Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Зарган на спининг
Здравейте,колеги.Не знам къде по точно да пусна темата в спинингов риболов или тук ,но реших ,че тук е по добре. Утре заминаваме за морето Ахтопол и м/у Велека и морето искаме да разнообразим.Та въпросът ми е лови ли се заргана на изкуствени примамки и ако да на какви.Предварително благодаря ,Наслука на всички Ви.

Re: ЗАРГАН - 2009г
Конецът е вълнен мисля.Усукан предварително и след това сдвоен, така се преплита и по прилича на червей.Има кука в началото, опитах да сложа и в края но влакното между двете пречи на движението на конецът.Аз поне не можах да вържа втора прилично.Не съм си и играл много де.Определено предпочитам да ползвам нормална стръв, но когато няма възможност.... .
Единият път доста пляска рибето и си помислих че ще я извадя ама... .Опитите продължават, ако постигна напредък ще споделя.За сега - ако ви останат червеи след риболов - мариновайте.Миналата година пробвах купешки мариновани - действат.При това с един могат да се хванат няколко риби - зависи от червея и рибата.
Рецепта не зная, от 2 дни возя бурканче със саламура в багажникът и след всеки риболов ще пускам червейчета.Ако някой знае точната рецепта да си признава без бой
.
Единият път доста пляска рибето и си помислих че ще я извадя ама... .Опитите продължават, ако постигна напредък ще споделя.За сега - ако ви останат червеи след риболов - мариновайте.Миналата година пробвах купешки мариновани - действат.При това с един могат да се хванат няколко риби - зависи от червея и рибата.
Рецепта не зная, от 2 дни возя бурканче със саламура в багажникът и след всеки риболов ще пускам червейчета.Ако някой знае точната рецепта да си признава без бой

- чуруликпенчо
- сериозен играч
През прозореца видях,че доста "зайци" има в залива,та се отказах. Мисля си за утре сутринта,да заформя нещо......на вълнолома, 'щото на други места май ще е невъзможно.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- patter
- вече хвърля и на тежко
Re: Зарган на спининг
Здрасти,
ами той основно на спининг се лови
... е да де зависи от дефиницията за спининг.
Иначе поне по нашето крайбрежие не е разпространено ловенето му с изкуствени примамки (блесни и воблери).
Основния метод за ловене е с бомбарда и морски (блатен) червей.
ами той основно на спининг се лови

Иначе поне по нашето крайбрежие не е разпространено ловенето му с изкуствени примамки (блесни и воблери).
Основния метод за ловене е с бомбарда и морски (блатен) червей.
-
- научил се да хвърля
Аз бях решил на други места да пробвам, но най- вероятно на Ной ще опитам. Днес голям вятър ма брули там.
fishingmania написа:Та въпросът ми е лови ли се заргана на изкуствени примамки и ако да на какви.Предварително благодаря ,Наслука на всички Ви.![]()
Ако не можеш да намериш морски червей, извади си или си купи торен червей

Наслука
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хъм на едно кейчи между Власт и Елените на обикновенно перце с каквото хващаме на язовирите и кука обикновена 0.14 на мида 3 заргана изкарах,направо не бях на себеси от изненада, пък отидох за попчета.
Та да питам с тази малка остра устичка как гони рибета ми е интересно.

E как минаха опитите ?expose написа:Аз бях решил на други места да пробвам, но най- вероятно на Ной ще опитам. Днес голям вятър ма брули там.
Аз днес пак едва спасих капото от 6:00 до 9:15 един зарган,нещо се покри тая риба,и бройките взеха вместо да се увеличават,да намаляват...
Зарганолог
С мерак,виждал съм как хваща атерина през средата,след което с няколко маневри без много да я дъвчи я намества така че да може да я глътне цяла.Това на естакадата в Шкорпиловци.chestarfield написа:Та да питам с тази малка остра устичка как гони рибета ми е интересно.
Зарганолог
Та отидох си аз на Кранево на 3та и 4та буна .. уви капо
. Интересното беше че имаше 4-5 лодки в близост една до друга и доста чайки , които ги бяха наобиколили , това ме накара да пробвам чепарета и всякакви бомбарди .. но уви.. Някой да има идея какво са набарали тези лодки ? 

-
- научил се да хвърля
Много, много замятания в различни посоки и от цялата работа 1 писалка, накрая към 9:30 не ми издържаха нервите и възирах. Бях решил и след обяд да пробвам ама няма да е днес.
Щом там няма значи не е никак добре работата,аз след малко тръгвам към вълнолома ,ако има резултати ще пиша довечера.expose написа:Много, много замятания в различни посоки и от цялата работа 1 писалка, накрая към 9:30 не ми издържаха нервите и възирах. Бях решил и след обяд да пробвам ама няма да е днес.
Зарганолог
Вълнолома от 17:30 до 21:00 3 броя и 1-на изтървана,3-те риби ги взех в пет поредни замятания след 20:00 часа.
Зарганолог
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Брех,ще взема да съжаля,че не дойдох......
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- patter
- вече хвърля и на тежко
А преди него (мишел) аз взех други три и една изтървана в 'прибоя'. Имаше югоизточен вятър + ветрова вълна + мърво вълнение (може би).