Made by diletant

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

gti_dido
новобранец
новобранец

Re: Made by diletant

Мнение от gti_dido »

извинявам се предварително,
направих го калапа :D :D но взех полиетерна смола а тя е била твърда но крехка лопатката се чупи.
diletant ще те помоля да ми кажеш каква епоксидна смола и на каква фирма е ... и защо е този канал между двете половини ?
за въздух ли ? задължителен ли е? благодаря
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Чакай пак да попитам какъв е по точно този силикон , че ми стана интересно.Какво точно пише на самата опаковка и каква марка е - ако може разбира се.

пп:Улея посредата е за полагане на арматурата тоест телта на воблера.После се запълват със смола или нещо друго.Не са за въздух
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

gti_dido написа:...
Разликата в здравината и еластичноста между полиестерната смола и епоксидната е голяма, ако не беше така щях да използвам полиестерна чиято цена е 5 пъти по-ниска от тази на епоксидната/ зелена кутия, производство на "Лакпром"/.Канала е отдушник /т.е. за въздух/ и аз мисля че е задължителен.
ivo75 написа:Чакай пак да попитам какъв е по точно този силикон...
diletant някъде по-назад в темата написа:За предпочитане е да се използва двукомпонентен силикон /течен /. Аз съм купувал такъв от фирма "Химатех" в София-мисля че се казваше "Силаст Д" -около 30лв.за кг.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Благодаря за инфото .Просто се занемавам със силикони и това ми стана интересно . :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
gti_dido
новобранец
новобранец

Мнение от gti_dido »

почти последен въпрос :D
какво ползваш за да отделиш силикона ??
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

От какво да го отделя?
gti_dido
новобранец
новобранец

Мнение от gti_dido »

ами нали първо се налива едната половина със силикон и после другата половина,с какво се маже силикона за да не се залепят двете половини.някакав специялен отделител или веро или масло??
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

gti_dido написа:ами нали първо се налива едната половина със силикон и после другата половина,с какво се маже силикона за да не се залепят двете половини.някакав специялен отделител или веро или масло??
аз пробвах ама калъпа не стана както трябва, иначе смолата се отдели от силикона без проблем, бях го наприскал със смазка за оръжие (продават се като флакон спрей- много удобно)
кьоркефали
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Отделители трябват само при изготвяне на калъпа /силикон от силикон/ всички стандартни отделители за работа със смоли вършат работа.
Ако държите да са домашно приготвени -разтворен във бензин пчелен восък и PVA /разтворени във вода и спирт известно количество шаранджийски аксесоари-торбички, мрежа, пяна и т.н./-първо се полага разтворения восък, след това поливинилалкохола.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А ако се направи гипсова отливка на воблера няма ли да е по доре от силиконовота :?: А и ми се струва по лесно да се изработи
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

ivo75 написа:А ако се направи гипсова отливка на воблера няма ли да е по доре от силиконовота :?: А и ми се струва по лесно да се изработи
така по-трудно ще се изкара отливката,гипса може да се надраска или отчупи, силикона не
кьоркефали
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

След като се отлее гипсова отливка може да се залее с тънък слой някаква смола и ще е гладко а и след като се отлее воблера от смола мисля подлежи на шкурене
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

само опита ще покаже,
пробвай и пиши :D
кьоркефали
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

@ колегата, който сам се е нарекъл diletant
Колега, възхитен съм. Май не се сещам в този сайт да съм видял нещо по-добро направено собственоръчно.
Преди време бях писал, че давам едно голямо ЕВАЛА на Магьосника, заради майсторски пипнатите кльонкове, които е показал, но това твоето е висш пилотаж.
Виждам, че работиш супер добре и с аерографа (ако не се лъжа нещо).
Пиша този пост не за друго, ами защото искам да кажа още веднъж пред всички колеги по диагноза, че свалям шапка на хора като теб. :prayer: :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

gunman написа:Виждам, че работиш супер добре и с аерографа (ако не се лъжа нещо).
Всъшност за оцветяване използвам само спрей /имам аерограф, но ме мързи да го мия/ -пък и не мисля че детайлноста на рисунката в/у воблера има някакъв друг ефект освен естетически.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”