Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
A. C.

Re: Качествени чепарета

Мнение от A. C. »

runner написа:Колеги, ще помоля в тази тема, някой би ли показал (или поне да обясни какво трябва да представлява) едно работещо чепаре за чернокоп и лефер. Някакво решение, което да ни препоръча. Сърдечно благодаря от сега, защото съм сигурен че ще се отзоват доста хора! :drinkers:
Колега ,чипаретата за чернокоп са като за сафрид. Като куките могат да бъдат м/у 8-5 номер. Ако го има чернокопа не подбира много. Изобщо сафридените чипарета ще ти свършат работа.
Лефера е една друга тема. Чипаретата за лефер трябва да са големи чипарета , като за паламуд 2-1 номер. По принцип се правят от черна перушина , но е добре да има и някаква блесна.Не знам другите какво ще кажат , но аз съм ловила лефер само на ход. Следващия път когато отида на лодката ще се постарая да направя снимки на такъмите за лефер.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

runner написа:Колеги, ще помоля в тази тема, някой би ли показал (или поне да обясни какво трябва да представлява) едно работещо чепаре за чернокоп и лефер. Някакво решение, което да ни препоръча. Сърдечно благодаря от сега, защото съм сигурен че ще се отзоват доста хора! :drinkers:

утре ако ми остане време ще снимам 1-2 куки съжалявам че не са качени но който разбира ще добие представа,едно е лошо че не може да се снима как светят на тъмно а по многоброино мнение не само мое това е наи важно
и трябва да са много много по богати от сафридските
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Здравейте колеги направих 1-2 снимки не много добри но не съм професионалист

Изображение

а тази е още по лоша но да снимаш на тъмно без светкавица е ....... колкото толкова

поне се вижда добре как свети на тъмноооооооооооо а и тук са много повече куките

Изображение
Изображение
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

колега,не стана ясно за каква риба са тези куки,и какви са резултатите от тяхното използване.моля сподели
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

lefi написа:колега,не стана ясно за каква риба са тези куки,и какви са резултатите от тяхното използване.моля сподели
показвам на runner как изглежда чепарето което аз правя за Чернокоп жалко че тези куки още не са докосвали водата но с подобен модел (без черните косми) знам какъв успех имат и колко се харесват на зъбатковците :rolleyes:
Изображение
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

в смисъл,че си ги използвал и хващат много-„се харесват на зъбатковците„ така ли да го разбирам
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Какво ще кажете за този модел кукичка :P ?

Изображение
Последно промяна от mrhunday на Чет Авг 06, 2009 11:20 pm, променено общо 1 път.
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Браво за великолепната идея,просто не се въздържах да напиша това :D
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

До тук на всички БРАВО.
Сезона почва,хайде да видим как работят тези нововъведения.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
A. C.

Мнение от A. C. »

Много я разгевизихте тази риба.Хубави са читаретата и дано да има повод да ги ползвате.Малко остана.Късмет на всички. :!:
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

:yawinkle:
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Още веднъж да благодаря! Само ще помоля за пояснение относно шлауфките по куките. Предназначение - пределно ясно! Само че от къде се взимат, какъв фасон са, и нещо особено при поставянето им има ли? А, и да не забравя - да препоръчате дебелини за влакната! Айде :drinkers:
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

runner написа:Още веднъж да благодаря! Само ще помоля за пояснение относно шлауфките по куките. Предназначение - пределно ясно! Само че от къде се взимат, какъв фасон са, и нещо особено при поставянето им има ли? А, и да не забравя - да препоръчате дебелини за влакната! Айде :drinkers:
Дебелината е тънък момент :D Доста колеги наблягат на дебело влакно!Да не го прехапва :lol: Усилието му да прехапе 0.20 и 0.40 е почти еднакво.Обаче си има и името"морски вълк"-много вижда,и на тъмно.Така,че 0.20 с шлаух може би е добре.В подкрепа на това,един пример:
Бях вързал кука със стоманено телче.Повода бе 25см.Дебелината,не си спомням,но около 0.18 примерно.На светеща плувка и я оставих без наблюдение,бях сигурен,че не може да я прехапе. :oops: Естествено куката я нямаше и бе останал 15 санта повод :lol:
А сега де? :roll:
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

тоя шлаух го има в магазина на ПУФИНа абе скъпичък но 3м.а и няма никъде другаде да сравня цена та приемам за нармална....а там има и чепаретаи то толкова колкото не вярвах ,че има....
Аватар
ViRgE
новобранец
новобранец

Мнение от ViRgE »

малко помощ .! някои може ли да ми покаже как да си вържа куките към майката пробваях чепаретата на вода но се късат от мястото кудето се свързват с куките и майката
майка 0.20 - UV на микадо
поводи 0.16 formax FK
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”