкова колкото не вярвах ,че има....
малко помощ .! някои може ли да ми покаже как да си вържа куките към майката пробваях чепаретата на вода но се късат от мястото кудето се свързват с куките и майката
майка 0.20 - UV на микадо
поводи 0.16 formax FK
майка 0.20 - UV на микадо
поводи 0.16 formax FK