ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от scratch »

аз утре сутрин съм на вълнолома, после ще пиша как е минало :) Някой друг ще се пробва ли там утре?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ще ми разбиете сърцето , бе хора. Такива неща се съобщават по по-заобиколен начин. :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Аз надявам се.Тая заран нищо не обърна внимание на конецът (на Траката).Мисля утре да ги накажа.Ама като гледам как духа в момента....може и ние да сме наказаните :) .
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

от 5:30 до 8 - нищо :)
надвечер може пак да пробвам
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

За пет поредни риболова(включително и днес) сутрин от 05:00 до 09:00 имам уловени две заргани :smt022 а отпуската свършва :cry:
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Здражейте и от мен колеги,несам писал до сега защото бях болен един месец бях на легло,пустата дискова херния ме сабори но сега сам добре.тази сутрин на валнолома от 9.30 до 11.00 нито един удар,следобед пак може дасе пробвам,желая здраве и касмет на всички колеги.
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган на спининг

Мнение от runner »

В едно друго море съм я виждал как атакува тази риба. Когато примамката е вече факт във водата, "чавдарчетата" (до към 60см) й налитат веднага. Обаче покрай тях винаги има някоя "баба", дето ги разгонва сърдита, обикаля около примамката и гледа някой дребосък да не опитва отново глупости. Завърта се около стръвта, отлежда, и ако не е съмнително поляга леко настрани, хваща я внимателно с "пергела" (тези имаха човка не по-малка от на щъркел) и бързо и мощно завлича настрани (това, което ние усещаме като удар всъщност е доста премерена маневра). Когато се поотдалечи спира за момент и започва да си я намества, върти се, ляга странично - абе прави всичко необходимо да я погълне. Там пиниза беше, че всичко го виждаш отгоре. Когато вече не си виждаш стръвта - засичаш. Лелеееее - кеф! Животно над 1,3м скача на два метра над водата! Сещайте се как се бори и как се вдига на 8м над водата после, че и от ръка, без пръчка. Такъма супер елементарен - волта от 1,5мм , вирбел, стоманена струна, кука 4\0, стръвта е парченце хек 5\3\3см, без тежест. Събираш си слабо на месината в ръка и й хвърляш стръвта пред нея на 6-7м, леко в страни. Като я хвърлиш най-сетне на палубата, гадината те следи с очи, върти ги, и не е изключено да ти скочи - късала ми е панталона над коляното. Захапва и тръска глава като куче. За колегите от Варна, ако минават през магазина на Ботевата градинка, да обърнат внимание каква глава на заргана стои до прозореца към Бенковски. Това е под средния размер на рибите за които ви говоря. Айдеее, много спам! Сори :oops: За спининг - не знам дали ще стане. С впечатление съм, че добре оглежда какво лапа. Верно, говоря за наблюдения на по-големи риби, но то нрава им е същия, мисля. :drinkers: :drinkers:
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Браво Runner, добре разказваш :) Направо си представих как засичам тая риба и я тегля :axe:
само не уточни в кое море са тея чудовища :drinkers:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

:shock: тва заргани ли са или баракуди
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Заргани, баце, заргани. А морето е Персийския залив, пред Кувейт. На около километър навътре в морето има желязна конструкция, като остров - да застават по два танкера. "Мина Ал-Ахмади" май беше, но не съм сигурен - мина време. Ей там е мястото - с Гуглето мисля че ще го видете де е точно. Рибите в Залива са наистина убийствени. А онази "главица" в магазина, дето я споменах, по моя преценка е от рибе максимум 90см.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

колега fokobg , имаш лично... :)
Аватар
aristotel
новобранец
новобранец

Мнение от aristotel »

Привет на всички! Първи пост ми е, затова най-добри пожелания за риболовни подвизи.на колегите от форума.
В лова на зарган имам известен опит в Северна Гърция, най-вече на Халкидики. Не винаги може да се лови на спининг, това се случва най-вече когато има по-голямо струпване на този вид риба. Тогава се лови и на голи куки, ако са никелови и бляскави, навързани две или три на разстояние една от друга на 2 до 3 см. на тънък повод 0,14 – 0,16 мм. и на 60 до 80 см след булдото. Тежест не се слага. Булдото трябва да е полу пълно с вода, за да не потъва при теглене, но и да не е леко, защото се губи ефекта на самозасичането, а при този вид риболов той е много важен. Иска бързо навиване, булдото да пори водата. По-добър ефект се получава, ако куките имат малко перца, както при обичайното чипаре. Не се опитвайте да разкрасявате, обаче. Шарении и станиоли не само, че не помагат, а отблъскват заргана. Поне моят опит е такъв. Имал съм понякога толкова успешен лов с този метод, че съм вадил риба след риба едва ли не при всяко замятане. За смайване и завист на гърците, разбира се, които от спинингов риболов нищо не разбират.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

преди години яко съм вадил зарган на чепаре :?
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

И мойте от сабахлян.
Изображение
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=120
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”